Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık"— Sunum transkripti:

1 Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
700 milyon $ bütçe 6.200 çalışan 13 bin proje 25 milyon sosyal medya takipçisi 5 milyon destekçi

2 Sayılarla WWF-Türkiye
40+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1975) 35 kişilik uzman kadro 17+ proje 500 bin sosyal medya takipçisi 30 bin destekçi

3 WWF Çalışma Alanları 18 hedef 6 küresel konu Denizler Okyanuslar
Yaban Hayatı Ormanlar Gıda Tatlı su İklim Enerji

4 Adım Adım İyi Tarım Projesi
Knorr işbirliği Amaç: Knorr çorbası hammaddelerinin sürdürülebilir üretimi vasıtasıyla tarımsal üretimin doğada bıraktığı etkiyi azaltmak Süre: Önemli Çıktılar / Gelişmeler Tekirdağ, Bursa, İzmir, Gaziantep, Mardin gibi çeşitli illerde 40’tan fazla çiftçi eğitimi yapıldı. 2500’den fazla çiftçiye sürdürülebilir tarım uygulamaları eğitimi verildi. Çiftçilere yönelik sürdürülebilir tarımın bileşenlerini, tarım-su-çevre ilişkisini anlatan, örnek uygulamaları, teşvikleri içeren çiftçi el kitapçığı hazırlandı. Çiftçilerin İTU sertifikasyonuna destek olundu.

5 Eğirdir’de Elma Tarımı
Siemens işbirliği Amaç: Önemli bir sulak alan olan Eğirdir Gölü’ndeki tarım kaynaklı kirlliliği azaltmak Süre: Önemli Çıktılar / Gelişmeler İyi Tarım Uygulamaları El Kitabı hazırlandı. 250’den fazla çiftçiye İyi Tarım Uygulamaları eğitimi verildi. 55 pilot çiftçi ile 800 dekarda pilot iyi tarım faaliyetleri yapıldı. Biyo-teknik mücadele uygulamaları ile ilaç kullanımı %20 azaldı, verimlilik %15 arttı.

6 Sürdürülebilir Fındık ve Doğal Yaşam
Ülker işbirliği Amaç: Giresun fındığının sürdürülebilirliğini sağlamak Süre: Önemli Çıktılar / Gelişmeler Giresun’da Sürdürülebilir Fındık Üretimine Doğru” raporu hazırlandı. Pilot uygulama yapılacak 3 bahçede çalışmalara başlandı. Bahçelerde toprak analizi ve budama konusunda eğitim verildi.

7 Türkiye’nin Buğday Atlası
ETİ Burçak desteği Amaç: Buğdayın biyolojik ve genetik mirasımızdaki yerini ortaya koymak, yerel çeşitlerin korunma ve geliştirilmesine katkıda bulunmak. Yaklaşık 30 kişilik bir uzman bir ekibin katkılarıyla (6 üniversite, 2 TAE, 1 gen bankası, ETİ AR-GE dahil) Önemli Çıktılar / Gelişmeler Türkiye’nin Buğday Atlası Raporu, tanıtımı ve yaygınlaştırılması Şanlıurfa, Kastamonu ve Kars’ta 3 ayrı panel Anadolu’nun Buğday Mirası ; Siyez, Gernik, Havrani kitapçığı

8 WWF-Türkiye Tarım Stratejisi
Amaç: Şimdi ve gelecekte gıda güvencesini sağlayan, aynı zamanda biyoçeşitliliği koruyan sürdürülebilir gıda sistemleri Hedef 1: 2030 yılına kadar tarımsal üretim için kullanılan alanların %50’sinin sürdürülebilir yönetilmesi Az zaman, çok iş = Teknoloji BM Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre 2050 yılında yaklaşık 10 milyar olacak dünya nüfusunu beslemek için gıda üretimimizin küresel olarak %50 artması gerekiyor. Bu talebi karşılamak için çiftçiler ve tarım şirketleri daha fazla ve daha verimli üretebilmek amacıyla Tarım 4.0’ı benimsemek zorunda. Ekolojik açıdan mevcut tarım arazilerinin miktarını artırmak kabul edilebilir bir çözüm değil. Bu durumda tarımda verimliliği en üst düzeye çıkarmak için tarımsal büyük verinin  toplanması ve analiz edilmesi gerekmektedir.  

9 Teşekkürler! wwf.org.tr wwf_turkiye wwfturkiye #BirlikteMümkün


"Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları