BİLKENT ÜNİVERSİTESİ “e-Campus” Sistemi Bir Sanal Kampüs Çalışması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
UNI-SET Toplantı Notları
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 3: Dijitalleştirmenin Planlanması ve Dijitalleştirmede Süreç Yönetimi Arş. Gör. Tolga Çakmak.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
 Türkiye’de Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile okul ortamlarının teknoloji ile bütünleşmesini sağlayacak olan.
BBY469 Öğretim Yönetim Sistemleri Turgay Baş 1.
Türkiye’de yaşayan Suriye vatandaşları için HAYATI OKU PROJESİ.
UZAKTAN E Ğİ T İ M – 2 “Internet’e Dayalı UE” “E-Ö Ğ RENME”  E-Ö ğ renme  Temel Kavramlar  Tanımı  E-ö ğ renme Ortamları  Ö ğ renme Yönetim Sistemi.
EBA v1 (2012 – 2015) ARTILARI Herkese açık güvenilir içerikler Bireysel ve sınıf öğrenmesine katkı Paylaşım yapma imkanı İçerikler tek adreste Dünya’nın.
- 1 Kurumsal arşiv Açık Erişim Kurumsal Arşiv: Bir kurumun ürettiği bilimsel literatürünün dijital ortamda toplandığı, saklandığı, indekslendiği, korunduğu.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
WEB TABANLI ÖĞRENME.
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI(GÖRME ENGELLİLER İÇİN)
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
Uzaktan eğitimin tarihsel gelişimi
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Doç. Dr. Fevzi HANSU
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
Eğitimde Hedefler Hedef Kaynakları
UZAKTAN EĞİTİM.
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersinde Online Sınav Uygulaması
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Çevre teknikeri kimdir?
Filiz KUŞKAYA MUMCU Tülin HAŞLAMAN Yasemin KOÇAK USLUEL
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Açıköğretim e-Destek Hizmeti
Çevre teknikeri kimdir?
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sunum transkripti:

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ “e-Campus” Sistemi Bir Sanal Kampüs Çalışması Sunan: Korhan ALPARSLAN Hatice ŞENGÜR

Gündem Konular Meteksan Bilişim Grubu E-Öğrenme Faaliyetleri Teknoloji ve Üniversiteler “Bilkent University e-Campus”: Tartışma Sorularınız ve Yorumlarınız

Meteksan Bilişim Grubu Genel Bakış

Meteksan Bilişim Grubu BİLKENT ÜNİVERSİTESİ METEKSAN GRUBU TEPE GRUBU DİLEK GRUBU Bilişim Kağıt Matbaa Enerji İnşaat Perakende Üretim Spor Turizm Kampüs İnş. Proje Tasarım 26 Anonim Şirket 37 Anonim Şirket 3 Anonim Şirket BİLKENT HOLDİNG

Meteksan Bilişim Grubu Meteksan Sistem Sistem Entegrasyon Meteksan Net Internet Servis Sağlayıcı Eğitim Yazılımları ve İçerik Mobilsoft Tepe Teknoloji Sağlık Bilişimi Sektörel Yazılım Infronic 10 firmadan oluşan Meteksan Bilişim grubu, her şirketin farklı alandaki uzmanlıkları ve yeteneklerini birleştirebilme kabiliyeti ile değişik projelerde farklı katma değerler sağlayabilmektedir. Acer, IT Ürün Dağıtıcısı Promed Elekt. Sağlık Hizmetleri corTTex Sağlık Ürünleri - Avrupa

Meteksan Bilişim Grubu Kuruluş 1969 Çalışan 950 + Ciro 510 Milyon YTL (’05)

Meteksan Bilişim Grubu E-Öğrenme Faaliyetleri

E-Öğrenme Bileşenleri İçerik Eğitmen İletişim Altyapısı Platform E-Öğrenme

E-Öğrenme Metodları SINIF EĞİTİMLERİ Asenkron Modeller BÜTÜNLEŞİK ÖĞRENME KARMA ÖĞRENME E-ÖĞRENME

Çözüm Yaklaşımımız Üniversite Yönetimi Tek noktadan proje yönetimi ve anahtar teslim proje bakış açımızı ile kurumlar danışmanlık hizmetlerimizden faydalanırken, arka tarafta arayüz, yönetim ve standartlar sağlanmakta, kuruma uygun yada özgü içerik standartlara göre sunulmakta, ihtiyaca göre belirlenmiş en uygun eğitim yönetim sistemi üzerinden bu içerikler sunulmaktadır. Bunlarla beraber, iletişim ve bilgisayar altyapısı da kurumlara sağlanmaktadır. Merkezinde öğrencinin olduğu bu sistemde, öğrenci sadece içeriği ve arayüzleri görmektedir. Oysa bunların ötesinde, öğrenciye içeriğin sunulması için gerekli olan eğitim yönetim sistemi ve iletişim ve bilgisayar alt yapısı mevcuttur.

Yeteneklerimiz Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS) Portal Hizmetleri Asenkron Uzaktan Eğitim Platformu Senkron Uzaktan Eğitim Platformu Portal Hizmetleri Eğitim İçeriklerinin Hazırlanması Desteği Akademik Tecrübe Çoklu-Medya İçeriği Üretimi ve Desteği Simülasyon Yetenekleri En Uygun Yazılım ve Donanım Çözümleri

Türk Telekom Internet Veri Merkezi Uzaktan Türkçe Öğrenim Merkezi Referanslarımız Türk Telekom Internet Veri Merkezi www.bilgiburada.com Tüm Türkiye’ye yönelik Bütünleşik Uzaktan Eğitim hizmetleri Beş yıl boyunca içerik ve hizmet sağlayıcılar ile anlaşma Uzaktan Türkçe Öğrenim Merkezi www.turkish-center.com Ankara Üniversitesi Tömer ortaklığı 32 farklı ülkeden öğrenciler 8 aylık periyotta 250 kayıtlı öğrenci

Yüksek Öğrenim Referanslarımız Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi/MEB İngilizce Öğretmenliği Projesi... 4 dönem Senkron Öğrenme Yönetim Sistemi

Yüksek Öğretim Referanslarımız İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Senkron 4 Farklı Üniversite ile işbirliği

Teknoloji ve Üniversiteler Dijital Üniversitelerden Sanal Kampüslere

Teknoloji ve Üniversiteler “Teknoloji, eğitsel yapıyı, bildiğimiz anlamdaki duvarları yıkarak ve bilgiye ulaşmak, problemleri çözmek ve birlikte çalışmak için yeni yollar geliştirmeye olanak tanıyarak değiştirmektedir.” (Shank, 2000)

Dijital Üniversitelerden Sanal Kampüslere - 1 Dijitalleşen Üniversiteler Internet üzerinden Eğitim Katalogları’na erişim Internet üzerinde Ders Kayıt ve Bilgi Takip Sistemleri Üniversite Web Portalleri, Elektronik mesaj ve Duyurular Eğitmenlere ait Web Sayfaları E-Kütüphaneler

Dijital Üniversitelerden Sanal Kampüslere - 2 Gelişen teknolojiler ve değişen ihtiyaçlar bilgiye erişimi kolaylaştıracak “iletişim” ortamları üniversiteye kampus içi / dışı erişim olanakları sağlayacak senkron ve/veya asenkron sistemler Neden Sanal Kampüsler? iletişimi ve bilgi alış-verişini “sınıf”ın dışına taşımak farklı yerlerdeki kişilere de erişim olanağı sağlamak

Yüksek Öğretimde E-Öğrenme 1999’da yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde, 2000-2001 öğretim yılı bahar yarı yılından itibaren, Enformatik Milli Komitesi (EMK) tarafından yürütülen Uzaktan Yüksek Öğretim uygulamalarına başlanmıştır. 1999’da yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde, 2000-2001 öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren uzaktan yüksek öğretim uygulamalarına başlanmıştır. Uzaktan Yüksek öğretim uygulamaları, 1 Mart 2000 tarih ve 23980 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Enformatik Milli Komitesi yönetmeliği çerçevesinde faaliyet gösteren Enformatik Milli Komitesi (EMK) tarafından yürütülmektedir.

Bilkent University e-Campus Üniversitelerde Uzaktan Eğitim Örnek Uygulama

Odak Noktalarımız “Klasik” eğitim süreçleri + “teknoloji” desteği “Klasik” müfredat + “uzaktan eğitim” müfredatı

Başlarken Asenkron Öğrenme Yönetim Sisteminin Kurulması Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) Eğitim etkinlikleri otomasyonu sağlayan yazılım Kullanıcı yönetimi Ders katalogları ve eğitim programları yönetimi, Sistem kayıtları Rapor yönetimi Pilot Ders Açılması (2003-2004 Bahar) Bilgisayar Mühendisliği – 4. sınıf lisans dersi Eğitmen “uzakta”

Genel Özellikler Ders Yönetim Araçları İletişim Araçları Süreç ve Sistem Yönetimi Özelleşmiş Araçlar WebQuest

Sürece Genel Bakış Özelleşmiş Araçların Önemi Gözlemlenen Yaygınlaşma: Teknoloji Benimseme Grafiği Buradayız!

Farklı Kullanım Amaçları Tamamen Internet-tabanlı Karma Öğrenme Ders destek materyalinin sistem üzerinden sunulması Etkinlik, ödev ve geri bildirimlerin sistem üzerinden gerçekleştirilmesi Internet tabanlı eğitim etkinlikleri ile bütünleşik verilmesi

Gerçekleştirilmiş Faaliyetler Destek ve İletişim Mekanizmaları Değerlendirme, Geribildirim Alma ve İyileştirme Diğer Sistemlerle Entegrasyon Süreç Değerlendirmeleri

Katılım Etkinliği

Durum ve Beklentiler Strateji Uygulama Yaklaşım Araçlar Durum: Aşağıdan yukarıya (Gönüllü Katılım) Beklenen: Yukarıdan aşağıya (Yönetim Kararları ile Yaygınlaştırma) Uygulama Durum: Tek ders ile uygulama  Farklı bölümlerden farklı dersler Beklenen: Sertifika programı Online eğitim programları Yaklaşım Durum: İletişim ağırlıklı  İletişim ağırlıklı + İçerik Destekli Beklenen: Hem içerik hem de iletişim odaklı geniş kapsamlı dersler Araçlar Durum: Ders Araçları  Sınıf/Kampus İçi İletişim + Ders Araçları Beklenen: e-Topluluk (Portal - İletişim - Ders Sistemleri)

Kritik Başarı Faktörleri Sanal Kampüs faaliyetlerinin yönetimini yapacak ayrı bir “birim” oluşturulması Öğretim Görevlilerinin Desteklenmesi Öğrencilerin Desteklenmesi Kullanıcı Kılavuzları Prensipler, Haklar ve İzinler Süreç Takibi ve Raporlama Tanıtım ve Paylaşım

Sonuç ve Öneriler

Tartışma Soru ve Yorumlarınız Diğer Sorularınız için İletişim: Hatice ŞENGÜR (312) 297 9100 e-posta : hsengur@meteksan.com.tr Şebnem GÖÇER (312) 297 9100 e-posta : sgocer@meteksan.com.tr http://de.bilkent.edu.tr

Teşekkür Ederiz