Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İşletme Politikası 7 – 8 Mart Üretim / Pazarlama Politikaları.
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
YRD.DOÇ.DR. VOLKAN UNUTMAZ 1 SPOR YÖNETİMİ -I. Yönetim Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek işbirliği yaptıkları.
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Siyaset Sosyolojisi.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Profesyonel bir Çevirmen Olmak İster misiniz? Öyleyse bu yazıyı mutlaka okuyun.
Öğretim  Öğrenci gelişimini amaçlayan, öğrenmenin başlatılması, sürdürülmesi ve gerçekleştirilmesi için düzenlenen planlı etkinliklerden oluşan bir süreçtir.
İşletme Yönetimi Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü.
Program Tasarım Modelleri
Ulusların Rekabet Üstünlüğü. Küresel rekabetin öneminin artması ulusların önemini yitirmesine mi sebep oldu? – Ulusal değerler, kültür, ekonomik yapılar,
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Pazarlama İlkeleri.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
KALKINMA ÇALIŞMALARINDA SORUN ANALİZİ ve ÇÖZÜM TEKNİKLERİ
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
Uluslararası Pazarlama Araştırması
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
PAZARLAMA KARARLARINI ETKİLEYEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER
İşler nasıl gruplandırılacak (bölümleme)?
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
GENEL MUHASEBE.
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
Pazarlama Yönetimi Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
1-Proje Yönetİmİne Gİrİş
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
İŞLETME FİNANSI.
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
ÜRETİM YÖNETİMİ.
Program Tasarım Modelleri
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Hayvancılık İşletmeleri Açısından Yönetim
Cube Organization Presents.
Hayvancılık İşletmelerinde Sürü Yönetimi
PAZARLAMADA FİYATLAMA
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MUHTEVA…Ne öğretelim?.
Yönetimin temel fonksiyonlari
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
Bireyi Tanıma Süreci Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Sunum transkripti:

Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri Sığır Eti Endüstrisi Örneği

Üretim ve Yönetim Prensipleri Sığır eti endüstrisinin, uzun süreli kârlılık, yüksek düzeyde tercih edilen ve lezzetli ürünün uygun maliyetli üretiminde üç temel nokta vardır: 1- Talep gören ürünler 2- Etkili üretim (biyolojik ve ekonomik) 3- Kârlılık Sığır eti endüstrisinin üretim ve yönetim uygulamaları bu temel noktalara odaklanmalıdır.

Yönetim Prensipleri Etkili yönetim, başarıya ulaşmak için, karar alma sürecini kapsar. Başarı prensipleri üzerine kurulmuş, önceden kararlaştırılmış ve değerli amaçların sürekli farkında olmaktır. Amaçlar öncelikli olarak kârlılık üzerine kurulmasa bile üreticiler finansal harcamaların ve bunların geri dönüşümlerinin farkında olmalıdırlar. Basitçe anlatmak gerekirse kâr yada zarar = gelirler-giderler. Kârlılık esasına dayalı yönetimsel kararlar, gelirleri arttırıp giderleri azaltmaya yöneliktir.

Besi İşletmelerinde Yönetim Prensipleri Sığır eti üretim işletmelerinin etkili yönetimi mevcut kaynaklardan net kârı sürekli olarak arttırırken, bu kaynakları korumak ve geliştirmek anlamına gelir. Temel kaynaklar, arazi, iş gücü ve sermayenin yanında, yenilenebilir biyolojik bitki kaynakları ve sığırlardır. Etkili yönetim, birçok alternatiflerin dikkatli incelenmesine dayalı, dönemsel kararları içerir.

Yönetici-Müdür Bir sığır işletmecisinin yöneticisi birkaç işçinin dahil olduğu bir işletmenin sahibi olabilir, ya da içerisinde çok sayıda çalışanın bulunduğu karmaşık bir organizasyona ait, sorumlu bir kişi olabilir. Etkili bir yönetici, bir kişinin yönettiği ya da birçok kişi tarafından yönetilen bir işletme olsun şu maddeler ihtiyacı vardır;

Etkili Yöneticinin Özellikleri Yazılı yönetim planının bir parçası olarak kısa-orta ve uzun süreli planları kararlaştırır ve uygular. Öncelikleri belirler ve kaynakları buna göre ayırır. Nelerin yapılması gerektiğini ve ne zaman yapılması gerektiğini belirler. Yönetimsel ve besi sektörü ile ilgili güncel bilgileri takip eder. Zamanı nasıl etkili kullanacağını bilir. Kişisel motivasyonu güçlüdür.

Etkili Yöneticinin Özellikleri Çevresindeki insanların örnek alabileceği bir kişi olmaya çalışır. Tüm çalışmalarla etkili bir şekilde iletişime geçer ve takım çalışması modelini teşvik eder. Kendisinin ve çalışanlarının fiziksel, duygusal ve ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur. Çalışanları, tam kapasite ile çalışmaya motive eder. Dürüst işletme prensipleri uygular. Kârı etkileyecek yüksek düzeydeki riskleri azaltır ya da ortadan kaldırır. Kararlar üzerine, zamanında ve doğru geri dönüşümler yapılabilecek, yönetimsel bilgi sistemi temin eder. Kâr odaklı olur.