Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü."— Sunum transkripti:

1 14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü

2 Bir okulda öğrencilerin başarı düzeylerinin arttırılmasıyla ilgili olarak,
- Değişik branşlardan ve - Üniversitelerden alan uzmanının katılımıyla yapılan, - Grup çalışması ve sonrasında çıkan düşüncelere göre rapor yazılması, ekiple öğretime örnektir. EKİPLE ÖĞRETİMİN AVANTAJLARI Ekip üyelerine belli alanlarda uzlaşma fırsatı verir. Öğrencilere bir konu hakkında birden fazla bakış açısı kazandırır. Öğretmenlerin işbirliği öğrencilere güzel bir model oluşturur. Öğrenci-öğretmen iletişimini arttırır.

3 EKİPLE ÖĞRETİMİN DEZAVANTAJLARI
Kaynak sağlama önemli olduğundan okulun bütçesini zorlayabilir. İyi planlanmazsa karışıklık çıkma ihtimali yüksektir. Bazı öğrenciler için birden fazla öğretmenin sınıfta ayni anda bulunması karışıklık sebebi olabilir. Büyük sınıflarda uygulanması zordur.

4 İYi BiR EKiBiN ÖZELLiKLERi
Öğretmenlerin alacağı sorumluluklar önceden paylaşılmalı, Ekip öğretmenleri birbirine saygı göstermeli, Planlama için yeterli zaman verilmeli, Sorumluluklar ekip elemanları tarafından ciddiye alınmalı, Ekipteki kişi sayısı 3’ü aşmamalı, Etkili olabilmek için öğretim ekibinin temiz bir vizyonu olan, kendini adamış bir kordinatörü olmalıdır. Ekiple öğretimin basarisi grup performansına bağlıdır.

5 YAKLAŞIMLAR Ekiple öğretim yöntemiyle yürütülecek eğitimler çok farklı şekillerde organize edilebilir. Bu organizasyonu; - Öğrencinin yaşı, - Programın özelliği, - Mevcut materyal ve - daha bir çok husus etkilemektedir. Ancak böyle bir organizasyon için denenmiş bazı kalıplar vardır:

6 KONU YAKLAŞIMI: Bu yaklaşımda bir temel konu, diğer konularla ilişkili olarak,
çalışma boyunca işlenir. Planlama sahasında yürütülen toplantılarla, her öğretmen konunun nasıl geliştirileceğini tartışır. 2. ORTAK MERKEZLİ YAKLAŞIM: Ekip, çalışma programını birlikte hazırlar . Bu konular ortak merkezin etrafındaki yıldızlar şeklinde yer alır

7 3. BİRLİKTE SUNULAN KONULAR YAKLAŞIMI
Bu yaklaşımda iki ya da daha fazla konu birlikte sunulur. Grubun her üyesi bir konunun ayrıntısına yoğunlaşır Karşılıklı düşünce ve izlenimlerini söylemek ve ilişkilerini geliştirmek için grup bir araya gelir. 4. ART ARDA GELME YAKLAŞIMI Bu yaklaşımda başlangıçta öğrencilere her hangi bir konu sunulmaz. Konu model çalışılırken kendiliğinden ortaya çıkar


"14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları