sokaktaki ölüler üzerinden atlayarak kaçmaya,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜMELER TEORİSİNİN TARİHÇESİ
Advertisements

Hazırlayan: Merve BOYUN
“BİR İNSAN BAŞARISIZLIKLARI İÇİN BAŞKALARINI SUÇLUYORSA,BAŞARILARININ ŞEREFİNİ DE BAŞKALARINA VERMESİ İYİ BİR FİKİRDİR.” HOWARD W. NEWTON.
Rio Piracicaba İçimizde yaşam boyu acılı bir anı yaşamamış olan var mı? Hangimiz yaşamın herhangi bir bölümünde ümitlerimizi yitirmemişizdir?
SİEMENS.
FİLOZOFLAR ALBÜMÜ SOCRATES Bilmek, hatırlamaktır.
Gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve genç liderler yetiştirmek, Gençler arasında ortaklıklar geliştirmek, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Batı Asya.
PLASTİK SANATLARDA ROMANTİZM
Ludwig van Beethoven 16 Aralık Mart 1827.
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Yeni Yıl İçin Düşünceler.
Çağdaş Dünya Sanatı.
SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.
REALİZİM İDEALİZM.
George Friedrich Bernhard Riemann (1826–1866)
ÇAĞDAŞ EĞİTİM AKIMLARINI ETKİLEYENLER I
Çağdaş Dünya Sanatı Eugene Delacroix.
Carl Friedrich Gauss Carl Friedrich Gauss ya da Gauß (30 Nisan 1777– 23 Şubat 1855), Alman kökenli matematikçi ve bilim adamı.
HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROJESİ GRUP A1 GRUP A1 “İNSANLIĞA RAĞMEN” “İNSANLIĞA RAĞMEN”
İHTİYARLIK KAÇ YAŞINDA BAŞLAR?
ÇAĞDAŞ EĞİTİM AKIMLARINI ETKİLEYENLER II
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar.
8 VEZİR PROBLEMİ (N QUEEN PROBLEM)
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
MUCİTLER ve BULUŞLARI.
tanıyor musunuz? tanıtmışlardır ya pekiii bunları tanıyor musunuz?
DÜNYA SAVAŞI BAŞLIYOR 1.Dünya Savaşı
Batuhan Burak Şimşek 146 9/E
BULUŞLARDAN BAZILARI.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
Mehpare Bilhan ODTÜ Matematik Bölümü
MAGDEBURG – WANZLEBEN Dee-Sachsen-Anhalt-Wanzleben-Trade&Tourism Education Center MAGDEBURG – WANZLEBEN Dee-Sachsen-Anhalt-Wanzleben-Trade&Tourism Education.
HEGEL ‘İN DİYALEKTİĞİ ˜ KANT ‘IN ÖDEV AHLAKI
Marksizm.
IMMANUEL KANT Immanuel Kant, 22 Nisan 1724 Doğu Prusya’nın Königsberg kasabasında doğmuştur. Ünlü alman filozofudur. 12 Şubat 1804 Königsberg ‘de vefat.
KÜME KAVRAMI 1/24 A B C E Sinan NARMANLI ID :
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
VARLIK FELSEFESİ Ünite III ONTOLOJİ.
KLASİK MÜZİK.
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
KLASİK MÜZİK Klasik Batı Müziği, genelde yüksek kültür seviyesi ile bağdaştırılan, halk müziklerinden net çizgilerle ayrılmış, Batı.
Saklı objeleri Bulun.
: I. DÜNYA SAVAŞI.
BİLİM ADAMLARI Ceren Iramk DURMAZ 8.
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
GENÇLERDE UYUM.
Çocukluğu ve gençlik yılları İlk yerli köy koleksiyonu Orta öğretim Linz tır. On üç yaşındaki babası tüberkülozu kaybetti, on sekiz yaşında, annesini.
Ludwig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk müzik öğretmeni babasıdır. Alkolik bir müzisyen olan.
SANAT VE ÖZGÜRLÜK Sevgi PİRENÇEK ‘2017.
BACH AİLESİ Ayşenur SEKBAN.
KLASİK BATI MÜZİĞİNDE KLASİK DÖNEM
Almanların Kültüreri. ALMAN MUTFAĞI Alman mutfağının en belirgin özelliklerinden biri yerel ürünleri kullanmasıdır. Bu da bölgeler arasındaki tarif farklılıklarını.
BİLİM ADAMLARI.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
BAROK VE KLASİK DÖNEM.
Renk Teorileri Göz frekans analizi yapamadığı için aynı anda gelen ışık frekansları değişik kanallardan algılanamaz. Değişik ışık frekanslarının sadece.
Romantizmin Önemli Temsilcileri
ROMANTIK DÖNEM VE BESTECILERI ROMANTIK DÖNEMDE BULUNAN BESTECILER.
KONU:BULUŞLAR VE MUCİTLER HAZIRLAYAN: Zeyneb Gözüyaşlı
METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN. LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı.
MATERYAL TASARIMI DERSİ
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
Levent ŞAHİN, Doç. Dr. İstanbul Üniversitesi
V. Ünite Sanat Felsefesi ESTETİK.
Varlığı iki başlıkta inceleyebiliriz: Varlık Felsefesinin alanları:
Otomobilin Tarihçesi. Hazırlayanlar Berat Salih AY Atakan AKMAN Ömer VERNEZ Mehmet Salih CANİŞ Nilsu KÖŞKER Rabia FİDAN.
LEVENT DURANLI Öğretim Görevlisi LAÜ TV FOTOĞRAF ÇEKMEK & FOTOĞRAFIN KISA TARİHİ.
Kimya Performans Ödevi Heisenberg Ahmet Turan Akkaya.
Sunum transkripti:

sokaktaki ölüler üzerinden atlayarak kaçmaya, İlişikteki fotoğraflar, 1945 Berlin’inden. Yıkılmış bir kent (başkent), sokaktaki ölüler üzerinden atlayarak kaçmaya, yıkıntılar arasında yaşamaya çalışan insanlar… Sokakta buldukları bir at leşinden et kesmeye çalışan insanlar, tecavüz edildikten sonra öldürülüp sokağa atılmış kadınlar… (Tecavüz edilen kadın sayısının yalnız Berlin’de yüzbin olduğu, onbin kadının tecavüzler nedeniyle intihar ettiği belirtilir).  

Bu yıl, II. Dünya Savaşı’nın bitişinin 70. yıldönümü Bu yıl, II. Dünya Savaşı’nın bitişinin 70. yıldönümü. Bu nedenle, her yönüyle çok konuşulacak o savaş ama, belki de en az o savaşın mağlubu Almanya üzerinde durulacak. İşgücünün, geleceğinin dayanağı olan beş milyona yakın genç insanını cephelerde yitirmiş olan Almanya… Buna ek olarak; bir milyon sivilini savaşta, birbuçuk milyona yakın insanını savaşın yol açtığı hastalık ve açlık nedeniyle, ondan da fazlasını göç, sürgün ve esir kamplarında kaybetmiş Almanya…   (Not : Esir kamplarındaki Alman sayısının örneğin yalnızca Sovyetler Birliği’nde 2,8 milyon, ABD’de 425 bin olduğu kaydedilir). 

… ve bu Almanya, şimdi Avrupa’nın lider ülkesi … ve bu Almanya, şimdi Avrupa’nın lider ülkesi. Peki, Almanya bunu nasıl başardı ? Bunun herhalde en kestirme yanıtı aşağıdaki listede. İşte Almanya’nın kültür temelindeki filozofların, edebiyatçıların, sanatçıların, bilim adamı ve mucitlerin bazılarını kapsayan özet bir liste 

Filozoflar : Immanuel Kant, Ludwig Feuerbach, Friedrich Hegel, FriedrichNietzsche, Max Weber, Karl Marx, Friedrich Engels,   HerbertMarcuse,  Arthur Schopenhauer, Albert Schweitzer...   Edebiyatçılar : Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller, Wilhelm Grimm, E. T. A. Hoffmann, Thomas Mann, Paul Heyse, Stefan Zweig, BertoltBrecht, Heinrich Böll, Günter Grass…   Müzik insanları : Johann Sebastian Bach ve Bach ailesi, Joseph Haydn, Georg Philipp Telemann, George Frideric Handel, Franz Schubert, RobertSchumann,   Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, RichardStrauss, Max Bruch, Jacques Offenbach,  Felix Mendelssohn, Richard Wagner, Carl Orff…

Ernst Heinkel, Hugo Junkers, Wernher von Braun… Bilim insanları ve mucitler ;    Johannes Kepler, Gottfried Wilhelm Leibniz, Johannes Gutenberg, Carl Friedrich Gauss, Daniel Gabriel Fahrenheit,  William Herschel, Wilhelm Röntgen,  Heinrich Hertz, Georg Ohm,  Gustav Kirchhoff, Carl Neumann, Bernhard Riemann, Carl Zeiss,  Robert Koch, MaxPlanck, Werner Heisenberg, Albert Einstein, Ludwig Prandtl, Nikolaus Otto, Carl Bosch, Otto Hahn, Alfred Krupp, Werner vonSiemens,  Ferdinand von Zeppelin, Wilhelm Wundt,  Karl FerdinandBraun, Karl Benz, Gottlieb Daimler, Rudolf Diesel,  FriedrichBergius, Hans Geiger , Ernst Ruska, Konrad Zuse, AlfredWegener,   Ernst Heinkel, Hugo Junkers, Wernher von Braun…

BERLIN - 1945