Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Almanların Kültüreri. ALMAN MUTFAĞI Alman mutfağının en belirgin özelliklerinden biri yerel ürünleri kullanmasıdır. Bu da bölgeler arasındaki tarif farklılıklarını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Almanların Kültüreri. ALMAN MUTFAĞI Alman mutfağının en belirgin özelliklerinden biri yerel ürünleri kullanmasıdır. Bu da bölgeler arasındaki tarif farklılıklarını."— Sunum transkripti:

1 Almanların Kültüreri

2 ALMAN MUTFAĞI Alman mutfağının en belirgin özelliklerinden biri yerel ürünleri kullanmasıdır. Bu da bölgeler arasındaki tarif farklılıklarını açıklayabilir. Farklı coğrafi özelliklere sahip bölgelerde yetişen ürünler farklılaştıkça mutfak kültürleri arasında da değişiklikler gözlemlenir. Bununla beraber benzer coğrafi özelliklere sahip bölgelerin mutfaklarında da benzerlikler kaçınılmazdır. Örneğin güneyde bulunan Bavyera ve Svabiya bölgeleri, yeme-içme alışkanlıkları konusunda çok benzeşir. Bunun dışında ülkenin genelinde baskın olarak Thuringia, Saksonya ve Saxony-Anhal bölgelerinin mutfakları etkisini gösterir. Alman mutfağı Almanların mutfak kültüründe genellikle domuz eti, sığır eti ve kümes hayvanları yemek kültürlerinde ön planda yer alır. Neredeyse bütün yemeklerinde sosis bulunur.

3 ALMANLARIN GİYİMLERİ Almanların milli kıyafetleri Dirndl adı verdikleri giyimdir. Normal hayatta bizler gibi giyinir, genelde resmi bir şekilde giyinirler.

4 ALMANLARIN OYULARI Oyunları ise polka, fasulye, mangala oyunlarıdır. Mangala oyunları ailesine ait olan eski bir tahta oyunudur.

5 ALMANLARIN MÜZÜK KÜLTÜRÜ Almanya özellikle klasik müzik alanında Beethoven, Bach, Brahms, Wagner, Schubert gibi dünyanın en ünlü bestecilerini yetiştirirken, Alman pop müziğinin ilk örneklerine Marlene Dietrich ile rastlanır.


"Almanların Kültüreri. ALMAN MUTFAĞI Alman mutfağının en belirgin özelliklerinden biri yerel ürünleri kullanmasıdır. Bu da bölgeler arasındaki tarif farklılıklarını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları