Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim."— Sunum transkripti:

1 OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER

2 OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim bozukluğunu gösteren yaygın gelişimsel bozukluk durumudur.

3 O TIZMIN Ö ZELLIKLERI 1- Otizmin ortaya çıkma sıklığı 2 yaşından önce görülmektedir. 2- Çocukların konuşma ve dil gelişiminde belirgin bir gecikme söz konusudur.

4 3- Zihinsel gelişimle ilişkisi yoktur duygu dusuncelerı vardır fakat duygu ve düşüncelerını dile getıremezler 4- Belirgin davranışları arasında kalıplaşmış oyun, aynılığı koruma ve değişikliğe karşı tepki gösterme yer almaktadır.

5 O TIZM V E E RKEN T EŞHIS İngiliz bilim adamlarına göre anne karnındaki bebeğe otizm testi yapılabilecek ve otizm olasılığı tespit edilirse gebeliğe son verilebilecek.

6 O TIZMLILERDE M ÜZIKLE T EDAVI Müzik terapisinde ilk hedef bedensel duyumların uyarılmasıdır. Burada kullanılan sanat öğeleri (ritim, ses,ezgi, renk, çizgi, hareket) ikili ilişkiyi başlatmada temel uyaranlar olarak yer alır.

7 O TIZMLI ÇOCUKLARDA OYUN Oyun yaşamın ilk yıllarında çocuğun içinde yaşadığı dünyayı tanıması, mutluluk, kaygı, sevinç gibi duygularını ifade edebilmesi için en uygun anlatım şeklidir.

8 Oyun içinde çocuklar keşfetmeyi, yaşamda gördükleri modelleri taklit etmeyi ve var olan becerilerini geliştirmeyi öğrenmektedirler

9 OTİZM TANISI ALMIŞ ÜNLÜLER 1. Franz Kafka Franz Kafka, modern dünya edebiyatının en özgün yazarlarından biridir. “Dönüşüm” adlı eseriyle edebiyat tarihine eşsiz bir eser bırakmıştır. 2. Ludwig van Beethoven Klasik dönemden romantik döneme geçiş sürecine büyük katkı sağlamış ve gelmiş geçmiş en ünlü, en etkileyici bestecilerden biri olarak kabul edilmiştir. 3. Friedrich Nietzsche Alman asıllı filolog, filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci. Din, ahlak, modern kültür, felsefe ve bilim üzerine metafor, ironi ve aforizma dolu bir üslupla eleştirel tarza yazılarıyla ünlüdür. 4. Albert Einstein Alman asıllı, kuantum fiziğin büyük ismi Einstein, Nobel Fizik Ödülü sahibidir. 5. Nikola Tesla Sırp kökenli, Amerikalı mucit Tesla, aynı zamanda ampulü de bulan kişidir. Edison’un öğrencisidir. Kablosuz elektrik üretiminin kanıtı olan Tesla bobinleri ise bilim dünyasında en önemli buluşlardan birisidir.

10 OTİZMİN TEDAVİSİ Otizm yaşam boyu süren bir bozukluktur. Kesin tedavisi henüz bulunmamıştır.Ancak erken tanı konması ve erken tedaviye başlanması, bireyin olumlu yönde gelişmesini, topluma uyum sağlamasını kolaylaştırır.OTİZMİN TEDAVİSİ: ERKEN VE YOĞUN EĞİTİM OLARAK NITELENDIRILMISTIR


"OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları