Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kimya Performans Ödevi Heisenberg Ahmet Turan Akkaya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kimya Performans Ödevi Heisenberg Ahmet Turan Akkaya."— Sunum transkripti:

1 Kimya Performans Ödevi Heisenberg Ahmet Turan Akkaya

2 Heisenberg Hayatı Werner Heissenberg 1901 tarihinde Almayada dünyaya geldi. 1920 senesinde Universitât München'e kaydoldu. Buradaki ilk iki senesinde, fizik üzerine gelecek vaat eden dört araştırma makalesi yazdı.

3 Üniversite eğitiminden sonra, atom fiziğinin önde gelen isimlerinden Max Born ile Niels Bohr'un yanında çalıştı.

4 araştırmaları esnasında hidrojenin alotropik biçimlerinin var olması gerektiği sonucuna vardı. Bu alotropların varlığı daha sonra kanıtlandı (1929) ve bu buluşundan ötürü 1932 Nobel Fizik Ödülü, Heisenberg'e verildi.

5 1942 senesinde Berlin Üniversitesi'nde profesör oldu. Kuantum mekaniğine, matris mekaniği olarak bilinen yeni bir yaklaşım getirdi.

6 1958 yılında atomun içindeki temel parçacıkların yapısını izah eden, birleşik alan teorisinin formülünü ortaya koymuştur.

7 Alman fizikçi Werner Heisenberg 1 Şubat 1976 tarihinde Münih, Almanya'da hayatını kaybetmiştir.

8 Werner Heissenberg Belirsizlik İlkesi 1927 yılında Alman fizikçi Karl Werner Heisenberg tarafından ortaya atılan Heisenberg Belirsizlik ilkesi kuantum mekaniğinin en büyük ve önemli yaklaşımlarından biridir.

9 Özüne inildiğinde doğadaki en temelolguların ve niceliklerin belirsizliğini anlatan Belirsizlik ilkesi,ayrıca klasik fizik ile kuantum mekaniğinin birbirinden ayrıldığı noktadır.

10 Genel hatlarıyla bakıldığında belirsizlik ilkesi (konum ve momentum için) fiziksel bir sistemde konumve momentumun aynı anda kesin olarak belirlenemeyeceğini, daha doğrusu bu niceliklerin sadece bazı karakteristik belirsizliklerle bulunabileceğini söyler

11


"Kimya Performans Ödevi Heisenberg Ahmet Turan Akkaya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları