Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar."— Sunum transkripti:

1

2

3 GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar ve ressamdır. 20. yüzyılın en önemli yazarlarından biridir. Babası Estonya’dan gelen bir Alman, annesi ise bir Fransız-İsviçre kadınıdır.

4

5 Ç OCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ Hesse, çok yaratıcı bir çocuk olduğu gibi güçlü bir ifade mizacına da sahipti. 5 yaşında şiir yazmaya başlamıştır. Şiire ilişkin herhangi bir fikir eksikliği olmayıp harika resimler yapardı. Çocukluk ve gençliği Baltık kültürüyle geçmiştir. Hesse’nin Calw şehrinde en sevdiği yer Nikolaus köprüsüydü ve sık sık oraya giderdi.

6

7 OKUL HAYATI Ailesinin Basel’e taşınmasıyla keşiş okulunda okumuştur. Ardından Calw’e geri dönünce Calw Latin Okulu’nda 2.sınıfa başlamıştır. Başarılarından dolayı Maulbronn’daki seminere katılmıştır. Ancak 1892’de isyankar özelliği ortaya çıkmış ve intihara kalkışmştır. Daha sonra kontrol altında enstitüye yatırılmıştır. 1892’de liseye başvurmuş ancak devam etmemiştir.

8

9 DENEYİMLERİ Eğitim sistemindeki kısıtlamalar ve babasının dinsel baskısı Hesse’yi rahatszı ediyordu. Kendi yolunu çizmeyi düşünerek bi kitapçıda çalışmaya başladı. Kitapçıda 3 gün çalıştıktan sonra saat kulesinde makinist çıraklığı yapmıştır. Ancak bundan da sıkılınca işi bırakmıştır. Edebiyata ve entellektüel bir yapıya bürünen yazar ciddi olarak kitapçıya geri dönmüştür.

10

11 EDEBİ ÖNEMİ İlk eserleri 19.yüzyıl geleneği etkisindedir. Şiirlerinde romantizm etkisi görülür. Eserleri içerik olarak yaşam reformlarını ve gençlik hareketlerini kapsar. Hesse’nin tüm eserleri güçlü bir otobiyografik bileşimi barındırır. Romanlarında spiritüalizm akımı görülür. Thomas Mann gibi, Hesse de Goethe’nin çalışmalarıyla yoğun bir şekilde uğraşmıştır.

12

13 ESERLERİ

14 PETER CAMENZIND

15 Ç ARKLAR ARASINDA

16 GERTRUD

17 ROSSHALDE

18 K NULP

19 DEMIAN

20 SIDDHARTA

21 BOZKIRKURDU

22 NARSISS UND GOLDMUND

23 ÖDÜLLERİ 1905: Bauernfeld Ödülü 1928: Viyana Schiller Vakfının Mejstrik Ödülü 1936: Gottfried-Keller-Ödülü 1946: Frankfurt şehrinin Goethe Ödülü 1946: Nobel Edebiyat Ödülü 1950: Wilhelm-Raabe-Ödülü 1954: Bilim ve Sanat Pour le mérite Ödülü 1955: Nazi döneminde, çalışmaları ve eleştirileriyle Alman kitapçıları Barış Ödülünü alması

24 1946 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ

25 ÖLÜMÜ… Uzun zamandır kan kanseri olduğunu bilmeyen Hermann Hesse 9 Ağustos 1962’de beyin sektesinin sebep olduğu uykusundayken öldü.

26 ALİ HASKUŞ İNGİLİZCE-B BİLGİSAYAR


"GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları