Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Otomobilin Tarihçesi. Hazırlayanlar Berat Salih AY Atakan AKMAN Ömer VERNEZ Mehmet Salih CANİŞ Nilsu KÖŞKER Rabia FİDAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Otomobilin Tarihçesi. Hazırlayanlar Berat Salih AY Atakan AKMAN Ömer VERNEZ Mehmet Salih CANİŞ Nilsu KÖŞKER Rabia FİDAN."— Sunum transkripti:

1 Otomobilin Tarihçesi

2 Hazırlayanlar Berat Salih AY Atakan AKMAN Ömer VERNEZ Mehmet Salih CANİŞ Nilsu KÖŞKER Rabia FİDAN

3 Kim tasarladı ? İlk kendi kendine çalışan arabalar buhar motorlarıyla çalışmaktaydı ve Fransız Nicolas Joseph Cugnot bu tanıma göre ilk arabayı 1769 yapan kişidir. Öyleyse neden tarih kitapları arabanın Gottlieb Daimler veya Karl Benz tarafından icat edildiğini yazıyor? Bunun nedeni, hem Daimler hem de Benz, modern otomobil çağını başlatan oldukça başarılı ve pratik benzinli arabalar icat etmesidir. Daimler ve Benz, bugün kullandığımız arabalar gibi çalışan ilk otomobilleri icat ettiler.ilk otomobilleri

4 İlk Araba Resmi

5 İÇTEN YANMALı MOTOR GEÇMIŞI 1680 – Hollandalı fizikçi Christian Huygens, barutla doldurulacak bir içten yanmalı bir motoru tasarladı (ancak inşa etmedi). 1807 – İsviçreli Francois Isaac de Rivaz, yakıt için hidrojen ve oksijen karışımını kullanan bir içten yanmalı motor icat etti. Rivaz, içten yanmalı motoru için bir otomobil tasarladı. Ancak, çok başarısız bir tasarımdı. 1824 – İngiliz mühendis, Samuel Brown eski bir Newcomen buhar motorunu içinde benzin yakmak için uyarladı ve kısa bir süre aracı Londra’daki Shooter’s Hill’de kullandı. 1858 – Belçika doğumlu mühendis Jean Joseph Étienne Lenoir, kömür gazı ile çalışan çift etkili, elektrik kıvılcımlı, içten yanmalı bir motor icadı ve patenti aldı (1860). Lenoir, 1863 yılında, tarihi elli mil yolculuğunu tamamlamayı başaran üç tekerlekli bir vagona gelişmiş bir motor (petrol ve ilkel bir karbüratör kullanarak) taktı. 1862 – Fransız bir inşaat mühendisi olan Alphonse Beau de Rochas dört zamanlı bir motor patenti aldı ancak yapmadı (Fransız patenti # 52,593, 16 Ocak 1862).

6 1864 – Avusturyalı mühendis, Siegfried Marcus, ham karbüratörlü tek silindirli bir motor inşa etti ve motorunu bir arabaya bağladı. Birkaç yıl sonra Marcus, kısa bir süre 10 mil hızla gidebilen ve birkaç tarihçinin dünyanın ilk benzinli aracı olmasıyla modern otomobilin öncüsü olarak gördüğü bir araç tasarladı. 1873 – Amerikalı bir mühendis olan George Brayton başarısız iki zamanlı bir gaz yağı motoru geliştirdi (iki dış pompalama silindiri kullandı). Ancak bu motor araba motoru olmaktan çok, ilk güvenli ve pratik bir yağ motoru olarak kabul edildi.

7 1866 – Alman mühendisleri Eugen Langen ve Nikolaus August Otto, Lenoir ve Rochas’ın tasarımlarında geliştirmeler yaparak ve daha verimli bir benzin motoru icat etti. 1876 ​​- Nikolaus August Otto “Otto döngüsü” olarak bilinen başarılı bir dört zamanlı motoru icat etti ve daha sonra patentledi. 1876 ​​- İlk başarılı iki zamanlı motor Sir Dougald Clerk tarafından icat edildi. 1883 – Fransız mühendis, Edouard Delamare-Debouteville, soba gazı ile çalışan tek silindirli dört zamanlı bir motor yptı. Delamare-Debouteville’in tasarımları o zamana kadarki en gelişmiş motordu.

8 1885 – Gottlieb Daimler, modern benzin motorunun prototipini örnek alarak dikey bir silindire ve karbüratörle enjekte edilen benzinle (1887’de patentli) çalışan motoru tasarladı. Daimler ilk önce bu motorla “Reitwagen” (Binici Taşıyıcısı) iki tekerlekli bir araç inşaa etti ve bir yıl sonra dünyanın ilk dört tekerlekli motorlu taşıtını yaptı. 1886 – Karl Benz, 29 Ocak tarihinde benzin yakıtlı bir otomobil için ilk patenti aldı (DRP No. 37435). 1889 – Daimler, mantar şeklindeki valfler ve iki V eğimli silindire sahip geliştirilmiş dört zamanlı bir motor geliştirdi. 1890 – Wilhelm Maybach ilk dört silindirli, dört zamanlı motoru yaptı.


"Otomobilin Tarihçesi. Hazırlayanlar Berat Salih AY Atakan AKMAN Ömer VERNEZ Mehmet Salih CANİŞ Nilsu KÖŞKER Rabia FİDAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları