Ufuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Arzu Akgül Amsterdam’da Gezilecek Yerler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.
BETT IN LONDON.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
DOĞU KARADENiZ TURU HAZİRAN 2 GECE 3 GÜN
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
SPOR İŞLETMECİLİĞİ: Futbol Devleri
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.
MATH MIDWAY AT MOMATH. + MATH MIDWAY AT MOMATH + Times Square (New York) New York City''nin büyük kan dola ş ımını sa ğ lamak için manhattan''da kesi.
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53
Twin Grubu * Twin grubu 1995 yılından beri dünyanın her yerindeki Öğrencilere dil eğitimi vermektedir. * Yüksek standartlarda hizmet veren.
Yeni yıl akşamı fizy ile “karaoke yılbaşı partisi” düzenliyoruz
PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
LESOVO - ”Tunca” dag evi - SREM – ELHOVO – YAMBOL– VESELiNOVO – KABiLE
DIGITAL SIGNAGE ÇÖZÜMLERİ
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
Yambol.
LONDRA.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Oturum aç butonuna tıklayın.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEMİ MEZUNLARI BULUŞMASI
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
YEŞİLKÖY - İSTANBUL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Music : Hava Harp Okulu Marşı Fotoğrafların tamami bana aittir. Kullanımı için Cem.
BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.
HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL
* Belirtilen trafik ve tekil kişi rakamları Google Analytics Mayıs raporundan alınmıştır fizy.com PV : imp / ay UV : kişi / ay.
Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü EUROPEAN TERR İ TORY OF CULTURE.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
18-21 Eylül 2013 Duesseldorf Uluslararası İlaç ve Eczacılık Fuarı.
NİCE YAŞLARA – Anneye Doğum Günü Hediyeleri.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
Batı Karadeniz-2.
AKDENİZ TURU-4.
Marmara Turu-2.
AKDENİZ TURU.
AKDENİZ TURU-3.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
TEMMUZ 2018 MOĞOLİSTAN TURU (I.Grup: 09 Temmuz – 17 Temmuz 2018 )
KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
MODERN B İ REY VE TOPLUMUN ZAMAN ANLAYI Ş I a)Günlük Yaşam  Günlük yaşamda,alışkanlıklarda,bakış açısında,ilgi alanlarında değişiklikler öne çıktı. 
VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR.
Sunum transkripti:

Ufuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Arzu Akgül Amsterdam’da Gezilecek Yerler

NEDEN BU KONUYU SEÇTİM?  Konuyu seçerken kendi kendime ‘’bana ne anlatılsa dikkatimi çeker?’’ diye çok kez sordum… En sevdiğim şey gezmek olduğu için bir yere gittiğimde nereleri gezip göreceğim hakkında fikir verilmesi hoşuma gider dedim ve en çok gitmek istediğim ülkelerden biri olan Amsterdamı seçtim.

Şehire ilk ulaştığınızda;  Ülkede göreceğiniz ilk yer hiç kuşkusuz Schipol Airport olacaktır. Burada havaalanının içinden Iamsterdam City Card alarak saat istediğinizi alarak aldığınız süre boyunca tüm toplu taşımaları ücretsiz kullanabilir, pek çok tarihi turistik yere bu kart sayesinde ücret ödemeden girebilirsiniz. Kartın her saat için ücreti değişmekte 24 saat 59 Euro 48 saat 74 Euro 72 saat 87 Euro 96 saat 98 Euro

Havalanından Şehir Merkezine Ulaşım  Merkeze ulaşmak için pek çok seçenek mevcut. Bunlardan bazıları;  1-Amsterdam Airport Express: Schiphol Tren İstasyonu’ndan kalkan trenlerin Amsterdam kent merkezine ulaşması, dakika sürüyor. Kente gelen ziyaretçilere 24 saat boyunca kesintisiz hizmet veren trenler saatleri arasında 10 dakikada bir Platform 1 ve 2’den hareket ediyor. Gece yarısından sabah saat 06.00’a kadarsa seferler her saat başı düzenleniyor. Sefer aralıkları, hatlarda bakım çalışması ya da önemli bir durum olmadığı sürece değişmiyor. Ücretleri ise tek yön için 2. sınıf 4,20 Euro, 1. sınıf ise 7,10 Eurodur. 2-Shuttle: Kent merkezine ulaşım konusunda ekstra bir seçenek arıyorsanız, özel firmaların sunduğu servis aracı hizmetlerinde de yararlanabilirsiniz. Kentte faaliyet gösteren 100’den fazla otele ulaşım imkânı sağlayan Connexxion, her 30 dakikada bir şehir merkezine sefer düzenliyor. Bilet fiyatları tek gidiş için 17, gidiş- dönüş içinse 27 Euro olarak belirlenmiş. Dilerseniz shuttle biletinizi internet sitesi üzerinden de alabilirsiniz. 3-Belediye Otobüsü: Amsterdam Schiphol Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlayan gündüz ve gece ikişer tane otobüs hattı bulunuyor. Platform B9’dan gün içerisinde 197 ve 370 numaralı araçlar ulaşım sağlıyor. Bu araçlar sayesinde kent merkezindeki Museumplein, Rijksmuseum, Leidseplein‘e ve kentin dış kesimindeki Oud Zuid’e yolculuk edebilirsiniz saatleri arasında aynı destinasyonlara 97 ve 358 numaralı hatları kullanarak ulaşabilirsiniz. Otobüs seferleri gündüz 15 dakika arayla gece ise saat başı düzenleniyor. Yol durumuna bağlı olarak araçlar kent merkezine 30 ila 40 dakika içerisinde ulaşıyor. GVB tarafından işletilen otobüslerin tek kişilik biniş ücreti, 4 Euro olarak belirlenmiş.MuseumpleinRijksmuseum

Otel tavsiyeleri  Şehirde her türden ve her keseye göre otel bulmanız mümkün. Pek çok zincir otelde bulunmakta en bilinenleri Crowne Plaza,Holiday Inn,Ibis ve Sheratondur. Merkeze yürüme mesafesinde olayım derseniz 5 yıldızlı otelleri unutup 3 yıldız veya pansiyon bakmalısınız. Burada da alkolik olmak isteyenler için Hotel Corner House’u öneririm

Gezilecek yerler ve popüler mekanlar  Amsterdam Kanalları: Kentin “Kuzeyin Venedik’i” olarak anılmasını sağlayan bu kanalların yapımına, Orta Çağ’da barajlardan salınan suların yönetimi ve savunma amacıyla başlanmış. Kentin yüz ölçümünün %25’ini kaplayan kanal sistemi, 100 kilometreyi bulan uzunluğa, 90 adaya ve köprüye sahip. Kanallar içerisinde en ünlüleri olan Herengracht (Soylular Kanalı), Keizergracht (Krallar Kanalı) ve Prinsengracht (Prensler Kanalı) isimlerini Hollanda’nın “Altın Çağı” olarak nitelendirilen sömürgecilik döneminde almışlar. Kanalları gezmenin en güzel ve rahat yollarından bir tanesi 1 saat süren kanal turlarına katılmak. Bu turlara ilk indiğinizde aldığınız Iamsterdam City Card sayesinde ücretsiz katılabiliesiniz. Yaniiiiii KARDAYIZ :D

Dam Square  Amsterdam’ın tarihi bölgesinde yer alan Dam Meydanı, birçoklarına göre kentin kalbi konumunda. Alanın bu şekilde nitelendirilmesinin ana sebebi, önemli aktivitelere ve kentin simgesi haline gelmiş yapılara ev sahipliği yapması.  yılları arasında belediye binası olarak kullanılan Neo-Klasik tarzdaki Amsterdam Kraliyet Sarayı, bünyesinde sergilerin düzenlendiği Niewue Kerk (Yeni Kilise) meydanda bulunan tarihi yapıların başında geliyor.Amsterdam Kraliyet Sarayı  Alanı ziyaretiniz sırasında görme fırsatı yakalayacağınız ulusal anıt ise II. Dünya Savaşı’nda hayatlarını kaybedenler anısına 1956’da dikilmiş. Ayrıca ünlü balmumu heykel müzesinin Amsterdam şubesi olan Madame Tussauds Amsterdam da yine bu meydanda yer alıyor.Madame Tussauds Amsterdam

Van Gogh Museum  Amsterdam’ın birçok önemli müzesini çevresinde bulunduran Müzeler Bölgesi’nde faaliyet gösteren Van Gogh Müzesi, ziyaretçilerine kapılarını 1973 yılında açmış. Binası, De Stijl mimarlarından Gerrit Rietveld tarafından tasarlanan dört katlı kültürel tesis, dünyanın en büyük Van Gogh koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Sanatçının kardeşi Theo tarafından düzenlenmiş olan bu koleksiyon, kronolojik sırayla sergilenen 200’den fazla tablodan ve 500’den fazla çizimden oluşuyor. Van Gogh’un kardeşi Theo’ya yazdığı mektupları görebileceğiniz müzede ayrıca çağdaş sanatçıların çalışmalarını da inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Buraya da yine aldığımız kart sayesinde ücretsiz girebiliriz. Turistiz ama salak değil Van Gogh Müzesi

Rijkmuseum (Devlet Müzesi)  Müzeler Meydanı’nda yer alan Rijksmuseum, şehrin bir diğer önemli müzesi. Şehir yöneticilerinin koleksiyonlarının sergilenmesi için 1800 yılında Lahey’de kurulan Rijksmuseum, Hollanda Kralı Louis Bonaparte’ın emriyle 1808’de Amsterdam’a taşınmış. Pierre Cuypers’in tasarımına sadık kalınarak yılları arasında Müzeler Bölgesi’ne hâkim bir konumda inşa edilen binada faaliyet gösteren müze, dünyanın en büyük Felemenk sanat koleksiyonuna sahip.Rijksmuseum  Müzede Hollanda Altın Çağı’na ait tabloların yanı sıra geniş bir Asya Sanatı Koleksiyonu’nu da inceleyebilirsiniz. Kültürel tesis bünyesinde ayrıca ülkenin en büyük sanat tarihi kütüphanesi faaliyet gösteriyor. Eğer müze ve sanat galerilerini gezmekten keyif alıyorsanız bu müzeyi Amsterdam gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin.  Unutmayın, şehrin simgelerinden olan “I Amsterdam” yazısı bu müzenin hemen önünde yer alıyor. Burası Amsterdam’da fotoğraf çekilmek için güzel bir nokta.  Giriş yetişkinler için 17,5 Euro ama Iamsterdam Card!a ücrreeetttsssiiizzzzzzz

Red Light District  Amsterdam gezilecek yerler listemizdeki en sıra dışı yer olan Red Light District yani Kırmızı Fener Mahallesi özellikle yetişkinlere yönelik eğlence imkanları ile Avrupa’da ünlü bir yer. De Wallen adıyla da anılan bölgenin sokaklarında çok sayıda sex shop, randevu evi, gay bar ve erotik şovların düzenlendiği tiyatro faaliyet gösteriyor.Red Light District  Kenti dünya çapında üne kavuşturan unsurlardan birisi olan Kırmızı Fener Mahallesi’nde tüm bunlara ek olarak sosyalleşmeye, eğlenmeye olanak tanıyan kafe ve barlar, mimari özellikleriyle ilginizi çekebilecek kanal evleri de bulunuyor. Amsterdam’daki yüzlerce müze arasında en sıra dışı müze kabul edilen Seks Müzesi bölgenin ilgi çekici yerlerinin başında geliyor.  Bölgede yer alan tüm noktaları açıkça yazdım ama hemen gözünüz korkmasın. Bölgedeki asıl eğlence saat 22.00’den sonra başlıyor. Eğer bölgenin yapısını merak ediyorsanız bu saatten önce sokaklarda rahatça gezebilirsiniz. Üstelik sadece gündüz değil gece ilerleyen saatlerde bile bölgeyi gezen kalabalığın %90’ı meraktan geziyor.

Vondelpark  Türdeşleri içerisinde kentin en büyüğü, ülkenin ise en ünlüsü sayılan Vondelpark, 1864 yılında Christiaan Pieter van Eeghen’in liderliğindeki bir grup hayırsever tarafından kurulmuş. Etrafı müzelerle çevrili park, adını 17. yüzyıl şairi Joost van den Vondel’den almış.Vondelpark  Pek çok ağaç ve bitki türünü barındıran, İngiliz tarzı yeşil alandaki açık hava tiyatrosu, Haziran-Ağustos arasındaki dönemde müzik, dans, tiyatro performanslarına sahne oluyor.  Picasso ile Nelson Carrilho’nun imzasını taşıyan heykellerle süslü parkta ayrıca film gösterimleri, geleneksel golf turnuvası, çocuklara yönelik Kral Günü kutlaması gibi haftalık ve yıllık organizasyonlar düzenleniyor. Dam Meydanı‘ndan Müzeler Meydanı‘na doğru bir yürüyüş yapabilir, yakın konumdaki parkta da uzun bir mola verip kentin gürültüsünden biraz uzaklaşabilirsiniz.Dam MeydanıMüzeler Meydanı

Anne Frank House  Amsterdam gezilecek yerler listemizdeki en popüler müzelerden bir tanesi Jordaan bölgesinde yer alan Anne Frank Evi. Kentin tarihinde yer etmiş sakinlerinden birisi olan Anne Frank’in ailesiyle birlikte iki yıl boyunca II. Dünya Savaşı sırasında kenti işgal eden Naziler’den saklandığı ev, 1960 yılında müze haline getirilmiş.Anne Frank Evi  Odaları o dönemin kasvetini yansıtacak şekilde korunmaya devam edilen Anne Frank Evi Müzesi girişini döner bir kitaplığın gizlediği daire, günlük odası, Otto Frank Sergisi, Anne’nin Odası ve Peter’in Odası bölümlerinden oluşuyor. Tarihe iz bırakan önemli şahsiyetin anısını yaşatmayı amaçlayan müzenin en önemli öğesini, 1947 yılında ilk kez basılan ve dünya çapında büyük ilgi çeken Anne Frank’in savaş yıllarını yazdığı günlük oluşturuyor.  Bu arada önemli bir not; eğer bu evi gezmek istiyorsanız biletinizi mutlak internettenalmanızı tavsiye ederim. Yoğun sezonlarda günün belirli saatlerinde yalnızca online bileti olanların müzeye girişine izin veriliyor. Biletinizi online alarak hem uzun kuyruklardan kurtulursunuz hem de daha sabit bir Amsterdam gezi planınız olur. Ziyaret Saatleri: Anne Frank Müzesi her saat 09.00’da açılıyor ama kapanış saati yıl içinde 19.00, 20.00, olarak değişiyor. Yaz sezonunda kapanış Giriş Ücreti: Yetişkinlere 9 Euro. Anne Frank Müzesi şu an yalnızca online bilet sahipleri için ziyarete açık.

Bloemenmarkt (Amsterdam Çiçek Pazarı)  1862 yılından beri kurulan ve şarkılara bile konu olan Amsterdam Çiçek Pazarı, Muntplein ile Koningsplein arasındaki Singel Kanalı üzerinde ziyaretçilerini bekliyor.Amsterdam Çiçek Pazarı  Dünyanın tek yüzen çiçek pazarı unvanına sahip Bloemenmarkt, eskiden tamamen kendi arazilerinde ürettikleri çiçekleri Amstel Nehri üzerinden getiren çiftçilerin teknelerinden oluşuyormuş. Bugünse satış yapılan stantlar bulundukları yere sabitlenmiş.  Her gün saatleri arasında kurulan renkli pazar Amsterdam’dan ne alınır ve Amsterdam alışveriş rehberi gibi yazılarımda da belirttiğim gibi hediyelik eşya alışverişi için en güzel ve ucuz yerlerden bir tanesi. Pazarda yalnızca lale vb çiçek soğanları, tohumlar değil her türden yöresel hediyelik ürünlerin satışı yapılıyor.Amsterdam’dan ne alınırAmsterdam alışveriş rehberi

Kraliyet Sarayı Dam Meydanı’ndaki en heybetli yapı olan Kraliyet Sarayı, belediye binası olarak yılları arasında Jacob van Campen gözetiminde inşa edilmiş. Roma’daki kamu binalarından esinlenerek tasarlanan sarayın inşasında kullanılan sarı taşlar, Almanya’dan getirtilmiş. Zamanla sarı renginden uzaklaşıp, günümüzdeki görünümünü alan yapının içerisindeki tüm eşyalar, Kral Louis Bonaparte’ın zamanından kalma. Ziyaret Saatleri: Pazartesi hariç her gün Dam MeydanıKraliyet Sarayı Giriş Ücreti: 10 Euro

Amsterdam Museum (Amsterdam Tarihi Müzesi)  1975 yılında kurulan Amsterdam Müzesi, kentin dününü ve bugününü öğrenmek isteyenler için birbirinden değerli kaynakları barındırıyor. Orta Çağ’dan kalma Saint Lucien’s Manastırı ile 1578’de açılan Yetimhane’nin bulunduğu Kalverstraat üzerindeki müzede Amsterdam DNA ve The Little Orphanage gibi interaktif özellikli bölümlere yer verilmiş.  Müzeye bağlı The Amsterdam Gallery’de yerel sanatçılar tarafından yılları arasında yaratılan pek çok çalışma ziyaret edilmeyi bekliyor. Eğer müze gezilerinden hoşlanıyorsanız Amsterdam Müzesi’ni de Amsterdam gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Ziyaret Saatleri: Her gün Giriş Ücreti: 12,50 Euro. (I Amsterdam Card’a ücretsiz)

Madame Tussauds Museum  Londra merkezli Madame Tussauds Müzesi’nin Amsterdam şubesi, Dam Meydanıüzerindeki Peek & Cloppeburg Alışveriş Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.Madame Tussauds MüzesiDam Meydanı  Klasik balmumu heykel stantlarının görselliklerinin ışık ve ses düzenlemeleriyle arttırıldığı müzede kraliyet ailesinden ünlü sanatçılara, sporculardan bilim insanlarına kadar pek çok ünlü figürün aslına uygun hazırlanmış heykelini görebilirsiniz. Hatta müzeyi gezerken izleyeceğiniz sunum aracılığyla Amsterdam tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ziyaret Saatleri: Pazartesi , diğer günler Giriş Ücreti: Online bilet 19,50 Euro

Rembrandtplein  Amsterdam’a ilk seyahatimde konaklama bölgesi olarak tercih ettiğim Rembrandtpleinbenim için ayrı öneme sahip, şehrin ufak ama önemli meydanlarından bir tanesi.Rembrandtplein  Meydan, 19. yüzyılın ortasına kadar burada kurulan tereyağı pazarının adıyla anılmış. 1876’da ünlü ressam Rembrandt’ın heykelinin dikilmesinin ardından günümüzde kullanılan adına kavuşan meydan, çevresindeki kafeler ve barlar sayesinde özellikle akşam saatlerinde hareketli bir yapıya kavuşuyor.

Kalverstraat  Dam Meydanı’ndan Muntplein’e kadar uzanan Kalverstraat, Orta Çağ’da kentin savunma duvarlarının tamamlanmasından hemen sonra inşa edilmiş. 2 yüzyıla yakın süre büyükbaş hayvan pazarına ev sahipliği yapan meydan, günümüzde ise zengin içeriği ile alışveriş tutkunlarını kendisine çekiyor. Dam Meydanı

Amsterdam Arena  Amsterdam gezilecek yerler listesinin son sırasında sporseverlerin ilgisini çekebileceğini düşündüğüm bir mabede yer vermek istedim. Ülkenin en büyük stadyumu olan Amsterdam Arena, yılları arasında, 140 milyon Euro bütçeyle inşa edilmiş.Amsterdam Arena  Hollanda Futbol Ligi takımlarından Ajax’ın maçlarını oynadığı 54 bin kapasiteli stadyum, modern tasarımı sayesinde başta müzik etkinlikleri olmak üzere çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapabiliyor. Amsterdam’a ilk seyahatimde gezdiğim stadyumda ben eğlenceli vakit geçirmiştim. Maç günleri dışında stadyumda düzenlenen turlar boyunca soyunma odalarından, çim zemine, kulübün sahip olduğu başarıların sergilendiği müzeye kadar birçok bölümü gezmeniz mümkün Ziyaret Saatleri: arası her yarım saatte bir Stadyum Turu Ücreti: 16 Euro

Stadelijk Museum  Müze gezilerinden hoşlananların Amsterdam gezilecek yerler listelerine ekleyebilecekleri Stedelijk Museum’un temelleri, 1890 yılında Sophia de Bruyn’un kişisel koleksiyonunu hediye etmesi ile atılmış.Stedelijk Museum  Ana binası A.W. Weismann tarafından Neo-Rönesans üslubuyla tasarlanan kültürel tesisin açılışı ise 1938 yılında yapılmış. Modern sanat eserlerinin sergilendiği müzede Van Gogh, Picasso, Matisse gibi ünlü sanatçıların eserleri kalıcı sergiler vasıtasıyla ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ziyaret Saatleri: Cuma , diğer günler Giriş Ücreti: 17,50 Euro (I Amsterdam Card’a ücretsiz giriş)

Kaynakça 