Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EGE’NİN İNCİSİ İZMİR."— Sunum transkripti:

1 EGE’NİN İNCİSİ İZMİR

2 SAAT KULESİ 1901 Yılında II. Abdülhamid 'in
tahta çıkışının 25. yılı için Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından Alman Konsolosluk binasını yapan mimara yaptırılmıştır. 25 metre yüksekliğindeki kulenin saati Alman İmparatoru II. Wilhelm'in armağanıdır. Dört köşesinde çeşmesi bulunan Saat Kule'sinin yazıtı yoktur.

3 KEMERALTI İzmir'in en eski alışveriş merkezi olan Kemeraltı,
Saat kulesinden başlayan dar sokakları ile sizi bir anda İkiçeşmelik'e çıkarır. Çarşıda özellikle tekstil, takı, gıda ayakkabı olmak üzere her türlü konuda Alışveriş yapabilirsiniz.

4 KORDON Konak Meydanı ile Alsancak arasında deniz boyunca
insanların keyifle yürüyüş yapabilecekleri Kordon İzmir'in en önemli özelliklerinden biridir. Özellikle, hafta sonları ve akşamları faytonlarla yapılan gezilerin keyfini hayatınız boyunca unutamazsınız.

5 ASANSÖR İzmir'in Musevi kültürünü Yansıtan Asansör Kulesi,
Nesim Levi Bayraklıoğlu isimli bir Musevi tarafından yaptırılıp kente armağan edilmişti. Günümüzde kentin en turistik yerlerinden biridir yılında Karataş semtinde yaptırılmış olan Asansör, yaklaşık 40m Yükseklikteki Halil Rıfat Paşa caddesine çıkışı sağlar.

6 İZMİR ENTERNASYONEL FUARI
Kültürpark, 1 Ocak 1936 tarihinde Sayın Behçet Uz’ un öncülüğünde bugünkü mevcut m2 alan üzerinde kurulmuştur. Kültürparkta büyük kısmı yurtdışından getirilmiş 8000 den fazla ağaç bulunmaktadır. İzmir’ in Akciğeri olan Kültürparkta her ağacın ve bitki örtüsünün künyesi çıkarılıyor ve ağaçlar sigortalanıyor.

7 Tüm kapılarda araç giriş-çıkışlarında
otomatik kontrol sistemi’ mevcut olup, araç trafiği Kültürpark alanı çevresi ile sınırlandırılarak Kültürpark içerisi tamamen yayaların ve spor yapanların kullanımına sunulmuştur. Spor yapanlar için 1850 metrelik tartan pist koşu parkuru mevcuttur. Yıl içinde “ULUSLARARASI İZMİR FUAR ALANI”nda ihtisas fuarları düzenlenmektedir. "İEF ( İZMİR ENTERNASYONAL FUARI)" sırasında ise tüm Kültürpark alanı Kullanılmaktadır. (İEF döneminde Kültürpark’a giriş ücreti alınmaktadır.) "MARBLE ULUSLAR ARASI DOĞALTAŞ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI" da Kültürpark alanındaki bazı bölgelere giriş-çıkış sınırlandırması yapılarak düzenlenmektedir.

8 Kültürpark içinde Fuar Alanları,
Tarih ve Sanat Müzesi, Sanat Galerisi, Sanat Merkezi, Paraşüt Kulesi, Açıkhava Tiyatrosu, ve Lunaparkın yanı sıra Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, Tenis Kortları, Halı Saha, gibi çeşitli etkinliklere imkan tanıyan yapılar bulunuyor. Bu haliyle Kültürpark eğlence, spor ve kültürel amaçlı olarak bütün yıl kullanılma olanağı sunuyor.

9 “Ben bütün İzmir'i ve İzmirlileri severim
“Ben bütün İzmir'i ve İzmirlileri severim. Güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerine eminim.” M. Kemal ATATÜRK

10 HAZIRLAYAN Seçil EROĞLU


"EGE’NİN İNCİSİ İZMİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları