OHAL KALDIRILSIN KHK’LAR İPTAL EDİLSİN!. OHAL KALDIRILSIN KHK’LAR İPTAL EDİLSİN!

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Eğitim Sen Ocak 2015 Yükseköğretimde Örgütlenme Ümit Akıncı, Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Yeni İletişim Teknolojileri ve (E- )Demokrasi Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
Siyaset Sosyolojisi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
ÖRGÜTSEL ADALET Adaletsizlik Nedir? Örgütlerdeki Adaletsizlikler?
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Birincil ikincil Genel Yardımcı (devletler tarafından tanınan hukukun genel ilkeleri)
Ceza Muhakeme hukukunun kavramı Ceza usul hukuku diğer Hukuk dalları ile ilişkisi Ceza Muhakeme hukukunun kaynaklari.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
K O N G R E L E R D Ö N E M İ Dersin adı :İnkılap Tarihi HAZIRLAYAN Mert ULUS Sınıfı :8/B No:8.
DEMOKRASİ EĞİTİMİ ve DEMOKRATİK EĞİTİM
Şahin GÖKÇEARSLAN. Yazılım Türleri Bilgisayar Yazılımları Yazılım türleri (İşletim sistemleri, paket programlar, programlama dilleri) Yazılım lisans türleri.
Ankara’ya 10 km uzaklıktaki Çubuk Barajı inşaatı sürerken boru hattının da döşenmesine başlandı. Çubuk Barajı yüzetsel sularını filtre etmek ve kente.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
HAKLARIMIZ VAR İnsanların temel hak ve özgürlüklerini elde etmek için verdikleri mücadelenin demokratik yönetim anlayışını ortaya çıkardığını biliyorsunuz.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
Sendikaların Uluslararası
Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili engellerin kaldırılması uluslararası öncelikler arasında yer almaktadır yılına kadar okula kayıt,
PAZARLAMA KARARLARINI ETKİLEYEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER
Doç.Dr.Gülbiye Yenimahalleli Yaşar
İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün.
Tanımı Özellikleri Konuyla İlgili Sorular
Türkiye'de Sosyal Politikanın Gelişimi Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
Olgu Yönetimi Standartları
Av. Dr. M. Sezgin Tanrıkulu CHP İstanbul Milletvekili
UĞUR TEKNECİ
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
YÜRÜTME.
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
DAVA İŞLEMLERİ 13 – 17 ŞUBAT 2017.
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Terör Suçları ve Türkiye
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Gazetecilik Etiği ve Toplumsal Sorumluluk
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sporun Çeşitli Hukuk Dallarıyla İlişkileri
TOPLUMSAL CİNSİYET PROBLEMLERİ VE HUKUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SİYASİ HUKUKİ EĞİTİM ve KÜLTÜR TOPLUMSAL EKONOMİ
SEYYİD KUTB( ) 1906’da doğdu.
Sunum transkripti:

OHAL KALDIRILSIN KHK’LAR İPTAL EDİLSİN!

toplumsal, insani, doğal, kentsel bütün alanlarda 15 Temmuz’dan sonra ilan edilen OHAL toplumsal, insani, doğal, kentsel bütün alanlarda korkunç bir yıkım manzarası ortaya çıkardı.

KHK’lar, darbeyle sınırlı olmayan bir alanda sayısız hak ihlaline yol açtı. Ve… KHK’larla yapılan uygulamalara karşı hukuk yolu kapalı!

hükümet tarafından atanan 7 üyesinden 5’i hükümet tarafından atanan “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu” tarafsız ve bağımsız olabiir mi?

hukuksuzluğa adaletsizliğe karşı direnmekten vazgeçmedi. Bütün baskılara karşı, demokrasi güçleri hukuksuzluğa adaletsizliğe karşı direnmekten vazgeçmedi.

Türkiye tarihinin en büyük protesto eyleminde, demokrasi yanlısı güçler “adalet” talebinde bulundu. OHAL’in kaldırılmasını istedi!

OHAL döneminde sayısız hak ihlalleri yaşandı!

Binlerce kişi hukuksuz şekilde işşiz bırakıldı. Kendileri ve aileleri açlığa mahkum edildi.

112. 863 135. 337 Kamu kurumlarından ihraç edilenlerin sayısı: Özel ögretim kurumlarından çıkarılanlanla birlikte, toplam: 135. 337

açlık grevlerinin 134. gününde, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça İşlerine iade edilmeleri talebiyle başladıkları açlık grevlerinin 134. gününde, hapishanede ölümle pençeleşiyor.

12 Milletvekili hapiste! Anayasaya aykırı olarak HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. CHP milletvekili Enis Berberoğlu’yla birlikte 12 Milletvekili hapiste!

Grev hakkı ihlal edildi. Çeşitli işkollarında 4 grev ertelendi.

15 üniversite kapatıldı, 7.800 kişiyi işini kaybetti. KHK’larla 5.644 akademisyenin işine son verildi; üniversitelerde çalışanlarla birlikte 7.800 kişiyi işini kaybetti.

86’ya ulaştı. Seçilmiş Yerel Yöneticiler görevden alınarak, cezaevlerine konuldu. Kayyum atanan belediye sayısı 86’ya ulaştı.  

Mal varlıklarına hukuksuz biçimde el kondu. 43 ilden toplam 965 şirket TMSF’ye devredildi 107 gerçek kişinin mal varlıklarına da kayyum olarak TMSF getirildi.

Binlerce kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların avukat görüşleri sınırlandı. İşkence ve kötü muamele yaygınlaştı.

15 Temmuz'dan bu yana 168 bin 801 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

KHK’lar ile 50’yi aşkın kadın sivil toplum kuruluşu kapatıldı.  Kamu kurumlarından ihraç edilenlerin %20’si kadın.  

Kültür sanat alanında: Yayınevi kapatmalar, yazarların tutuklanması, konserlerin festivallerin, tiyatro oyunlarının yasaklanması, kültür merkezlerinin kapatılması inanç merkezlerine yönelik baskılar yaşandı..

Alevi’lerin inanç merkezlerine ve kutsal günlerine yasak kondu.

Laik, özgür bilimsel eğitimi ortadan kaldıracak adımlar atıldı. Muhafazakartırma ve dincileştirme çabaları hız kazandı.  

Örgütlenme ve gösteri yapma hakları kısıtlandı. LBGTİ+ yurttaşlar arasında korku ve yılgınlık yaygınlaştı. Örgütlenme ve gösteri yapma hakları kısıtlandı.

180 medya kuruluşunu kapattı. OHAL’de hükümet 180 medya kuruluşunu kapattı. Gazeteciler tutuklandı.  Türkiye’de 136 medya temsilcisi hapishanede.

yatırımcı lehine çıktı Çevre konusunda da OHAL bir fırsata çevrildi. SİT kavramı tarihe karıştı. 445 ÇED kararı yatırımcı lehine çıktı  

1401 dernek ve 122 vakıf kapatıldı. Sivil topluma karşı tüm zamanlarınen büyük kıyımı: 1401 dernek ve 122 vakıf kapatıldı.

34 yazar tutuklandı 30 yayınevi kapatıldı. Yazarlara, yayınevlerine davalar açıldı. Kitap toplatma ve yasaklamaları arttı. 34 yazar tutuklandı 30 yayınevi kapatıldı.  

Güneydoğu’da, çok geniş kamulaştırmalarla kitleler göçe zorlandı. Demografik yapı değiştirildi. Diyarbakır Sur’da tarihi miras yok edildi.  

Demokrasi güçleri OHAL’e karşı ortak mücadele vermeli

Demokrasi İçin Birlik, iktidarın hukuk dışı uygulamalarına boyun eğmeyi reddetme ve direnme hakkını savundu. “Direnme hakkının” işleyen bir demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olduğunu öne çıkardı.

Meclis’te siyaset yapma olanağı sınırlandıkça, yeni bir kamusal alana taşımak kaçınılmazdır. Bu kamusal alan, sivil toplumun var olduğu özerk bir kamusal alandır.   Bu yeni siyasal alanda siyasal partilerle sivil toplum birlikte var olmak zorundadırlar.

25 günlük Adalet Yürüyüşü de gösterdi ki, demokrasi mücadelesinin anahtarı halktır. Referandumda kitlesel hayır iradesinin ve Adalet yürüyüşünün ortaya çıkardığı rüzgârın, demokrasi güçlerinin ortak mücadelesine yeni bir soluk kazandırması gerekiyor.  

KHK’lar gidecek OHAL kalkacak; biz kalacağız. Adalet talebi, OHAL’in kaldırılması, demokratik toplum örgütleri ve siyasi partilerin eşit aktörler olarak aynı zeminde buluşmasıyla, birbirini beslemesiyle, güçlenip toplumsallaşabilir.   Bu ortaklaşma zeminini yaratmak için Demokrasi İçin Birlik olarak biz varız; hazırız. Yurttaşlar olarak adalet içinde eşit, özgür, barış içinde yaşamak arzumuzdan vazgeçmeyeceğiz. KHK’lar gidecek OHAL kalkacak; biz kalacağız.  Herkes için Demokrasi Demokrasi için Birlik

Teşekkürler…