Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPLUMSAL CİNSİYET PROBLEMLERİ VE HUKUK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPLUMSAL CİNSİYET PROBLEMLERİ VE HUKUK"— Sunum transkripti:

1 TOPLUMSAL CİNSİYET PROBLEMLERİ VE HUKUK

2 TOPLUMSAL CİNSİYET Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi veya diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi’nde toplumsal cinsiyet “kadınlar ve erkekler için toplum tarafından uygun görülen ve toplumsal olarak inşa edilen roller, davranışlar, eylemler ve nitelikler anlamına gelir”şeklinde tanımlanmıştır.

3 CEDAW Ayrımcılık, hak eşitliği ve insan şeref ve haysiyetine saygı ilkelerini ihlal ettiğini, kadınların erkeklerle eşit olarak ülkelerinin siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatlarına katılmalarını engellediğini, toplumun ve ailenin refahının artmasına engel teşkil ettiğini ve kadınların ülkeleri ve insanlık hizmetinde kullanabilecekleri olanakları geliştirmelerini zorlaştırmaktadır.

4 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
“fırsatları kullanmada, kaynakların ayrılmasında ve kullanımında, hizmetlere erişimde ve hizmetlerden yararlanmada bireyin cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa uğramaması. örneğin, parlamentodaki kadın milletvekillerinin sayısının erkeklerle benzer bir dağılım göstermesidir”


"TOPLUMSAL CİNSİYET PROBLEMLERİ VE HUKUK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları