Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün."— Sunum transkripti:

1 İŞYERİ ÇALIŞMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

2 İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün büyüklüğü ve yaygınlığı ile doğru orantılıdır. Sorunların açığa çıkarılması, çözümlerin geliştirilmesi ve hayat bulmasında atılacak ilk adımlar işyerlerinden başlar.

3 İşyeri Çalışmasını Etkileyen İç Etkenler
Merkez-Şubeler ve işyerleri arasında yaşanan iletişim eksiklikleri İşyerleri ile olan bağın sürekli zayıflaması, Kadrolarda ve üyelerde görülen inançsızlık, umutsuzluk, Farklı sendikal anlayışların birbirini dışlayıcı tutumları, Yapılan işin az, eleştirinin çok olması, Günlük çalışma yerine, takvimsel çalışma, Diğer nedenler…

4 İşyeri Çalışmasını Etkileyen Dış Etkenler
Neoliberal ideolojinin yarattığı tahribatlar, Emekçiler arasında yaratılan rekabet, Geleneksel önyargılar (etnik kimlik, mezhep vb) Siyasi kadrolaşma, soruşturma, sürgün ve cezaların etkisi, Örgütlenmeye inançsızlık, sendikalara güvensizlik, Sendikalar arasındaki ‘rekabet’ görüntüsü, Devletin/işverenin tutumu ve bu tutumun örgütlenmeye etkileri,

5 İşyerinde En Çok Karşılaşılan Sorunlar
Eğitim Sen ve KESK’e yönelik önyargılar, Eğitim Sen üye ve yöneticilerinin olumsuz tutumları, Diğer sendikaların ve üyelerinin Eğitim Sen’e yönelik olumsuz tutumu, İdarenin/işverenin sendikamız üyelerine yönelik ayrımcı tutumları, Eğitim Sen üyelerinin sorunlar karşısında ortak hareket etme yeteneğinin zayıf olması.

6 İşyerinde Yaşanan Sorunların Nedenleri
İşyerini tanımama, eğitim emekçilerinin demografik yapısını yeterince bilmeme, İşyerinde yaşanan sorunları şube ile zamanında paylaşamama/paylaşmama, İşyeri temsilciliğinin olmaması ya da var olanın yeterince işlememesi, İşyerinde sendikanın yeterince tanınması için gerekli çalışmaların yapılmaması, Üyelerin sendikayı yeterince tanımaması, Sorunlar karşısında sendika ilkeleri doğrultusunda davranmak yerine, bireysel ve anlık davranış geliştirme.

7 İşyeri Çalışması Yapılırken;
İşyerlerinin genel özellikleri ve emekçilerin bileşimi (işçi/memur; kadrolu/sözleşmeli vb) belirlenmelidir. İşyeri faaliyetine yönelik program oluşturulmalı, İşyeri çalışma hedefleri somut olmalıdır. İşyeri çalışmasında faaliyetlerin temsilciler ve üyeler arasında paylaştırılmasına dikkat edilmeli.

8 İşyeri Çalışması Yapılırken;
İşyeri faaliyetleri, mutlaka bir plana, programa dayalı olarak yürütülmek zorundadır. İşyeri çalışması sürekliliği olan bir faaliyettir. Sendika işyeri temsilcisi ve üyelerinin her türlü tutum ve davranışı işyeri çalışmalarını doğrudan etkiler. Güçlü bir işyeri örgütlülüğü oluşturamayan sendikaların büyümesi mümkün değildir.

9 İşyeri Çalışması Yapılırken;
Kitlelerin günlük sorunlarıyla yakından ilgilenmek, onların en küçük taleplerini önemsemek sendika-nın, temsilcinin ve üyenin öncelikli görevidir. İşyeri temsilciliği önemsenmeli ve temsilciliklerin örgütlenmesi için özel çaba sarf edilmelidir. İşyeri temsilciliklerini, işyerlerindeki sorunlara müdahale eden, işyerlerinin bilgisini sendikaya; sendikadaki gelişmeleri işyerlerine ulaştıran bir noktadan değerlendirilmek gerekir.


"İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları