Sosyal hizmetin mesleki odağı, sosyal sorunların çözümlenmesi yoluyla sosyal refah düzeyinin arttırılması olarak tanımlanabilir. Sosyal sorunların analiz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1997’den bu yana; hizmet verdiğimiz marka ve kurumların amaçlarına uygun planlamalar, somut çözümlemeler, yenilikçi fikirler ve ölçülebilir sonuçlar sunar;
Advertisements

Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
MESLEKİ EĞİTİM.
Onkoloji Hemşireliği Derneği Araştırma Teşvik Ödülü
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
ERK İSG&İK – –
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
BÖLÜM 1. BÖLÜM 1 Yaşam Boyu Bakış Açısı A) Yaşam Boyu Bakış Açısı B) Gelişimin Doğası C) Gelişim Kuramları D) Yaşam-Boyu Gelişimde Araştırma.
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
YÖNT 101 – İŞLETMEYE GİRİŞ I
ERK İSG&İK – –
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Üniversitelerin Taslak Stratejik Planlarının Değerlendirilmesi
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Tanımı, Tarihi Gelişimi
STRATEJİK DAVALAMA -Çocuk Haklarının Ana Akımlaştırılması için Nasıl Kullanılır- AVUKAT HİLAL ÇELİK ÇAÇav – Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMİ- PART II. İKY PLANLAMSI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA.
GZFT(SWOT) ANALİZİ.
Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
Futbol Eğitimi Serdar Samur,MBA,PhD. “ Başarının iki kuralı; oyunun kurallarını öğrenmek ve oyunu herkesten iyi oynamayı istemektir.” EINSTEIN EINSTEIN.
Makro Uygulamada Sosyal Hizmet Uzmanının Özellikleri
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama
Türkiye’de Sosyal Politikaların Koordinasyonu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Türkiye'de Öncelik Esasına Dayalı Sosyal Politika Uygulamaları Doç.Dr.Filiz YILDIRIM.
Öğrencilerin dersten beklentilerini öğrenme Dersi içeriği paylaşımı
PLANLI KALKINMANIN DEĞİŞME DÖNEMİ (1980 Sonrası)
Sosyal Hizmet Uzmanlarının Etik Sorumlulukları
Dar Anlamda Sosyal Politika Dar anlamda sosyal politika çalışma hayatı merkezlidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Batı Avrupa ülkelerinde, emek ve sermaye.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Sosyal hizmetin mesleki odağı, sosyal sorunların çözümlenmesi yoluyla sosyal refah düzeyinin arttırılması olarak tanımlanabilir. Sosyal sorunların analiz.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
DERS İÇERİĞİNİN TANITILMASI
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Toplum ve Toplumsal Yapı
SHB-419 DAYANIŞMA MODELLERİ TOPLUMLA SOSYAL HİZMET: DAYANIŞMA İÇİN İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ DOÇ.DR.FİLİZ YILDIRIM.
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SHB-419 DAYANIŞMA MODELLERİ İNSANİ HİZMET ÖRGÜTLERİNDE GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA, DAYANIŞMA VE SOSYAL HİZMET DOÇ.DR.FİLİZ YILDIRIM.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
İşletmelerde Kıyaslama
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SHB-114 SOSYAL HİZMETTE EŞİTLİK VE ÇEŞİTLİLİK EŞİTLİK, ÇEŞİTLİLİK VE SOSYAL HİZMET DOÇ.DR.FİLİZ YILDIRIM.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi İKTİSAT - I.DÖNEM
SHB-101 SOSYOLOJİ TOPLUMSAL GRUPLAR, KURUMLAR VE FORMEL ÖRGÜTLER DOÇ
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
Planlama.
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI ToplumSAL DEĞİŞME DOÇ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PLANLI KALKINMANIN DEĞİŞME DÖNEMİ (1980 Sonrası)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Sosyal Politika ve Sosyal Hizmet Doç.Dr.Filiz YILDIRIM

Sosyal hizmetin mesleki odağı, sosyal sorunların çözümlenmesi yoluyla sosyal refah düzeyinin arttırılması olarak tanımlanabilir. Sosyal sorunların analiz edilmesi, bu sorunların altında yatan gereksinimlerin belirlenmesi ve bu gereksinimlerin karşılanmasına yönelik politika ve uygulamaların hayata geçirilmesinde sosyal hizmet, sosyal politika disiplininden büyük ölçüde yararlanmaktadır (Denney (1998)’den aktaran Danış, 2007).

Sosyal politika ise muğlak bir kavramdır Sosyal politika ise muğlak bir kavramdır. Bu kavram hem sosyal sorunlara ve ilgi alanlarına yönelik politikaları içerir hem de bu gibi politikaların geliştirilmesi ve etkileri üzerine çalışan akademik disiplini ifade eder (Thompson, 2013: 66).

Sosyal politikayı, sosyal sorunlara cevap verme kapsamında geliştirilen politikalar olarak değerlendirmek de mümkündür (Thompson, 2013: 66). Bu politikalar pek çok ülkenin kalkınma planlarında sosyal refah düzeyini artırmak üzere temel alınmaktadır.

Sosyal Politikanın Beş Temel Alanı 2. Barınma 4. Sağlık 3. Eğitim 1. Düzenli Gelir 5. Bireye Yönelik Sosyal Hizmetler Kaynak: Thompson, N. (2013). Kuram ve Uygulamada Sosyal Hizmeti Anlamak. (Çev. Özlem. Cankurtaran Öntaş, Burcu Hatiboğlu Eren, Buğra Yıldırım, Çağıl Öngen, Eda Beydili, Gamze Erükçü Akbaş, İlkay Başak Adıgüzel, Sinan Akçay ve Özge Sanem Özateş Gelmez). Ankara: Dipnot Yayınları.

Bu alanların her biri sosyal sorunların oluşmasını önlemek ya da oluştuğu takdirde onlara cevap bulmak ve vatandaşların refahını sağlamak amacı ile çeşitli hizmetleri sağlamaya yönelik politikaları içerir (Thompson, 2013: 66-67).

Sosyal hizmet mesleğinin felsefi olarak ortaya konulmuş amaçlarını gerçekleştirebilmek için tüm nüfus gruplarını içine alan sosyal politikaların oluşumuna katılmak, stratejik noktalarda görev almak ve sosyal hizmet uygulamalarından elde edilen sonuçları politika yapıcılarıyla paylaşmak sosyal hizmet uzmanlarının temel sorumluluğudur (Danış, 2007: 63).

Yararlanılan Kaynaklar Danış, M. Z. (2007) Yararlanılan Kaynaklar Danış, M. Z. (2007). Sosyal Hizmet Mesleği ve Disiplininde Sosyal Politikanın Yeri ve Önemi. Toplum ve Sosyal Hizmet, 18(2), 51-64. Thompson, N. (2013). Kuram ve Uygulamada Sosyal Hizmeti Anlamak (Çev. Özlem. Cankurtaran Öntaş, Burcu Hatiboğlu Eren, Buğra Yıldırım, Çağıl Öngen, Eda Beydili, Gamze Erükçü Akbaş, İlkay Başak Adıgüzel, Sinan Akçay ve Özge Sanem Özateş Gelmez). Ankara: Dipnot Yayınları.