Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Türkiye'de Öncelik Esasına Dayalı Sosyal Politika Uygulamaları Doç.Dr.Filiz YILDIRIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Türkiye'de Öncelik Esasına Dayalı Sosyal Politika Uygulamaları Doç.Dr.Filiz YILDIRIM."— Sunum transkripti:

1 SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Türkiye'de Öncelik Esasına Dayalı Sosyal Politika Uygulamaları Doç.Dr.Filiz YILDIRIM

2 1. ACİL DURUMLARDA MÜDAHALEYE ÖNCELİK VERMEK Sosyal politika uygulamalarında (i) acil durumlara öncelik vermek şarttır: Bu bağlamda Türkiye’de özellikle son yıllarda aşağıdaki gruplara yönelik müdahalelere öncelik verilmektedir: «Depremden ve terörden zarar görenler, savaş sonrası sığınmacılar/mülteciler, (Taşçı, 2017: 47)

3 2. TEDAVİ EDİCİ ADIMLAR (ii) Sosyal koruma desteğine muhtaç olanlara yönelik öncelik, tedavi edici adımların atılması olmalıdır. Sosyal politikanın sosyal güvenlik adıyla önemli bir uygulama ayağı bulunmaktadır. Bu uygulama ayağının da üç aracı bulunmaktadır: Sosyal sigorta, sosyal yardım ve sosyal hizmetler (Taşçı, 2017: 49).

4 3. Önleyici Sosyal Politikaların Tesis Edilmesi (iii) Nihayetinde sosyal politikalara muhtaç duruma düşmeden önce önleyici/koruyucu adımların atılması önemlidir: “eğitim politikaları”, “istihdam politikaları”, “ücret politikaları”, “göç ve kentleşme politikaları” (Taşçı, 2017: 52).

5 Yararlanılan Kaynaklar Taşçı, F. (2017)
Yararlanılan Kaynaklar Taşçı, F. (2017). Türkiye’de Sosyal Politika ve Dönüşüm: Zihniyet, Aktörler, Uygulamalar. İstanbul: Seta.


"SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Türkiye'de Öncelik Esasına Dayalı Sosyal Politika Uygulamaları Doç.Dr.Filiz YILDIRIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları