Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye’de Sosyal Politikaların Koordinasyonu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye’de Sosyal Politikaların Koordinasyonu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM"— Sunum transkripti:

1 Türkiye’de Sosyal Politikaların Koordinasyonu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Türkiye’de Sosyal Politikaların Koordinasyonu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM

2 Türkiye’de Sosyal Politika Aktörleri ve Sosyal Politikaların Koordinasyonu
Türkiye’de Aile ve Sosyal Politikalar Türkiye’de aile “sosyal politika aktörü” ve “sosyal politika alıcısı” konumundadır. Türkiye’de kamu sosyal politikalarının oluşumunda “ailenin aktör olma pozisyonu” açıkça görülür. Aynı zamanda Anayasa’nın 41. maddesindeki “Devlet, ailenin huzur ve refahı (…) için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar” biçimindeki hükmü de bu fikri desteklemektedir (Taşçı, 2017).

3 Türkiye’de Sosyal Devletin Durumu Kamu Kesimi Sosyal Harcamaları (OECD Ülkeleri İle Karşılaştırılması) *Eğitim *Sağlık *Sosyal Koruma *Emekli Aylıkları ve Diğer Harcamalar *Sosyal Yardım ve Primsiz Ödemeler *Doğrudan Gelir Desteği Ödemeleri (Sezen, 1999)

4 Sosyal Belediyecilik ve Türkiye Türkiye’de belediyelerin hem algı hem mevzuat hem de bütçe açısından standart ve bütüncül bir yapıya kavuşması sosyal belediyeciliğin geleceği noktasında önemlidir (Taşçı, 2017).

5 Sivil Toplum Kuruluşları, Sosyal Politikalar ve Türkiye Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının sosyal politika alanındaki varlıkları yetersizdir. Koordinesiz bir yapı içinde sosyal politika faaliyetlerini yürütmektedirler (Taşçı, 2017).

6 Özel Sektörün Sosyal Politikaları ve Türkiye Özel sektörün sosyal politikaları “dar anlamda sosyal politika” ve “geniş anlamda sosyal politika” olmak üzere iki zeminde işlemektedir ve Türkiye’de de durum aynıdır (Taşçı, 2017).

7 Yararlanılan Kaynaklar Taşçı, F. (2017)
Yararlanılan Kaynaklar Taşçı, F. (2017). Türkiye’de Sosyal Politika ve Dönüşüm: Zihniyet, Aktörler, Uygulamalar. İstanbul: Seta


"Türkiye’de Sosyal Politikaların Koordinasyonu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları