Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dar Anlamda Sosyal Politika Dar anlamda sosyal politika çalışma hayatı merkezlidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Batı Avrupa ülkelerinde, emek ve sermaye.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dar Anlamda Sosyal Politika Dar anlamda sosyal politika çalışma hayatı merkezlidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Batı Avrupa ülkelerinde, emek ve sermaye."— Sunum transkripti:

1 SHB-425 Sosyal Politika ve Planlama Sosyal Politika: Kavramlar ve Hedefler Doç.Dr.Filiz YILDIRIM

2 Dar Anlamda Sosyal Politika Dar anlamda sosyal politika çalışma hayatı merkezlidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Batı Avrupa ülkelerinde, emek ve sermaye arasındaki çatışmayı azaltmak ve işçileri çalışma yaşamında hastalık, iş kazası gibi yaygın tehlikelere karşı korumak önem kazanmıştır. Böylece çoğunlukla gönüllü olan sigorta uygulamalarının gündeme gelmesi zorunlu olmuştur (Koray, 2012: 26).

3 Geniş Anlamda Sosyal Politika Temelde sosyo-ekonomik hak ve özgürlüklere dayalı olan ve bu hakları herkes için hayata geçirmek üzere uygulanan politikalardır (Koray, 2012: 29).

4 Üçüncü Kuşak Sosyal Politikalar Değişen ihtiyaçlara bağlı olarak günümüzde sosyal politikanın kapsamı ve boyutları giderek farklılık göstermiştir. Sosyal politika toplumsal hayatı olumsuz etkileyen ve toplumsal bütünlüğü tehdit eden her türlü sorunla mücadeleye yönelmiş bir politika kimliğine bürünmüştür. Özellikle gelişmiş Batı toplumlarında bireylerin ve grupların sorunlarının ve ihtiyaçlarının giderek farklılaşması, sosyal politika alanının ve kapsamının genişlemesini, uygulamaların çeşitlenmesini sağlamıştır (Bozkır-Serdar, 2015: s.6).

5 SOSYAL POLİTİKANIN HEDEFLERİ
Sosyal Gelişme Hedefi Sosyal Adalet Hedefi Sosyal Barış Hedefi Sosyal Denge Hedefi Sosyal Bütünleştirme Hedefi Sosyal Demokrasi Hedefi (Güven, 2001)

6 Yararlanılan Kaynaklar Bozkır-Serdar, A. (2015)
Yararlanılan Kaynaklar Bozkır-Serdar, A. (2015). Sosyal Politika Kavramı, Tarihsel Gelişimi ve Türkiye’de Sosyal Politika. Aysen Tokol ve Yusuf Alper (Editörler), Sosyal Politika. Dora: Bursa. Güven, S. (2001) Sosyal Politikanın Temelleri. Bursa: Ezgi Kitabevi Koray, M. (2012). Sosyal Politika. Ankara: İmge. Ören, K. (2015). Sosyal Politika. Ankara: Nobel.


"Dar Anlamda Sosyal Politika Dar anlamda sosyal politika çalışma hayatı merkezlidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Batı Avrupa ülkelerinde, emek ve sermaye." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları