Hazırlayan:Yakup atılgan. Matematik tıpkı fizik gibi do ğ ayı anlama sanatıdır. Yalnızca fizi ğ in ötesine geçerek ka ğ ıda dökülmesini sa ğ lar. Matematik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MATEMATİĞİN HAYATIMIZDA ROLÜ VAR MIDIR?
Advertisements

Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
ÇOKLU ZEKA ÇEŞİTLERİ
MATEMATİK DERSİ PROJE ÖDEVİ
B İ L İ Ş İ M TEKNOLOJ İ LER İ DESTEKL İ MATEMAT İ K PROJELER İ MATHEMATICS PROJECTS SUPPORTED BY INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES PRESENTATION.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
JOHARİ PENCERESİ HAZIRLAYAN: BEDİİ DURMUŞ
ÇATALHÖYÜK.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTE PLANININ ÖNCESİ VE SONRASININ İNCELENMESİ
Bilim Adamı Albert Einstein.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Çocuk bugünün yarını, yarının umududur…
Şerife duran bilmeceler
BİLMECELER.
HASTA VE YAKINLARI İLE İLETİŞİM
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
KapalI FonksİyonlarIn Türevİ
HAZIRLAYAN: G ü lsel ALADA Ğ HZ-B ı ATATÜRK’E... Bugün yine 10 kasım Aklımda senin yaptıkların Kalbimde yaşadıkların Gözlerimde hatıraların...
ZiHiNSEL ÖZELLiKLER.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
NORMAL GEBELİK O BİR İNSAN,YAŞAMAK ONUN DA HAKKI.
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
HAZIRLAYANLAR: Hasan KAR İ P Ali İ hsan GENÇ Ali KAYGISIZ D. Gülseren D İ VLEK Ahmet KOÇAK Özcan KILIÇ Ercan GÜNEŞ Osman ARICI Mustafa KAPTAN.
AZ İ M DERS İ Música: Songbird – Barbra Streisand.
SINIF YÖNETİMİ.
Hazırlayan: HÜLYA KÜÇÜK
DERSLERİNİZDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRSİNİZ ?
YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU
6.SINIF 4.ÜNİTE IŞIK VE SES HAZIRLAYAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
YAPI(PLAN).
ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLAR
Ö Ğ RETIM TASARIMCISININ IŞ YERINDEKI GÖREVI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Master in Advanced European and International Studies.
Daire Grafiği.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
SORULAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
=>SES BİLGİSİ
Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
ÖĞRENDİKLERİMİZİ KONTROL EDELİM 1 I- Herhangi bir özelliği, o özelliğe uygun bir araçla karşılaştırarak sunucu sayı veya sembollerle belirlemek.
EŞİTLİK VE DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ
AKHİSAR. Akhisar, İzmir-İstanbul karayolu üzerinde ilçenin adını taşıyan Ovanın hemen ortasında kurulmuştur. İlçenin Toplam Nüfusu ’dir İlçe yüz.
HAVA NASIL ORALARDA? 4/C.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
YENİ DİJİTAL ÇAĞ Giriş.
ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
Bireysel Entegrasyon Ödevi Hayrunnisa Demirci.
Atatürk'ün Geometriye Verdiği Önem: Atatürk Selanik Askeri Rüşdiyesinde iken Matematik dersindeki başarısı ile öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi'nin gözüne.
HAZIRLAYAN : AD : Saim SOYAD : KANAK SINIF :10-D NUMARA :1321.
BUGÜN SİYASET, ŞİİR, RESİM YOK.. YALNIZCA MATEMATİK VAR BUGÜN..
OKUL ADI ADI: SOYADI: SINIFI: NO: DERS: Ö Ğ RETMEN: KONU.
Görsel Zeka TANIM: Boşluğu zihinde canlandırabilme yeteneğidir.
Neden sevilmez.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
RAMANZAN GÜMÜ Ş SOY BEN İ D İ NLED İ G İ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR ERDER İ M.
HANOI KULESI HANOI KULESI OYUNU, 1883 YıLıNDA FRANSıZ MATEMATIKÇI EDOUARD LUCAS TARAFıNDAN ORTAYA ATıLMıŞTıR. OYUN ORTAYA ÇıKıŞı HINT INANıŞLARıNA DAYANMAKTADıR.
6.1.3.D1 Dosyalarım Nereye Gitti?
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
Zihinsel duygusal ve sosyal sağlık. Zihinsel duygusal ve sosyal sağlığın ergen bireyler açısından önemi Sağlıklı bir yaşam için zihinsel,duygusal,sosyal.
AŞIRI YA Ğ LI,TUZLU Y İ YECEK VE İ ÇECEKLER İ N İ NSAN SA Ğ LI Ğ INA ETK İ LER İ.
Sunum transkripti:

Hazırlayan:Yakup atılgan

Matematik tıpkı fizik gibi do ğ ayı anlama sanatıdır. Yalnızca fizi ğ in ötesine geçerek ka ğ ıda dökülmesini sa ğ lar. Matematik sayesinde do ğ anın sırlarını keşfederiz. Bugün kullandı ğ ımız bütün teknolojik aletler; matemati ğ in do ğ ayı formülize etmesiyle üretilmişlerdir. Dünya üzerinde büyük ses getirmeyi hedefleyen insanların hemen hemen hepsi matemati ğ e aşıklardır. Ancak zeka ile yapılan bu sanatı be ğ enmeyen, sevmeyen insanlar da vardır. Peki neden sevmezler?

Matemati ğ i insanların sevmemesinin en büyük nedeni, kendilerine matemati ğ i anlatan insanların bunu pek beceremiyor olmalarıdır. Matematik ezberlenerek hiçbir iyi sonuç elde edilemez. Matematik ö ğ renilmelidir. Bu nedenle ö ğ reten kişinin de kaliteli olması gerekir. -Diyelim ki ö ğ retmen çok iyi ama yine de sevilmedi bu matematik; bunun nedeni ise "matematik zor" algısıdır. İ nsanlar matemati ğ in zor ve karmaşık oldu ğ una inandıkları için anlamaya gayret etmezler. -Sosyal bilim zekasına sahip insanlar da genelde matemati ğ i sevmezler. Onlara göre matematik fazla mantıklıdır.

-Matematik; sayılardan tutun da grafiklere kadar tamamen hayal ürünüdür. Do ğ anın hiçbir yerinde 2 veya herhangi bir grafik göremeyiz. Bunlar matemati ğ i seven insanlar tarafından uydurulmuştur. Bütün bu hayal ürünleri bazı insanların kafalarını kurcaladı ğ ı için de matematik sevilmeyebilir.

Unutulmamalı ki matematik, hayattır. Matemati ğ in olmadı ğ ı bir dünya bugünkü dünyadan çok daha farklı olacaktır. Başımızı çevirdi ğ imiz her yerde matemati ğ in bir izini görebiliyor olmamızdan bunu anlayabiliriz.

BEN İ D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TEŞEKKÜRLER KAYNAKÇA: sevilmez-9466h.htm