Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Neden sevilmez.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Neden sevilmez."— Sunum transkripti:

1 neden sevilmez

2

3 Ön yargı Matematiğe önyargısı olan kişiler,sayısal veriler içeren herhangi bir problemle karşılaştıklarında;ilk olarak,sorunun zor olduğu,karışık olduğu ya da " Ben sayısal sorularını yapamıyorum." şeklindeki benzer düşüncelere kapılmaktadırlar. Einstein:Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur. Bunun en önemli sebeplerinden birisi matematiğe karşı gelişmiş olan toplumsal önyargıdır. Toplum da gelişen bu önyargı daha ilköğretimin başlarından itibaren öğrencilerin karşısına çıkmaktadır. Böyle bir ortamda gelişimini tamamlayama çalışan bir çocuk elbette toplumda var olan bu yargıdan etkilenecektir. Bu etki bireyi önemli ölçüde etkileyecek ve daha sonraki yıllarda karşısına büyük zorluklar olarak yansıyacaktır.

4 ÖĞRETMEN Öğrenci anketlerinde öncelikle dikkati çeken olumlu öğretmen davranışlarının matematik derslerini sevdirmeye katkısıdır. Bazı öğrenciler bu sevginin tüm eğitim yaşantılarını olumlu etkilediğini belirtmektedirler. Matematikte özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklar öğretmenden ilgi gördüğünde dersi sevmeye başlamakta, özgüven kazanmaktadırlar. Etkinliklere tüm öğrencilerin aktif katılımını sağlayan, öğretirken eğlendiren, düşündüren,tatlı bir yarışa sokan öğretmen bu dersi sevdirmekte, öğretmeni sevme de dersin sevilme nedeni olabilmektedir.Sevilen öğretmene mahcup olmamak,aldığı notu düşürmemeye çalışmakta başarıyı arttırmaktadır.

5 Öğretmenin esprili olması,tüm öğrencilerle ilgilenmesi,matematiği olduğundan fazla zorlaştırmadan somut örnekler vererek işlemesi,ders arasında küçük sohbetleri yapması derse ilgiyi arttırmaktadır.  Olumsuz örneklerin herkesin yaşadığı yada duyduğu öykülere benzediği görülmektedir. Olumsuz örnekler bir şekilde olumluya dönüştüğünde başarı artmakta bazıları ise unutulmaz bir iz bırakmaktadır.

6 zordur Matematik bir kerede anlaşılmayan bir ders olduğu için sürekli çalışma gerektirir. Müfredatın uzun ve sıkıcı olması, Bir konunun diğeriyle bağlantılı olması, Konuya başlarken öğretmenin konunun zor olduğunu söylemesi de matematiğin sevimsiz görünmesinde etkilidir.

7 karmaşık Matematiğin ilerleyen seviyelerinde rakamlara harflerin, sembollerin eşlik etmesi karmaşık bir hal alır.

8 KORKU Matematikte başarılı olamamak Aileden baskı görmek
Not korkusuyla konuya yaklaşmak

9

10 MATEMATİK HATALARI Buna üslü sayıları örnek verebiliriz çünkü en çok hata bunlarda yapılır. Üslü sayılarda diyelim 5'in karesi dendğinde 5.2=10 diye cevap bulanlar var.Ama üslü sayılarda üste verilen sayının miktarı kadar sayı çarpılır yani 5'in karesi 25tir (5.5=25)

11

12 İşaret hataları (-25)-(-12)=-25-12=-37 (+25)-(+12)=+25+12=+37
(-25)-(-12)=-25-12=-37    (+25)-(+12)=+25+12=+37 (+2)-(+4)=+2+4=+6 (-18)-(-58)=-18-58=-76

13 İŞLEM HATALARI Toplama, çıkarma, çarpma, bölme hataları.
İşlemın kuralına ve formülüne uymama hatası. Soruyu okumadan işlem yapma. İşlem bilmeyerek işlem yapma.

14

15

16

17 ZEYNEP ÖZTÜRK \B


"Neden sevilmez." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları