Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zihinsel duygusal ve sosyal sağlık. Zihinsel duygusal ve sosyal sağlığın ergen bireyler açısından önemi Sağlıklı bir yaşam için zihinsel,duygusal,sosyal.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zihinsel duygusal ve sosyal sağlık. Zihinsel duygusal ve sosyal sağlığın ergen bireyler açısından önemi Sağlıklı bir yaşam için zihinsel,duygusal,sosyal."— Sunum transkripti:

1 Zihinsel duygusal ve sosyal sağlık

2 Zihinsel duygusal ve sosyal sağlığın ergen bireyler açısından önemi Sağlıklı bir yaşam için zihinsel,duygusal,sosyal sağlık oldukça önemlidir.Çünkü ergenlik dönemi geçirilirken olaylara objektif bir bakış sergilemesi zordur.Ayrıca karmaşık duygular içerisinde olunduğundan bu dönem kişinin hayatında büyük bir yer edinecektir.

3 Zihinsel, duygusal ve sosyal sağlığın önemine bakalım. Zihinsel sağlık sayesinde insanlar mantıklı düşünebilirler.Duygusal sağlık sayesinde insanlar duygularını hissedebilirler, başkalarının duygularını da anlayabilirler. Duygusal sağlık sayesinde insanlar başkaları ile empati yeteneklerini geliştirirler. Sosyal sağlık sayesinde insanlar kendilerini ifade edebilirler. Sosyal sağlık sayesinde insanlar kendilerini bir toplumun parçası hissederler.İşte bu yüzden zihinsel, duygusal ve sosyal sağlığı korumak önemlidir.Bunun için yapılabileceklere bakacak olursak, Spor yapmak- Sigaradan uzak durmak- Alkolden uzak durmak- Uyuşturucudan uzak durmak- Stresten uzak durmak- Kendimize zaman ayırmak- Arkadaşlarımızla zaman geçirmek- Bizi mutlu eden aktiviteler yapmak.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24


"Zihinsel duygusal ve sosyal sağlık. Zihinsel duygusal ve sosyal sağlığın ergen bireyler açısından önemi Sağlıklı bir yaşam için zihinsel,duygusal,sosyal." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları