Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin."— Sunum transkripti:

1 ZÜLAL ŞENL İ K

2 BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin yaptı ğ ı güzel bir yeme ğ in kokusunu duyu organlarımızdan biri olan burun ile algılarız. Koku alma duyumuz sayesinde bazı zamanlar tehlikeden de korunuruz. Herhangi bir yerde bir şey yandı ğ ı zaman hemen kokusunu alır ve yangın tehlikesi var ise önlemimizi alırız.

3 DER İ Deri, dokunma duyusu organımızdır. Bir cismin sert ya da yumuşak, pürüzlü ya da pürüzsüz, sıcak ya da so ğ uk oldu ğ unu duyu organlarımızdan biri olan derimiz ile algılarız. Derimiz, vücudumuzu çarpma, vurma gibi dış etkilerden de korur.

4 D İ L Dil, tat alma duyusu organımızdır. Dilimiz aynı zamanda konuşmamıza da yardımcı olur. Limonun ekşi oldu ğ unu, baklavanın tatlı oldu ğ unu, biberin acı oldu ğ unu duyu organlarımızdan biri olan dil ile algılarız.

5 GÖZ Göz, görme duyusu organımızdır. Gözlerimiz ile çevremizdeki güzellikleri algılayabiliriz. Bir çiçe ğ in veya gökkuşa ğ ının renklerini, tahtadaki yazıyı duyu organlarımızdan biri olan göz ile algılarız.

6 KULAK Kulak, işitme duyusu organımızdır. Kula ğ ımız ile çevremizdeki sesleri rahatça duyabiliriz. Bir şarkının melodisini, bir müzik aletinin sesini, bir arabanın kornasını duyu organlarımızdan biri olan kulak ile algılarız.

7

8

9 AD:ZÜLAL SOYAD:ŞENL İ K SINIF:2D Ö Ğ RETMEN:BAYRAM DER İ N İ ZLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TEŞEKKÜR EDER İ M.


"ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları