Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektra Konaklama ve Ağırlama Sektöründe En İleri Teknoloji.
Advertisements

VAKIFBANK - DEVLET DENETİM ELEMANLARI DERNEĞİ KREDİ KARTI ÇALIŞMASI
MÖNÜ.
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında saat 10:30-13:30 arasında hizmet.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
İşletme-1/5.
Kümelenmelerin Sürekliliğine Dönük Öneriler
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar. Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
İŞLETME İLKELERİ İşletmelerin Sınıflandırılması
Nisan 2007 Koordinatörler Toplantısı. İçerik Akıllı kart nedir? Projenin kapsamı nedir? Akıllı kartınızla neler yapabilirsiniz? Akıllı kartınızla neler.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Marisco 192. FİLO Havacılık Temalı Aktivite Merkezi.
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
İDARE HUKUKU BİRİNCİ BÖLÜM Öğr. Gör. A. Çağlar ERKAN.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
Sektör Profesyonelleri Danışmanı
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
FUAR PAZARLAMA & TANITIM SÜREÇLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten.
ÖĞRENCİLER İLE BU SENE NE YAPTIK?
MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ
Restoran Otomasyon Sistemi
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Menü Planlama.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
MERKEZİ KAFETERYA Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında birinci.
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
YATAK YAPMA.
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

1. YASAL AÇIDAN SINIFLANDIRMA Belediyeye Bağlı Restoranlar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Bağlı Restoranlar Birinci Sınıf Restoranlar İkinci Sınıf Restoranlar

Kurum Restoranları (Üniversite ve Hastane) 2. YAPILANMALARINA GÖRE RESTORANLAR (BULUNDUĞU YERE GÖRE YAPILANAN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİ) Otel Restoranları Bağımsız Restoranlar Kurum Restoranları (Üniversite ve Hastane) Hava Alanları, İstasyon ve Otogar Restoranları

Ulaşım Araçları Restoranları (Gemi ve Tren) Üyelerine Hizmet Sunan Restoranlar (Kulüp ve Dernek Restoranları gibi) Endüstriyel İşletmelerde Hizmet Veren Restoranlar Alışveriş Merkezlerinde Hizmet Veren Restoranlar (Food Halls, Food Courts)

Self-Servis Restoranlar (Açık Büfe Restoranlar ve Kafeteryalar) 3. SERVİS ŞEKİLLERİNE GÖRE RESTORANLAR (SUNDUĞU HİZMET ÇEŞİDİNE GÖRE RESTORANLAR) Alakart Restoranlar Tabldot Restoranlar Self-Servis Restoranlar (Açık Büfe Restoranlar ve Kafeteryalar) Hızlı Servis Sunan Restoranlar (Fast-Food Restoranları) Paket Servis Hizmeti Sunan Restoranlar

4. BÜYÜKLÜKLERİNE GÖRE RESTORANLAR Küçük Restoranlar (0-50 Kuver Sayısı) Orta Büyüklükte Restoranlar (50-100 Kuver Sayısı) Büyük Restoranlar (100 ve üzeri Kuver Sayısı)

5. Mülkiyete Göre Sınıflandırma 1. Mülkiyeti özel sektöre ait restoranlar 2. Mülkiyeti devlete ait olan restoranlar

6.AMAÇLARINA GÖRE SINIFLANDIRMA 1. Ticari restoranlar (Kar amacı güden): Bu restoranların amacı müşteri memnuniyetini sağlayarak kar elde etmektir. 2. Kurumsal Restoranlar: Asıl faaliyet alanları ve kuruluş amaçları farklı olmakla birlikte destekleyici hizmetler kapsamında yiyecek içecek hizmeti veren kuruluşlardır. Genellikle kar amacı gütmezler

Kar Amacı Gütmeyen İşletmeler Okullar Hastaneler Yurtlar Askeriye Hapishaneler Fabrika ve şirketler Diğer kamu kurumlarında hizmet sunan işletmelerdir.