Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KOKTEYL

2 KOKTEYL Kokteyl alkollü ya da alkolsüz karışık içecektir. Kokteyller tipik olarak en az 2 ya da daha fazla malzemelerden oluşur. Tüm malzemeler buz ve kokteyl-shaker diye adlandırılan bardakta ya da direk olarak bir kokteyl bardağında karıştırılarak servise hazırlanır. Bazı kokteyller dünya çapında ünlüdür ve dünyanın her yerinde barmenler tarafından karıştırılarak servise sunulur.

3 KOKTEYL Kokteyller, genel olarak üç kategoride toplanır.
Yemeklerden önce aperatif olarak içilenler, Yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırmak amacıyla içilenler, Daha büyük miktarlarda servis edilen serinletici ve eğlence, parti vb. amaçlarla içilenler.

4 KOKTEYL Kokteyller, çeşitli ölçülerdeki bardaklarda, buzlu veya buzsuz olarak, süslenerek, çeşitli dekorasyonlar ve garnitürlerle, karıştırıcıyla servis edilirler.

5 KAYNAKÇA Aktaş,A.,Özdemir, B., (2007). Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Denizer,D,. (2005). Konaklama İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Gürel,M., Gürel,G., (2006).Servis Teknikleri ve Uygulaması.İstanbul:Ilıcak Matbaası Koçak,N., (2006). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Sökmen, A., (2008). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği. Ankara: Detay Yayıncılık Yılmaz, Y. (2007).Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Yılmaz,Y., (2008). Konaklama ve Ağırlama İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Sarıışık,M.,Çavuş,Ş.,Karamustafa,K. ,(2010). Profesyonel Restoran Yönetimi, İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar. Ankara: Detay Yayıncılık megep.meb.gov.tr


"SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları