HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLAHİ DİNLER Musevilik İsevilik İslamiyet.
Advertisements

AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Çocuk bugünün yarını, yarının umududur…
HİNT DİNLERİ Hinduizm Budizm Sunum:Ahmet YORDAM.
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Uzaktan Eğitim Kuramları
İRAN UYGARLIĞI.
Psikoloji.
VAHYE DAYALI DİNLER.
İsa Mesih hakkında peygamberlik sözleri
6-7 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 1.sınıf velilerine tavsiyeler
DİNLERİN VE İSLAM’IN EVRENSEL ÖĞÜTLERİ – 2
Hristiyanlık Günümüzde Yaşayan Dinleri Tanıyalım
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
DRAMA.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
YAHUDİLİK GÜNÜMÜZDE YAŞAYAN DİNLERİ TANIYALIM
(Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulu Kestel /Bursa)
HAYATA DAİR.
PEYGAMBERLERE ve İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ
Bil ki Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun karanlı ğ a dalarsa Bir sıcaklık duyarsan ü ş üyen ellerinde Ve saatler gecikmi ş zamanları.
İncil kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamlarına gelmektedir. Allah (C.C.) Teala Hz. İsa aracılığıyla Yahudilere gönderilmiştir. Ancak Yahudiler.
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
TANRI İNANCI YAHUDİLİK ÜNİTE 5 - DİNLERDE İNANÇ
PEYGAMBERLER TARİHİ.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
1 K-3 AKAİD İLMİNİN GEÇİRDİĞİ MERHALELER A. Asrı Saadetteki Durumu Asr-ı Saadette itikadi konularda mutlak bir teslimiyet hakimdir. Peygamberimizin irşadının.
DİNLER EVLİLİĞE ÖNEM VERİR
HRISTİYANLIK-İSEVİLİK Hazırlayan Ömer Akpınar Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni.
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
DÜNYA…. Dünya kendi etrafında dönerek 1 günü yani 24 saati oluşturur. Dünya sadece kendi etrafında değil güneşinde etrafında döner. Ve bunun sonucunda.
Kitaplara İman “…Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse şüphesiz derin bir sapıklığa düşmüştür.” (Nisa suresi,
Matta'nın asıl adı Levi idi önce GÜMRÜKÇÜ idi insanlar onlardan nefret etti, çünkü kendi halkını Romalılara satardı İsa onu çağırdı, öğrencisi olsun (skandal)
TANRISI PEYGAMBERİ MERKEZİ ORTAYA ÇIKIŞI KİTABI Yehova Hz.Musa Tevrat M.Ö civarında Kudüs Yahudilik-Musevilik.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
Bugün neler öğreneceğiz?
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim
3. ÜNİTE: VAHYE DAYALI DİNLER
DERSİMİZ TÜRKÇE.
1.ÜNİTE:PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
Din Dersi Paylaşım Portalı
Hıristiyanlığın İnanç Esasları
TOKALAŞMANIN TARİHÇESİ. En eski yazılı kaynaklarda tokala ş ma, bir tanrıdan dünyevi bir lidere güç bah ş etmeye i ş aretti. Bu, uzatılmı ş el resminin.
HZ. YUSUF Din proje odevi. İCINDEKIKER.
ALFRED ADLER VAKA İ NCELEMELER İ. VAKA 1: SORUN: Evli, 32 ya ş ında bir kadın sol gözu ̈ nu ̈ n etrafındaki ş iddetli a ğ rıdan ve çift görmeden ş ikâyetçidir.
YAHUDİLİK BÜNYAM İ N KARAN. Yahudiler bu günkü Mısır ve Filistin bölgesinde yaşamaktadırlar. Yahudilik Hz. Musa’ya gönderilen ilahi bir dindir ve kitabı.
Ibraniler Davud'un Yildızı.
HZ.ADEM İ N HAYATI Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir.
İBADET Hıristiyanlığın ilk üç asırlık döneminde belli bir ibadet şekli yoktu. Bu nedenle, dördüncü yüzyılın ikinci yarısına kadar günlük olarak yapılan.
Yahudiliğin İnanç Esasları
YAHUDİLİK Yahudilik, MÖ. XIII. yüzyılda Hz. Musa’ya gelen vahiyle başlayıp gelişen bir dindir. Kur’an-ı Kerim’de bu dinin mensubu olan Yahudilerden çokça.
 Doğum yeri Kudüs'tür.  Hem peygamber hem de kraldır.  Allah tarafından kendisine Zebur isimli kutsal kitap indirilmiştir.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Hz. Peygamber İ slâm'ı tebli ğ ederken toplumun yenili ğ e açık, idealist ve enerjik kesimini olu ş turan gençlerden Büyükölçüde destek almı ş tır.
Matta 1:1-17 Mesih kimin oğlu olacak? Davut'un oğlu İbrahim'in oğlu
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
Buddhism… 2500 yıllık bir din. Hindistan’da ortaya çıktı ve uzak doğuya doğru yayıldı. 500 milyon takipçisi bulunan bir felsefe, din, ve manevi yol. Budda’nın.
Deniz arda ög 341 7/E. Hz. İsa’nın doğumu ve yaşama hakkında bilinmesi gereken her şeyi kısaca bu içerikte bulabilirsiniz. Hz. İsa nasıl dünyaya geldi?
Sunum transkripti:

HIRISTIYANLIK

Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında idi. Yahudiler, çe ş itli mezheplere bölünmü ş, dinî konular çıkar meselesi hâline gelmi ş ti. Tek tanrı inancına sahip olan Yahudiler, putperest Romalılardan kurtulma yollarını arıyorlardı. Bunun için bir kurtarıcı Mesih bekliyorlardı. İş te Hz. İ sa böyle bir dönemde gelmi ş ti. Bu amaçla o, kendisinden önceki peygamberler gibi topluma gerekli uyarıları yapmı ş ve etrafında bir cemaat olu ş turmu ş tur. Hz. İ sa, Yahudilerin mevcut dindarlık anlayı ş larını ele ş tirmesinden rahatsız olan Yahudi din adamlarının kı ş kırtması ve Romalıların infaz etmesi sonucu çarmıha germe hadisesi meydana geldi.

Hz. Meryem’in annesinin adı Hanna babası İ mran dır. Hanna ve İ mran’nın çocukları olmadı ğ ından Hanna çocukları olması için Allaha dua eder. Duasında do ğ acak çocu ğ unun Allah yolunda Beyt-i Mukaddes (Kutsal mabed) de yeti ş tirece ğ ine söz vermi ş tir. Ama Hanna çocu ğ un kız veya erkek olma ihtimalini dü ş ünmedi ğ inden dolayı içini endi ş e kaplamı ş tı. Allah Hanna’nın duasını kabul eder. İ mran çocu ğ unu göremeden vefat eder. Hz Meryem do ğ du ğ unda Hanna sözünü tutar ve beyti mukaddese Hz. Zekeriya’nın himayesi altında verir. Hz. Zekeriyya Hz Meryem için özel oda yapar ve Hz. Meryem günlerini o odada Allah’a ibadet ederek geçirir. Günlerden birgün Cebrail insan suretinde Hz Meryem’in odasına gelir ve Allah tarafından ona bir çocuk ba ğ ı ş landı ğ ını söyler. Hz Meryem durum karsısında ş a ş kınlı ğ a u ğ rar.

Herkesten uzak Beytü'1-lahm da do ğ uma kadar bekler do ğ um zamanında bir hurma a ğ acının altında do ğ um gerçekle ş ir do ğ um yapan Hz Meryem çocu ğ uyla birlikte Yahudilerin arasına döner. Yahudiler Hz. Meryem’in kuca ğ ında ki çocu ğ u görünce ona iftiralar atar. Bu durum kar ş ısında Hz. Meryem Hz. İ sa’yi göstererek onunla konu ş malarını ister. Hz İ sa konu ş maya ba ş layınca herkes ş a ş kınlı ğ a u ğ rar. Allah tarafından Mesih olarak gönderilen İ sa 30 ya ş ında peygamberlik verilmi ş tir. Hz. İ sa ya ilk ba ş ta 12 ki ş i inanmı ş tır. Bu ki ş ilere "Havari" denir. Hz İ sa ya inanmayanlar tarafından Hz. İ sa çarmıha gerilerek öldürülmü ş tür.Hıristiyan inancına göre Hz. İ sa, çarmıha gerildikten üç gün sonra dirilerek bir süre havarileriyle birlikte ya ş adı ve 40 gün sonra tekrar gö ğ e yükseltilmi ş tir.

Yaratılı ş (Tevrat) 1Ba ş langıçta Tanrı gö ğ ü ve yeri yarattı. 2 Yer bo ş tu, yeryüzü ş ekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu. 3 Tanrı, "I ş ık olsun" diye buyurdu ve ı ş ık oldu. 4 Tanrı ı ş ı ğ ın iyi oldu ğ unu gördü ve onu karanlıktan ayırdı. 5 I ş ı ğ a "Gündüz", karanlı ğ a "Gece" adını verdi. Ak ş am oldu, sabah oldu ve ilk gün olu ş tu. 6 Tanrı, "Suların ortasında bir kubbe olsun, suları birbirinden ayırsın" diye buyurdu. 7 Ve öyle oldu. Tanrı gökkubbeyi yarattı. Kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı. 8 Tanrı kubbeye "Gök" adını verdi. Ak ş am oldu, sabah oldu ve ikinci gün olu ş tu. Mezmurlar (Zebur) Ne mutlu o insana ki, kötülerin ö ğ üdüyle yürümez, Günahkârların yolunda durmaz, Alaycıların arasında oturmaz. 2 Ancak zevkini RAB'bin Yasası'ndan alır Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin dü ş ünür. 3 Böylesi akarsu kıyılarına dikilmi ş a ğ aca benzer, Meyvesini mevsiminde verir, Yapra ğ ı hiç solmaz. Yaptı ğ ı her i ş i ba ş arır.

Matta( İ ncil) İ brahim, İ shak'ın babasıydı. İ shak, Yakup'un babası; Yakup da Yahuda ve onun karde ş lerinin babasıydı. Yahuda, Tamar'dan do ğ an Peres ve Zara'nın babasıydı. Peres, Hesron'un babası; Hesron da Ram'ın babasıydı. Matan da Yakup'un babasıydı. 16Yakup, Meryem'in kocası Yusuf'un babasıydı. Meryem'den de Mesih denilen İ sa do ğ du. Buna göre, İ brahim'den Davut'a kadar toplam on dört ku ş ak, Davut'tan Babil sürgününe kadar on dört ku ş ak ve Babil sürgününden Mesih'e kadar da on dört ku ş ak geçti.