Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYA…. Dünya kendi etrafında dönerek 1 günü yani 24 saati oluşturur. Dünya sadece kendi etrafında değil güneşinde etrafında döner. Ve bunun sonucunda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYA…. Dünya kendi etrafında dönerek 1 günü yani 24 saati oluşturur. Dünya sadece kendi etrafında değil güneşinde etrafında döner. Ve bunun sonucunda."— Sunum transkripti:

1 DÜNYA…

2 Dünya kendi etrafında dönerek 1 günü yani 24 saati oluşturur. Dünya sadece kendi etrafında değil güneşinde etrafında döner. Ve bunun sonucunda 365 gün yani 1 yıl oluşur. Dünya, batıdan doğuya doğru döner.

3 Güneş dünyadan büyüktür dünya ise aydan büyüktür.

4 Dünya kendi etrafında dönerken Güneş’e dönük aydınlık yüzünde gündüz,Güneş’i görmeyen karanlık yüzünde gece yaşanır. Gece ve gündüz süreleri yıl boyunca değişir.Gündüzler yaz mevsiminde 12 saatten daha uzun,kış mevsiminde ise daha kısadır.

5 Güneş doğdu battı galiba dünya dönüşünü tamamladı. Sabah olduğuna göre güneşin yüzü bize dönük demektir. Kızım ay dünyadan daha küçüktür

6 Dünya kendi etrafında dönüşünü …….. Saatte tamamlar. Dünyanın Güneş’e dönük olduğu bölgede şu an ………..tır. Ay Dünya’dan ……….tür. Dünya Güneş’ten ………tür.

7 Dünya Güneş ışınları

8 Dünya’mız bir yandan kendi etrafında dönerken bir yandan da güneşin etrafında dolanır.Dünya’nın Güneş etrafında dolanırken yaptığı hareket,kendi etrafındaki hareketi gibi dairesel harekettir.

9


"DÜNYA…. Dünya kendi etrafında dönerek 1 günü yani 24 saati oluşturur. Dünya sadece kendi etrafında değil güneşinde etrafında döner. Ve bunun sonucunda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları