Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAHUDİLİK BÜNYAM İ N KARAN. Yahudiler bu günkü Mısır ve Filistin bölgesinde yaşamaktadırlar. Yahudilik Hz. Musa’ya gönderilen ilahi bir dindir ve kitabı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAHUDİLİK BÜNYAM İ N KARAN. Yahudiler bu günkü Mısır ve Filistin bölgesinde yaşamaktadırlar. Yahudilik Hz. Musa’ya gönderilen ilahi bir dindir ve kitabı."— Sunum transkripti:

1 YAHUDİLİK BÜNYAM İ N KARAN

2

3 Yahudiler bu günkü Mısır ve Filistin bölgesinde yaşamaktadırlar. Yahudilik Hz. Musa’ya gönderilen ilahi bir dindir ve kitabı Tevrat'tır. Tek Tanrı inancı vardır ve tanrının adı yahovadır. Dinlerinin milli bir din olduğunu savunan Yahudiler dinlerini yaymaya çalışmazlar. Yahudilik hem bir dini hem de Yahudi milletini ifade eder. Bu dine Hz. Musa’ya gönderildiğinden Musevilik adı da verilir.

4 YAHUDILIĞIN TEMEL ÖZELLIKLERI Sembolü: Menora denilen yedi kollu şamdan ve altıgen yıldızdır. Tanrı Anlayışı: İnanca göre tanrı yahova tektir ve her şeyin yaratıcısıdır. Onun adı gereksiz yere ağza alınmaz ve hiçbir zaman resmi yapılmaz. Yahova Yahudileri her türlü zorluktan korur.

5 Kutsal Kitapları: Ahdi atik ve bu kitabın ilk kısmından oluşan Tevrat’tır. Kutsal kitapların dili İbranicedir. Peygamber İnancı: Peygamberlik inancı vardır. Hz. Musa peygamberleridir. Mabetleri: Sinagog(havra)dur. Din Adamları: Hahamdır.

6 Kutsal Günleri: Cumartesi günüdür. Bu günde hiçbir iş yapılmaz. İbadetleri: Günlük ve haftalık ibadetler vardır. Günlük ibadetler sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç vakittir. Ahiret İnancı: Ahiret inancı vardır, ölüler toprağa gömülür. Mensupları: Günümüzde 15 milyon civarında yahudi bulunmaktadır. Yahudilerin çoğu İsrailde olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerinde pek çok Yahudi yaşamaktadır.

7

8 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler….


"YAHUDİLİK BÜNYAM İ N KARAN. Yahudiler bu günkü Mısır ve Filistin bölgesinde yaşamaktadırlar. Yahudilik Hz. Musa’ya gönderilen ilahi bir dindir ve kitabı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları