Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYATA DAİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYATA DAİR."— Sunum transkripti:

1 HAYATA DAİR

2 Mutlu olmayı yarına bırakmak,
karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer... Nehir asla durmaz...  Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür...  Uzun bir tartışma her iki tarafında haksız olduğunun delilidir. 

3 İnsanın özgürlüğü, kendisine yapılanlara karşı takındığı tavırda gizlidir. Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.  Hayatta en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN" dir...  Azla mutluluk çokla didişmekten iyidir. 

4 İnsan düşünmek, inanmak daha da önemlisi
sevmek için dünyaya gelmiştir.  Ne yaparsan yap. Yengeç yengeçtir. Doğru yürümez...  Çok kere en kuvvetli tenkit ses çıkartmamaktır. 

5 İnsan, güldüğü kadar insandır... 
Gölgesiz mutluluk olmaz, bak güneşte bile leke var.  Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır.  İnsan dünyada ancak dünyaya boş verdiği zaman mutlu olur. 

6 Rastgele bir doğruya ulaşmaktansa,
yöntemli bir çabayla yanlışa ulaşmayı yeğlerim.  Ormanda iki ayrı patika vardı ve ben en az ayak izi olanını seçtim. İşte farklılık budur.  Bazen susmak, söylenen bir sürü sözden çok daha fazlasını ifade eder. 

7 Önemli olan, söylenenin ne olduğu ya da
nasıl söylendiği değil, nasıl anlaşıldığıdır.  Gözlerin rengi, biçimi ne kadar farklı olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır.  Ona sevdiğinizi söylemek ya da hissettirmek için yarını beklemeyin. Yarın olduğunda o ya da siz artık olmayabilirsiniz... 

8 Hiçbir şey insan kadar yükselemez
ve onun kadar da alçalamaz.  Konuşma, bir bayanın etekliği gibi; ilgiyi sürdürecek kadar kısa, konuyu kapsayacak kadar uzun olmalıdır.  Mutluluk ikiz olarak doğar. Onu tatmanın tek bir çaresi vardır o da paylaşmak. 

9 SEVGİYLE KALIN TMR


"HAYATA DAİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları