Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim"— Sunum transkripti:

1 Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

2 Kur’an-ı Kerim’deki Sözler Kime Aittir?
Kur’an-ı Kerim’in içindeki sözler Allah tarafından Peygamberimize gönderilmiştir. Bu sözler Peygamberimize Cebrail adlı melek tarafından getiriliyordu. Yani Kur’an-ı Kerim’de yer alan sözler tamamıyla Allah’a aittir. (Hira Dağı Sevr Mağarası) Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

3 Allah bu Sözleri Neden Gönderdi?
Allah, insanlara her konuda doğruyu bulacak özellikte yaratmış ve onları doğru ve yanlıştan birini seçmeleri konusunda özgür bırakmıştır. Allah hepimizin kötülükten uzak durmamızı, doğruluktan ayrılmamamızı ister. Bu nedenle insanlara yardımcı olmak ve onları doğruluğa yönlendirmek amacıyla peygamberler göndermiş ve onlardan bazılarına kitaplar vermiştir. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

4 Kur’an-ı Kerim’den Önce de Kitaplar İndirilmiş miydi?
Hz.Musa Kuranıkerim’den önce, üç kitap indirilmişti. Bu kitaplar sırasıyla,yukarıdaki gibi gönderilmiştir. Bazı peygamberlere de ‘suhuf’ adı verilen kitapçıklar verilmiştir. Hz.Davud 1.Tevrat 2.Zebur 3.İncil Hz.İsa Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

5 Allah Neden Değişik Kitaplar Göndermiştir?
Kitapların gönderildikleri çağlar birbirinden farklıdır. Gönderilen bir kitap, zaman içinde ya unutuluyor, ya da içine başkalarının sözleri karıştırılıyordu. Bu nedenle Allah, başka bir çağda, o dönemde yaşayan insanların anlayacakları şekilde yeni bir kitap göndermiştir. İlahi kitaplardaki cümleler farklı olmakla birlikte, anlatılmak istenenler aynıdır. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.

6 Kuranıkerim’in Diğer İlahi Kitaplardan Farkı Nedir?
Kuranıkerim son ilahi kitaptır. Bu kitap bozulmalara karşı korunmuştur. Onda Allah’ın sözleri dışında hiçbir söze yer verilmemiştir. Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.


"Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları