Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HRISTİYANLIK-İSEVİLİK Hazırlayan Ömer Akpınar Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HRISTİYANLIK-İSEVİLİK Hazırlayan Ömer Akpınar Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni."— Sunum transkripti:

1 HRISTİYANLIK-İSEVİLİK Hazırlayan Ömer Akpınar Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni

2 HIRISTİYANLIK-İSEVİLİK Peygamberi: Hz.İsa Kutsal kitabı : İncil (Ahd-i Cedit) (Matta,Markos,Luka,Yuhanna,Barnabas)

3 Papaz,Patrik,Piskopos, Keşiş,Kardinal,Papa Rahip,Rahibe Din adamları

4 Sembolleri: Hz.İsa’nın çarmıha gerildiğini sembolize eden HAÇ işaretidir.

5 İbadet yerleri: Kilise,Manastır,Katedral Bazilika,Patrikhane

6 Kutsal günleri: Pazar İbadetleri: Günlük, haftalık ve yıllık olarak yapılır. Kiliselerdeki toplu ibadetlere AYİN de denmektedir. Kilisedeki ayinleri din adamları yönetir.Dua edilir ve İncil’den bölümler okunur.İlahiler söylenir. Vaftiz:Doğan her yeni çocuk günahkar olarak doğduğu kabul edilir ve kutsal suyla yıkanarak günahlardan temizlenir ki buna VAFTİZ denir.Ayrıca Hıristiyanlığa girmek isteyenlere de bu uygulanır. Çan: Hıristiyanları Pazar günü ibadete çağırmak için ibadethanelerde çalınan büyükçe zildir.

7 Günah çıkartma: Günahlarını itiraf edenlerin günahlarını din adamlarının bağışlamasıdır. Aforoz: Din adamlarının kişileri dinden çıkarma yetkisine denir. Havari : Hz.İsa'ya peygamberliği boyunca inanan 12 kişiye denir. HIRISTİYAN MEZHEPLERİ 1- Katoliklik 2- Ortodoksluk 3- Protestanlık

8 HIRİSTİYANLARIN EN ÖNEMLİ İBADET YERLERİ EFES MERYEM ANA MEZARI İzmir Efes te bulunduğu iddia edilen Meryem ana mezarını ziyaret eden Hıristiyanlar kendilerine göre hacı sayılmaktadır.

9 Hıristiyanlar Hz.Muhammed’i peygamber olarak kabul etmezler. Ahiret,Cennet,Cehennem,Melek inancı vardır. Baba(Allah),Oğul(Hz.İsa) ve Kutsal Ruh(Cebrail) den oluşan üçlü bir tanrı anlayışı vardır ki buna TESLİS (Üçleme)denir.


"HRISTİYANLIK-İSEVİLİK Hazırlayan Ömer Akpınar Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları