H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı.
Advertisements

 zihinlerdeki çağrışımlar,  hisler, tutumlar, izlenimler  olumlu/olumsuz değerlendirmeler  akla gelen özet-resim  genel görünüş  sembolik anlam.
Mobile Advertising Network Dünya’da mobil kullanımı Mobil penetrasyon Mobil reklam harcamaları Akıllı telefon penetrasyonu Mobil reklam gösterimleri.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
Aldatıcı hareket veya dürüstlük kurallarına aykırı ekonomik rekabetin kötüye kullanılmasıdır.  Başka bir işletmeye ait ürünlerin, markaların taklit edilmesi,
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Hazırlayanlar: Nurettin Hakan YILDIZ Hamza ÇOLAK Yunus TAŞDEMİR KALİTE GÜVENCESİ VE STANDİZASYON.
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik.
ENGELLİLERİN İSTİHDAMINA YÖNELİK DENEYİMLER Prof.Dr.Kamil Ufuk BİLGİN
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
34 yıl önce kurulduk.. 34 yıl önce kurulduk. Üretim, ihracat ve istihdam rakamları ile aydınlatma sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biriyiz.
YETİŞKİN İYİLEŞTİRME BÜROSU
TRAIning Transversal Supporting Career Development And Research
ATHLETEQUIP COMPANY Athletequip, 1964 yılında Charles Ball ve Clark Alexander ortaklığında Toledo Ohio’da kurulmuştur 1969 yılında Bay Alexander’ın ölümüyle.
Abdullah Onur DURUK
Walmart ? Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin.
Hazırlayan: Hasan ACAR
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
TCHIBO FULYA KARAYAZI.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
Betül GÜLER
1947 yılında İsveçli girişimci Erling Persson tarafından kurulmuştur.
H&M Hennes & Mauritz AB Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
HALİDİN SÖNMEZ
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
H&M Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: Gözde Boz
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu.
Fahriye OBUT
HAZIRLAYAN Muhammed YAYLA
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ No:
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
H&M MARKA HİKAYESİ ERDEM OKTAY
BOSNA HERSEK’TE YATIRIM FIRSATI
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ
Ağahan Köse
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö
Düzgün iş.
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
TANTUR.
SETUR Setur, 1965 yılında, gümrükten muaf mağazaların ülkemizde faaliyet göstermesine olanak tanıyan kararın çıkarılması üzerine Koç Holding tarafından.
TUİ TUR OPERATÖRÜ.
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
2008 YILI ELEKTRİK ve DOĞALGAZ ZAMLARI
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
ADR KONVANSİYONU
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FRANSA’DA YATIRIM IMKANLARI _____ Cécile LAVIGNE TAYSAD.
Hastane Bilgi Sistemlerinin Teknik Yönleri
Sunum transkripti:

H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini korumaktadır.

“Hennes” kelime anlamı itibari ile “kadın için” anlamını taşımaktadır “Hennes” kelime anlamı itibari ile “kadın için” anlamını taşımaktadır. Erling Persson, Vasteras’ta “Hennes” ismini verdiği mütevazi mağazasında bayanlara yönelik olan tasarımlarını müşterileri ile buluşturur. 1968 yılında ise, faaliyetlerini geliştirmek adına Stokholm’da av malzemeleri dükkanı Mauritz Widfoss’u satın alır ve firmanın ismine ikinci bir isim daha eklemek ister. Bu isim “Maurizit dir. Bayan giyim üzerine çıktığı bu yola erkek giyim koleksiyonunu da ekleyebilmek adına bu ismi kullanmayı uygun görür. Ardından, erkekler için hazırladığı bir seri ile koleksiyonunu tamamlar.

1964 yılına gelindiğinde Norveç, 1967 yılında ise; Danimarka, Almanya ve İsviçre’de de faaliyetlerini yürütmeye başlar. 1982’den beri oğlu Stefan’ın yönetiminde olan H&M, Hollanda, Avusturya ve Finlandiya’nın gönüllerini fetih etmeyi başarır. 1998 yılında ise Fransa ve ardından da ABD’yi fetheder.

Erling Persson’un, Hennes isimli küçük mağazasına Mauritz Widfoss’u eklemesi ile bayan ve erkek giyim sektörü tek bir çatı altında birleştirilmiş olur (H&M). Marka danışmanlık Interbrand 2009 ve 2010 yılında yirmi birinci en-değerli global marka olarak H&M yi seçmiştir.Bu H&M yi araştırmada en yüksek sıralardaki perake mağazası yapmıştır. Marka Değeri; $ 12-16000000000  olarak tahmin edilmektedir.

H&M Bugün 43 ülkede 2.300 ‘den fazla mağazaya sahip ve 2011 itibarıyla 94.000 kişi civarında istihdam sağlamaktadır. İsveç Klisesi zincirin ana ortaklarından biridir.