Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö"— Sunum transkripti:

1 Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ 130907029 N.Ö
H&M Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö

2 Hazır Giyim Firması 1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu
Hazır Giyim Firması 1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu. “Hennes” İsveççe’de “kadın için” anlamına gelir. Erling Person, Vasteras’ta “Hennes” Tabelalı bir dükkanda satılmak üzere bayanlara yönelik giysi serilerini ilk kez 1947’de hazırlar yılında, firmasını genişletmek için Stokholm’da av malzemeleri dükkanı Mauritz Widfoss’u satın aldığında firmanın ismine ikinci bir isim olarak, “Mauritz”i ekler. Bunun nedeni koleksiyonuna Erkek Giyimi de eklemek istemesidir.

3 Ve Erkekler için hazırlanmış bir seriyle koleksiyonunu tamamlar
Ve Erkekler için hazırlanmış bir seriyle koleksiyonunu tamamlar. 1964’te Norveç’ten sonra , 1967’de Danimarka, Almanya ve İsviçre’de faaliyet göstermeye başlar. 1982 yılından beri oğlu Stefan tarafından idare edilen H&M, Hollanda, Avusturya, Finlandiya’yı, sonra 1998’de Fransa ve 2000’de ABD’yi fetheder. Ucuz Fiyatlı moda anlayışı değişmemektedir. 1991’de Cindy Crawford ve 1992’de Naomi Campbell’dan sonra 2000 yılında markaya yeni iç çamaşırı serileri için danışmanlık yapma sırası Claudia Schiffer’e gelmiştir.

4 Marka danışmanlık Interbrand 2009 ve 2010 yılında yirmi birinci en-değerli global marka olarak H&M yi seçmiştir.Bu H&M yi araştırmada en yüksek sıralardaki perake mağazası yapmıştır. Marka Değeri; $  olarak tahmin edilmektedir. Tam şirket adı Hennes & Mauritz olan  markanın dünya algısı basitleştirmek için H & M olarak  lanse edilmiş ve bu şekilde markalaşılmıştır.

5 Şirketin iki harfli etki hm. com sahibi
Şirketin iki harfli etki hm.com sahibi. Etki alanı(domainname) 1990’lı yılların başında tescil edildi, ama ilk kaydı ile ilgili veriler bir şekilde kaybolur. Ve hm.com’a başkası sahip olur yılında Hennes & Mauritz olmadan web sitesi yayınlamak hm.com etki alanı A1 adlı bir şirketten satın alınır.

6 H&M Bugün 43 ülkede ‘den fazla mağazaya sahip ve 2011 itibarıyla kişi civarında istihdam sağlamaktadır. İsveç Klisesi zincirin ana ortaklarından biridir.

7 Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ 130907029 N.Ö


"Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları