SAHİ-DER YETİMLERİ MUHAFAZA VE İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BOĞAZİÇİ DENİZ KAYAKÇILARI SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ. Boğaziçi Deniz Kayakçıları Spor Kulübü Derneği (BODEKA) 2006 yılında kurulduğu günden bu yana üyeleriyle,
Advertisements

ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
CP HASTALARINDA SOSYAL HİZMETLER. CP hastalıklı bireyin temel özbakım, sosyal ve mesleki becerileri kullanabilecekleri yeterlilik düzeyine ulaşabilmeleri.
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
ASDEP Kapsamında Aileyle Görüşme Yöntem ve Teknikleri Doç. Dr. Yusuf GENÇ T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ASDEP EĞİTİCİ EĞİTİMİ.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
OYUN MATERYALLERİ VE OYUNCAK SEÇİMİNDE AİLELERE VE EĞİTİMCİLERE ÖNERİLER Doç. Dr. Ender DURUALP.
Bireyi Tanıma Teknikleri I
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
EĞİTİMDE DRAMA.
GELİŞİMSEL DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
CEZA EVLERİNDE BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA GERÇEK HAYATI TANITMA ÇALIŞMASI MERVE NUR ÜNER.
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
OYUN ve OYUNCAK.
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
Bütünleştirme uygulamaları
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
DRAMA UYGULAMALARI DRAMANIN ÇOCUĞUN GELİŞİM ALANLARI İLE İLİŞKİSİ
İLKOKULU 4/D SINIFI VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 2 EKİM 2017.
ESENLİ BİLAL ŞAHİN İMAM HATİP ORTAOKULU
Drama etkinlikleri planlanırken;
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Okulöncesinde Fen Kavramlarının Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
Akreditasyon ve Yeterlilikler Çerçevesinde
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Okul Öncesi Eğitim.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Oyun İçine Gömülü Öğretim
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
Kaçuv (kanserli çocuklara umut vakfı)
Hoş Geldiniz Sevgili Öğrenciler!
TÜRKÇE EĞİTİMİNDE METİNLER VE METİNLERİN İLETİSİ
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
YENİ KİŞİSEL GELİŞİM SİSTEMİ
Paylaşım Semineri İş Akışı
Bireyi Tanıma Süreci Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

SAHİ-DER YETİMLERİ MUHAFAZA VE İNSANİ YARDIM DERNEĞİ ISITAN YETİM YÜREKLER PROJESİ

PROJE AMACI : Derneğimizin bünyesinde muhafaza edilen yetim çocukların kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak. Bu yetimler ve aileleri ile birlikte sosyal, kültürel,eğitim ve psikolojik gelişimlerini destekleyici aktivitelerde bulunmak. Yaş gruplarına göre çocuklarının gelişiminde ve eğitiminde faydalı olacak hediyelerde bulunmak. Bu süreç içerisinde gözlemlenen yetim çocuklar ve aileleri ile alakalı, gerekli görülen psikolojik rehabilitasyon hizmetini sağlamak.

PROJE İÇERİĞİ GİYİM PAKETLERİ EĞİTİCİ VE SOSYOKÜLTÜREL GEZİLER YAŞ GRUPLARINA GÖRE EĞİTİCİ HEDİYELER PSİKOLOJİK DESTEK

GİYİM PAKETLERİ Bu aşamada çocukların kış dönemine yönelik giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Paket İçeriği : 1 adet Mont 1 adet Bere 1 adet Atkı 1 çift Eldiven 1 çift bot 1 adet kışlık pantolon Paket içeriğinde belirtilen kıyafetler çocuklar ve aileleri ile birlikte dernek görevlilerimizin refakati eşliğinde uygun çocuk mağazalarından alınacaktır. Bu paket için nakit para , giyim çekleri ,çocukların alışveriş yapabilecekleri mağaza ortamında verilen bağışlar kabul edilecektir. Kesinlikle 2. el ürünler kabul edilmeyecektir. Çocukların aileleri ile alışveriş duygusunu tadabilmesi için elden verilen sıfır kıyafetler kabul edilmeyecektir. Gerekli durumlarda alışveriş faturalarının kopyası ve alışveriş esnasındaki fotoğraf çekimleri bağışçılarla paylaşılabilir.

EĞİTİCİ VE SOSYOKÜLTÜREL ETKİNLİKLER Projemizin bu aşamasında yetim çocuklarımız aileleri ile birlikte dernek görevlilerimiz refakati ile eğitici , hem toplumsal hem kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak geziler düzenlecektir. İstanbul Akvaryum Gezisi Bu gezideki amacımız çocuklarımızın aileleri ile birlikte keyifli ve eğlenceli dakikalar geçirmesini sağlamak. Su altı dünyasını keşfetmelerine olanak sağlamak ve buradaki atmosfer ile birlikte hayal dünyalarını genişletmek. 1 kişi gezi ücreti : Belirtilecek Panorama 1453 Gezisi Bu gezideki amacımız da çocuklarımızın sosyokültürel gelişimlerine katkıda bulunmak. Aileleri ile güzel vakit geçirip bu müzenin yapılışına neden olan fetih , Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul hakkında kalıcı bilgiler sağlamak. Vialand Tema Park Projemizin bu son gezisinde çocuklarımız aileleri ile birlikte her çocuğun görmek isteyeceği oyun parkında eğlenceli dakikalar geçirmesini ve sosyal hayata daha çok adapte olmalarını hedeflemeyekteyiz.

Yaş gruplarına göre eğitici hediyeler Bu aşamada çocuklarımızın yaşları ve eğitim seviyelerine göre onların gelişimine katı sağlayacak hediyeler vereceğiz. Boyama kitapları ve boya kalemleri Oyuncak Lego yap boz seti Dini Bilgiler Ansiklopedisi (oyuncak tablet)

Psikolojik Destek ve Rehabilitasyon Projemizin bu aşamasında yetim çocuklarımız ve ailelerine , proje aşamasında ailelere refakat eden görevlilerinde gözlem raporları alınarak gerekli psikolojik rehabilitasyon hizmetini uzman psikologlar aracılığıyla sağlamak. Bu aşamayı Sahi-der anlaşmalı olduğu sağlık kurumları ile gerçekleştirecektir. Bu sebepten dolayı projenin bu kısmında herhangi bir nakdi yardım talebinde bulunmayacaktır.

Sizde bu soğuk kış aylarında yaptığınız yardımlarla yetim yüreklerin ısınmasına ve onların mutluluğuyla yetim yüreklerinizi ısıtmaya var mısınız ?