Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ"— Sunum transkripti:

1 2016-2017 ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi

2 DEĞERLER EĞİTİMİ Askıda Kırtasiye Askıda kırtasiye uygulaması ile öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duyguları artık daha güçlü.

3 Değerlerimle Yaşıyorum Alanları Oluşturuldu Değerler Eğitimi kapsamında okul merdivenleri çocukların dikkatini çekmek amaçlı renkli görseller ile giydirildi, okul duvarlarına “Değerlerimle Büyüyorum’’ panoları asıldı.

4 Değerler Eğitimi Kapsamında Seçilen Değerlerin İşlenmesi Her ay seçilen değerler ile ilgili okul giriş kapısındaki panolar öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlandı.

5 Huzurevi Ziyareti Yaşlılara saygı ve hürmet etme bilincini geliştirme amaçlı Okul Müdürümüz Ahmet ERCAN eşliğinde Anasınıfı ‘’A’’ şubesi veli ve öğrencileri ile huzurevi ziyareti gerçekleştirildi. 7 ile 70’in buluşmasında tarifsiz duygu yoğunluğu yaşandı.

6 ‘’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’’ Projesi
Okulumuzda tüm sınıflara dağıtılan kumbaralarda toplanan yardımlarla ülkemizden bir yetim kardeşimizin 1(Bir) yıllık ihtiyaçlarını el birliği ile karşılamış olmanın gururunu yaşıyoruz.

7 Kardeş Okul Faaliyeti Öğrencilerimizin Beyköy İlkokulu’nu Ziyareti

8 Öğrencilerimizin Kalaycılar İlkokulu’nu Ziyareti

9 AKADEMİK BAŞARI Kazanım Değerlendirme Tabloları Oluşturma İlkokul ve 3. Sınıflarda sınav yapılmadığından derslere ait kazanımlar öğretmenlerin gözlemlerine ve sınıf içi yapılan performans çalışmalarına göre değerlendirilmektedir. Ölçme ve değerlendirmenin daha sağlıklı yapılabilmesi için kazanım değerlendirme tabloları hazırladık. Her öğrencinin dersler bazında alması gereken kazanımlar ve öğrenci listeleri çaprazlama yapılarak yazıldı. Bu kazanımlardan başarılı olduklarının tespiti yapılarak kazanım tablolarına işlendi.

10 Çevre Bilinci başarısı karşısında yaka kartı taktı.
Bu şekilde öğrencinin hangi dersten hangi kazanımı aldığı veya hangisinde eksiği olduğu tema sonlarında yapılan değerlendirmede belirlendi. Öğrencinin eksik olduğu kazanımlar için alınacak önlemler velisi ile birlikte görüşülerek kararlaştırıldı. Öğretmen ödevlendirme ve tekrarları bu bilgiler ışığında yaptı. Kazanımın tam öğrenilmesi sağlandı. Kazanım Değerlendirme çalışması kapsamında Okul Müdürümüz Ahmet ERCAN bir öğrencimize Çevre Bilinci başarısı karşısında yaka kartı taktı.

11 Kitap Okuma Etkinliği Öğrencilerimizle Kitap Okuma Etkinlikleri Yapıldı Velilerimizle Kitap Okuma Etkinlikleri Yapıldı

12 Kitap Fuarını Ziyaret Okulumuz öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Susurluk Kitap Fuarını ziyaret etti.

13 Anasınıfları İçin Öğrenme Merkezi Sınıfının Oluşturulması
Kaliteli bir okul öncesi eğitim, yaparak yaşayarak öğrenmeyi içermektedir. Bunun için de nitelikli uygulama alanları önem kazanmaktadır. Çünkü bu tip uygulama alanları çocuğun; zihinsel, sosyal, duygusal ve fiziksel alandaki yaratıcılıklarını ve becerilerini geliştirmektedir. Okulumuzda da öğrenme merkezi sınıfı bulunmaktadır.

14 Bilim ve Teknolojinin Hayatımızdaki Etkilerinin Gösterilmesi
Okulumuz Psikolojik Danışmanı Şadiye ALATAY ÇÖRTÜK tarafından velilerimize “Teknoloji Rehberim’’ adı altında seminer düzenlendi.

15 SOSYAL-KÜLTÜREL-SANATSAL ve SPORTİF FAALİYETLER
Öğretmenlere ve Velilere Yönelik Halk Oyunları Kursları Açıldı

16 Çocuk Oyunları Yarışmaları Düzenlendi

17 OKUL-AİLE-TOPLUM ÇALIŞMALARI
Aile Eğitimi Kursu Açıldı Okulumuz Psikolojik Danışmanı Şadiye ALATAY ÇÖRTÜK tarafından velilerimize yönelik Aile Eğitimi kapsamında 3-6 Yaş Aile Eğitimi, 7-11 Yaş Aile Eğitimi, Yaş Aile Eğitimi kursları açılmıştır.

18 Eğitici Oyuncak Yapıyorum
Sınıflarımızda, velileri ile birlikte çocukların gelişimini desteklemek amaçlı ‘’Eğitici Oyuncak Yapıyorum’’ etkinliği düzenlendi.

19 Okul Çayı Düzenlendi

20 Anasınıfı Velileri İle Birlikte Okuyor
Anasınıfı velileri; öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını kabul ederek çocukları için kitap okumayı seçtiler. Leyla NAVARO’nun ‘’Gerçekten Beni Duyuyor Musun?’’ kitabını okuyarak, ay sonunda yapılan bir toplantı ile deneyimlerini paylaştılar.

21 Bana Bir Masal Anlat Baba
“Bana Bir Masal Anlat Baba’’ etkinliği ile babalar ve çocukları kaliteli vakit geçirmeleri için bir araya geldi. Her cuma evlere gönderilen kitaplar babaları tarafından çocuklarına okundu.

22 Kermes Faaliyeti Mahalle pazarımızda gerçekleştirilen okul kermesimize katılım ve talebin çok olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Emeği geçen tüm velilerimize çok teşekkür ederiz.

23 Ev Ziyaretleri Öğrencilerimizin ailelerini ve yaşadıkları yerleri gözlemlemek ve öğrencilerin durumunu birebir görüşmek amacıyla anasınıfı öğretmenleri tarafından ev ziyaretleri düzenlendi.

24 Ailece Oyun Günü Anasınıfı velileri her cuma kendilerine gönderilen oyunları ailece oynadılar.Kaliteli vakit geçirerek gelecekte gülümseyerek hatırlayacakları anılar biriktirdiler.

25 Yılsonu Şenlikleri Yılsonu sergimizi Sayın Kaymakamımız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katılımıyla gerçekleştirdik.

26

27 2017-2018 ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi

28 Eğitim Öğretim yılı Zafer İlkokulu BENGİ Projesi Çalışma Planı, okulumuz idare ve öğretmenlerinin yapmış olduğu toplantıyla oluşturuldu.

29 Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi
Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz… Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi


"ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları