Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLKOKULU 4/D SINIFI VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 2 EKİM 2017.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLKOKULU 4/D SINIFI VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 2 EKİM 2017."— Sunum transkripti:

1 İLKOKULU 4/D SINIFI VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 2 EKİM 2017

2 HOŞGELDİNİZ

3 GÜNDEM 1- Toplantının açılış konuşması
2- İmza listesine imzaların alınması Eğitim-Öğretim yılı ve yaz tatilinin değerlendirilmesi 4- Okula geliş-gidiş saatleri,devam-devamsızlık 5- Beslenme,kılık-kıyafet,temizlik 6- Ders araç-gereçlerinin temini 7- Bu sene dördüncü sınıfta yapılacak olan çalışmalar ve derslerle ilgili bilgilerin verilmesi 8- E-Okul ve sınavlar 9- Okul-öğretmen-veli işbirliği ve veli görüşme saatleri 10- Derslere hazırlıklı gelmenin ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirmenin öğrenciye olan katkısı 11- Öğrencilerin evde çalışma teknikleri ve başarılarını etkileyen ana unsurlar 12-Yıl içinde yapılacak gezi-gözlem 13- Dilek ve temenniler

4 Bahçede toplanma : 13. 30 1. dersin başlama saati :13
Bahçede toplanma : dersin başlama saati : Okuldan çıkış saati : 18.30

5 DEVAMSIZLIK DURUMUNDA MESAJ ATMAYI UNUTMAYINIZ !!!

6

7 Temizlik Çocuklarımızın saçlarını sık sık kontrol edelim ki BİT sorunuyla karşılaşmayalım !

8 İHTİYAÇ LİSTESİ

9 Çantamızda her gün neler bulunacak?
O günün derslerine ait kitap ve defterler. Kurşun kalem,kırmızı kalem,silgi,açacak,yapıştırıcı,makas Kuru boyalar Hikaye kitabı Türkçe Sözlük 30 cm’lik Cetvel Not defteri

10 İLKOKULLAR HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
4 DERSLER HAFTALIK SAAT 1 Türkçe 8 2 Matematik 5 3 Fen Bilimleri 4 Sosyal Bilgiler Yabancı Dil 6 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 7 Görsel Sanatlar Müzik 9 Oyun ve Fizikî Etkinlikler 10 Trafik Güvenliği 11 İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi * İngilizce dersine ………………… girecek.

11 DİK TEMEL HARFLER

12 Matematik Defteri Örnekleri:

13 SINAVLAR YÖNETMELİĞİ :
MADDE 3: İlkokul 4.sınıfta öğrenci başarısı; sınavlar ile ders etkinliklerine katılım çalışmalarından alınan puanlara göre değerlendirilir. MADDE 22 – İlkokul 4.sınıf öğrencilerine; Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde 2, üçten fazla olan derslerde ise 3 sınav yapılır.

14 YIL BOYUNCA TÜM DERSLERDEN YAPILACAK ÖLÇME DEĞERLENDİRME SAYILARI
UYGULAMA ZAMANI I. Dönem UYGULAMA ŞEKLİ Yazılı Sınav Ders ve Etkinlik Katılım TÜRKÇE 3 MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 2 SOSYAL BİLGİLER İNGİLİZCE DİN KÜL. VE AH. BİL. GÖRSEL SANATLAR Uygulama S. MÜZİK OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER TRAFİK GÜVENLİĞİ İNSAN HAKLARI,YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ

15 SINAVA GİRMEME Geçerli özrü (RAPOR) olmadan sınava katılmayan öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır. Öğretmenler tarafından yapılan sınavlara katılmayan ve okul yönetimince özrü uygun görülen (RAPORLU) öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda önceden öğrenciye duyurularak dersin niteliğine göre yapılacak değerlendirme etkinliğine alınır. Bu ölçme değerlendirme etkinliği, sınıfta diğer öğrencilerle ders işlenirken yapılabileceği gibi ders dışında da yapılabilir.

16 E- Okul

17 İletişim : Saati : 13.45 - 14.25 ile 14.35 - 15.15 arası
Veli Görüşme Günü : Her Çarşamba Saati : ile arası ??? VELİ TEMSİLCİSİ ???

18 Derslere hazırlıklı gelmenin ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirmenin öğrenciye olan katkısı ve önemi: Çarşamba günleri ödevimiz yok! Ödev evde çocuğu oyalama aracı değildir. Az ödev-çok ödev diye bir şey yoktur, etkili ödev vardır. Ödev, okulda öğrendiğini evde pekiştirmek, öğrenemediğini öğrenmesini sağlamak amacıyla verilir. Ödev yapmadan gelen öğrenciye benim yapacağım bir şey yoktur.

19 Öğrencilerin başarılarını etkileyen ana unsurlar:
Beslenme, dinlenme, giyinme, aile içinde gördüğü ilgi ve duygusal dengeler, çocukların okuldaki başarısı ve derslere karşı ilgisi bakımından çok önemlidir. Öğrenciyi yüreklendirin. Her zaman olumlu yönlerinden bahsedin, onu korkutmayın. Ayrıca Tv izleme saatleri konulması, saatlerce izlenmemesi ve programlar konusunda seçici davranılması gerektiği söylendi.Çocuk iyi ve kötü örnekleri ilk aile fertlerinden görür. Aile hayatının temeli sevgiye, güvene, bağlılığa ve karşılıklı anlayışa dayanır. Böyle bir aile yuvası çocuk eğitiminde en elverişli çevredir.

20

21 1.Dönem Sonu: Ocak 2018 2.Dönem Sonu : 8 Haziran 2018

22 GEZİ Geziler,öğrencilere ulusal tarih bilinci ile ulus,yurt ve doğa sevgisi kazandırmada önemli roller oynamakta.Ayrıca gezi,okulu sevdirmenin,eğitimi zevkli hale getirmenin de etkili bir aracı olmakla birlikte aynı zamanda çocuğu sosyalleştirir. Dönem içerisinde Topkapı Sarayı,Yerebatan Sarnıcı,Oyuncak Müzesi,Uçurtma Müzesi,Panaroma 1453,Şişli Atatürk Müzesi,Doğa Bilim Müzesi ve Bilim Merkezi’ne gezi düzenlenebilir.

23 KAYNAK KİTAP AİDAT FOTOKOPİ AYIN ÖĞRENCİSİ

24 DİLEK VE TEMENNİLER

25 TOPLANTIYA KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.


"İLKOKULU 4/D SINIFI VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 2 EKİM 2017." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları