Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi"— Sunum transkripti:

1 Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Fen Ve Matematik Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü

2 Erken Çocukluk Döneminde Fen Etkinlikleri

3

4 Eğitim etkinliklerinin sistemli ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesi ve belirlenen amaçlara ulaşabilmesi her şeyden önce günlük planın iyi bir şekilde hazırlanmasına bağlıdır.

5 Günlük planda fen etkinliğinin planlaması ve uygulaması
Öğretmen, fen eğitimini planlarken, çocukların yaşı ve gelişim düzeyini, konuyu kimin öğreteceği, ne öğreteceğini, nasıl öğreteceğini ve nerede öğreteceğini iyi planlamalıdır. Bu amaçla öğretmen öncelikle çocukları iyi tanımalıdır. Ayrıca kendisini de iyi tanımalı ve eksik olduğu konularda kendisini yetiştirmelidir.

6 Türkçe Dil Etkinliği Sanat etkinliği Müzik etkinliği Drama etkinliği
Erken Çocukluk Döneminde Fen Etkinliklerinin Kullanıldığı Etkinlikler Türkçe Dil Etkinliği Sanat etkinliği Müzik etkinliği Drama etkinliği Oyun etkinliği

7 Fen Etkinlikleri İçin Gerekli Materyaller
Fen ve matematik etkinliklerinde kullanılacak araç gereçler her yerde bulunabilecek tarzda ve günlük yaşantıda çocukların karşılarına çıkabilecek niteliktedir. Çocukların tanıdıkları malzeme ve araç gereç seçilmesi çocukların bu malzemeleri daha kolaylıkla kullanabilmelerine olanak sağlamakta ve o malzemeleri başka şekillerde nasıl kullanabileceklerine ilişkin çocuklara yol gösterici olabilmektedir. Bu şekilde hem çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri ve becerileri artacak hem de yaratıcı düşünme ve alternatif yaklaşımlarla sorun çözme becerileri gelişecektir.

8

9 Fen, doğa ve matematik etkinlikleri için bir okul öncesi kurumunda bulunabilecek malzemeler:
 Mıknatıs  Cetvel  Büyüteç  Mikroskop  Termometre  Saat  Pusula  El feneri  Ayna  Tartı  Ölçü aletleri  Yerküre  Prizma  Mercekler  Fotoğraflar  Değişik özelliklere sahip taşlar  Toprak, kum  Eğitici oyuncaklar

10 Fen ve doğa merkezinde bulunabilecek albümler:
 Bitki albümü  Çiçekler albümü  Evcil hayvanlar albümü  Vahşi hayvanlar albümü  Deniz ürünleri albümü  Taşıtlar albümü  Tohumlar albümü  Tahıllar albümü  Meyve ve sebzeler albümü  Meslekler albümü  Giysiler albümü  Aile albümü

11 Koleksiyonlar:  Para koleksiyonu  Kelebek koleksiyonu  Yaprak koleksiyonu  Taş koleksiyonu  Pul koleksiyonu

12 Fen ve doğa merkezinde bulunabilecek albümler:
 Bitki albümü  Çiçekler albümü  Evcil hayvanlar albümü  Vahşi hayvanlar albümü  Deniz ürünleri albümü  Taşıtlar albümü  Tohumlar albümü  Tahıllar albümü  Meyve ve sebzeler albümü  Meslekler albümü  Giysiler albümü  Aile albümü

13 Grafikler:  Hava grafiği  Mevsimler grafiği  Boy grafiği  Yaş grafiği  Meslekler grafiği  Tablolar:  Sayı tablosu  Renk tablosu  Şekil tablosu  Mevsimler tablosu  Ailemiz tablosu

14

15 Türkçe Etkinlikleri Türkçe etkinliklerinde fen kavramları ile ilgili bilmece, tekerleme ve hikayelere yer verilebilir. Çocuklarla ile birlikte bilim ile ilgili kitaplar, ansiklopedi ve dergiler incelenebilir. çocuklara bilimsel kavramları içeren bir hikaye anlatılabilir. Bilim kitaplarından ve bilim sözlüğünden bilimsel bir kelime seçerek, kelimenin anlamı üzerinde sohbet edilebilir ve çocuklardan kelimenin ifade ettiği şeyleri resimlemeleri istenebilir.

16 Sanat Etkinlikleri Bir sanat projesinde bir gezi sonrasında çevreden toplanılan tohumlarda, yapraklar, çiçekler kullanılabilir. Tohum ve bitkiler boyanarak sanat çalışmasında kullanılabilir. Sanat etkinliklerinde oyun hamuru, sünger, artık kumaşlar yardımı ile insan maketi hazırlanabilir. Sanat etkinliğinde çocuklarla gökyüzü ve güneş sistemine ait mobiller yapılabilir.

17 Oyun Etkinlikleri Bahçede serbest oyun sırasında kum ve su havuzlarında çocukların öğrendikleri fen ile ilgili kavramları denemelerine olanak sağlanabilir. Hayvanlar, bitkiler, gökyüzü ile ilgili hazırlanacak yap-bozlar, dominolar gibi çeşitli kart oyunları çocukların bu kavramları öğrenmelerinde kullanılabilir. Fen kavramları ile ilgili parmak oyunları üretilebilir.

18 Müzik Etkinliği Doğal nesnelerle müzik aletleri yapılabilir. Örneğin bal kabağından, baklagillerden marakas, kamıştan düdük gibi aletler yapılabilir. Müzik etkinliklerinde çeşitli fen kavramları ile ilgili şarkılar öğretilebilir. Doğa seslerine ilişkin müzikler dinletilebilir.

19 Drama etkinliği Drama etkinliklerinde doğamız, hayvanlar, sağlığımız, gökyüzü ve dünyamız, duyu organlarımız gibi fen ile ilgili pek çok konu ve kavrama yer verilebilir.

20


"Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları