Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ClickMerkez İş Ortaklığı Sistemi Daha çok kazanmak için beklemeyin!
Advertisements

USTA BULUŞMA NOKTASI Merhaba,
HERKESE KAZANDIRAN ACENTE SİSTEMİ
Google Analytics Nedir?
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
Çözümlerimizle İşinizde Değer Yaratalım
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde.
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
ALKAN AYGÜN EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
Bölümlendirme Hedef Pazar Konumlandırma
KİMLİK OLUŞTURUN VE MÜŞTERİLERİ ETKİLEYİN Bir marka varlığı yaratmak için web sitenizi, ürününüzü ve hizmetinizi ayırt etmelisiniz. Aynı zamanda müşterilerinizin.
1 MarmarisCard Marmaris Turizm Geliştirme Projesi.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI Prof. Dr. İsmail Üstel.
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
E- Ticaret Altyapısı.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Yazılım Geliştirme Projesi
Tedarikçi Firma Sunumu
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
Elektronik pazarlama: – internetin kar yaratmak amacıyla kullanılması – birçok aşamayı ortadan kaldırmakta – daha hızlı ve daha düşük maliyetli –
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
MyORTAK Satış Ortaklığı Eğitimi Daha fazla detay için tıkla : “ internetten para kazanma “internetten para kazanma Daha fazla detay için tıkla : “ internetten.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
WEB TABANLI DESTEK.
Alibaba.com FAHRİYE OBUT.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Network Oluşturma.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Marka Hikayesi Betül GÜLER
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
ALİBABA`NIN KURULUŞU Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.cominternet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl.
MELODİ TAŞDEMİR
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Hazırlayan: Hasan ACAR
ALİBABA Ağahan KÖSE
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
ALİBABA GROUP KURULUŞU
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
GOOGLE ADWORDS BÜŞRA AKAR – CANSU GÜLTEN. GOOGLE ADWORDS REKLAM NEDİR? Reklam firmaların ya da bireylerin sattıkları, ürettikleri ya da tanıttıkları bir.
Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projesi Destekleri ve ihracat pazara giriş belgeleri destekleri, Hibe 1 milyon Dolar destek
Numarabiz nedir? Nasıl Kazandırır?. 3 BASİT ADIMDA BAŞLA! 2 Üye Ol Numar a Talep Et Reklam Yap & Kazan.
Numarabiz nedir? Nasıl Kazandırır?. 3 BASİT ADIMDA BAŞLA! 2 Üye Ol Numar a Talep Et Reklam Yap & Kazan.
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden 36 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip, dünyanın en büyük B2B online ticaret şirketlerinden biri konumundadır.

TEMEL DEĞERLER Müşteri Odaklılık Takım Çalışması Değişikliği Benimse Tutku Bütünlük Taahhüt

Alibaba.com Nedir? Firmalar arasında ihracat ve ithalat işlemlerinin gerçekleştirildiği online bir platformdur. B2B olarak isimlendirilen bu satış şeklinde, firmalar arasında ticari faaliyetler büyük miktarlarda (toptan) yürütülmektedir.

Daha sonraki yıllarda B2C(Firmadan Müşteriye) satış kanalına da yönelen Alibaba.com, Aliexpress.com sitesini hizmete açmıştır. Alibaba.com, firmalar arasında toptan ticaretin gerçekleştiği bir site iken, Aliexpress.com ise bireysel kullanıcıların mal alabileceği bir sitedir.

Stratejik İş Gelişimi Birçok şirket büyük kurumsal müşterilere yönelirken, Alibaba.com KOBİ'lere odaklanıyor. Alibaba.com Stratejik İş Gelişimi Üst Düzey Yöneticisi Brian Wong bunun nedenini açıklarken, şirketin kurucusu Jack Ma'dan alıntı yapıyor: "Biz balinalarla değil, karideslerle ilgileniyoruz. Karidesi yakaladığınızda, balinaları da yakalarsınız. Alibaba.com kobilerin interneti kullanarak daha fazla rekabet gücüne sahip olmalarını sağladı.Jack Ma bu konuyla ilgili, önce onlar için değer yarattık, daha sonra onlardan para kazanmaya başladık" diyor.

İHRACATÇILAR İÇİN ALİBABA.COM Alibaba.com ihracatçı firmalardan ücretsiz üyelik haricindeki tüm üyelik çeşitlerinde ücret talep etmektedir. Alibaba.com üzerinde firmanıza ait bir sayfanız olması ve bu sayfa üzerinden ürünlerinizi alıcılara tanıtabilmeniz için en azından siteye ücretsiz üye olmanız gerekmektedir.

İTHALATÇILAR İÇİN ALİBABA.COM Alibaba.com üzerinden, bir ithalatçı olarak yapabileceğiniz en basit işlem ürün sorgulamasıdır. Alibaba.com yapmış olduğu web sitesi dizayn değişiklikleri ile ürün sorgulamasını olabildiğince kolaylaştırmıştır. Bir ithalatçı olarak, ürün arama seçeneğinde olduğu gibi, Alibaba.com’un ana sayfasından firma arama seçeneğini seçerek, ilgilendiğiniz ürünleri üreten firmalara ulaşmanız mümkündür.

Alibaba. com’un ithalatçı firmalara sunmuş olduğu 3 Alibaba.com’un ithalatçı firmalara sunmuş olduğu 3.servis, alım talebi oluşturma seçeneğidir. Ürün ve tedarikçi aramalarından yeterli sonuca ulaşamadıysanız, Alibaba.com üzerinden alım talebi oluşturarak(Buying Request), tedarikçi firmaların sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Alım talebi oluşturulurken, talebe hangi firmaların başvuru yapabileceği tespit edilebilmektedir.

Alibaba.com İşe Yarıyor Mu? Alibaba.com Alexa verilerine göre dünya genelinde en fazla ziyaret edilen 57. web sitesidir. Günlük ziyaretçi sayısı Google’dan daha fazladır. Ayrıca belirtmekte fayda vardır ki, Alibaba.com’un en yakın rakibi ile arasındaki fark 20 katın üzerindedir. 2009 yılından itibaren Dünya genelinde en çok ihracat yapan ülke Çin’dir.

BUGÜN İÇİN BAKTIĞIMIZDA Softbank ve Yahoo, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. 31 Ağustos 2014 itibariyle şirketin %32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir. Şirket, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi.