TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Advertisements

Strateji Tasarımı İlker acar.
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Mart / March 2014 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD is.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Temmuz / July 2014 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD.
MECHSOFT MechSoft, orta ve büyük ölçekli yüzlerce firmaya yazılım alanında danışmanlık ve servis hizmeti veren bir IT firmasıdır. JAVA ve NET teknolojilerinde.
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Demirdöküm.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Mart / March 2015 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD is.
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
1 Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 22 Mayıs 2012.
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Eylül / September 2015 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
Dünyada Ve Türkiye’de Renault
Bir çok girişimci, yeni bir iş kurarken çoğu zaman hazırlık yapmaz. Yani bir iş planı yapmaz, bir iş modeli oluşturmaz. Ülkemizde yeni kurulan işlerin.
TATA MOTORS Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç.
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Tata Motors Merve Nur Üner. Tata Motors Merve Nur Üner.
TATA MOTORS.
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN DOĞANCAN DEMİR.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
1868’de kurulan şirketini şu anda 80 ülkede operasyon yürüten ve 395 bin kişiye istihdam sağlayan bir üreticiye dönüştüren Tata Group Başkanı Ratan Tata,
Hazırlayan: Selim ERDEM
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
FAHRİYE OBUT
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS.
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
Abdullah Onur Duruk
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Muhammed YAYLA
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Hazırlayan: Hasan ACAR
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Son yıllardaki atılımlarıyla dünyada tüm dikkatleri üzerine çeken Tata Motors'un Türkiye operasyonu 1997 yılında Isoto ile başlamıştır. İlk adımda, tek.
Kalite ile ilgili kavramlar
1987 Yılında Mercedes ,Man, Temsa gibi Ticari araç üreticilerine buzdolabı üretmek amacı ile kurulan ve bu pazarda yerli tek üretici konumunda bulunan.
ALİBABA Ağahan KÖSE
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
1945 yılında Mr. Naval Tata tarafından Hindistan’da kuruldu.
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
Şişecam Ürün Yönetim Şefi
Sunum transkripti:

TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Şirket dünyanın dördüncü büyük kamyon ve ikinci büyük otobüs üreticisidir. Şirketin 23.000 çalışanı "faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi, teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi, değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonumuzla yönlendirilmektedir. 1945 yılında kurulan Tata Motors'un varlığı Hindistan sınırlarının ötesine geçmiştir. İlk aracın tanıtımının yapıldığı 1954 yılından bu yana Hindistan yollarında 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır. Şirketin Hindistan'daki üretim üsleri Jamshedpur (Jharkhand Eyaleti), Pune (Maharashtra Eyaleti), Lucknow (Uttar Pradesh Eyaleti) ve Pantnagar (Uttarakhand Eyaleti) ve Dharwad (Karnataka) kentlerinde yer almaktadır. Fiat ile 2005 yılında yürürlüğe giren stratejik ortaklığın ardından hem Fiat ve Tata otomobillerini hem de Fiat güç aktarım sistemlerini üretmek için Ranjangaon (Maharashtra) kentinde Fiat Group Automobiles ile endüstriyel bir ortak girişim kurulmuştur. Şirketin bayilik, satış, servis ve yedek parça ağı 3500 noktayı kapsamaktadır. Tata Motors Hindistan'da Fiat marka otomobillerin de distribütörü konumundadır.

Hindistan'ın mühendislik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri arasında New York Borsası'na kote olan (Eylül 2004) ilk şirket olan Tata Motors uluslararası bir otomobil şirketi düzeyine yükselmiştir. Tata Motors, iştirakleri ve ortaklıkları aracılığıyla Büyük Britanya, Güney Kore, Tayland ve İspanya'da da faaliyet göstermektedir. Bunlar arasında ikon haline gelmiş iki Britanyalı otomobil markası olan ve 2008 yılında satın alınan Jaguar ve Land Rover sayılabilir. Şirket 2004 yılında Kore'nin ikinci büyük kamyon üreticisi Daewoo Commercial Vehicles Company şirketini satın almıştır. Yeni ismiyle Tata Daewoo Commercial Vehicles Company, Kore pazarına pek çok yeni ürün sunduğu gibi bu ürünleri bir dizi uluslararası pazara da ihracat yapmaktadır. Bugün Güney Kore'nin ağır ticari araç ihracatının üçte ikisini Tata Daewoo gerçekleştirmektedir. Tata 2005 yılında ünlü bir İspanyol şehir içi ve şehirlerarası otobüs firması olan Hispano Carrocera'nın %21'ini, 2009 yılında ise tamamını satın almıştır. Hispano'nun mevcudiyeti sayesinde diğer pazarlarda büyüme kaydedilmektedir.

Hindistan ve belirlenmiş bazı uluslararası pazarlarda tepeden tırnağa yapımı tamamlanmış şehir içi ve şehirlerarası otobüsler üretmek için gövde imalatı konusunda küresel bir lider olan Brezilya menşeli Marcopolo ile 2006 yılında bir ortak girişim kurulmuştur. Yine 2006'da, Tata Motors Taylandlı Thonburi Automotive Assembly Plant Company ile Tayland'da şirketin pikap araçlarını üretmek ve pazarlamak için bir ortak girişim kurarak işbirliğine girmiştir. 

TATA Parent Company: Tata Motors Category: Otomobil Sector: Motorlu araçların üretim

STP Segment: Düşük fiyat ile yüksek kalite arayan insanlar için Target: Orta ve daha alt gelirli kişiler Positioning: Ucuza kaliteli ürün alabileceğiniz bir marka

Rakipleri Bajaj Chery Opel Fiat

TATA NANO DOĞUŞU Tata Motors, Ocak 2008'de Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkarmıştır. Küresel otomobil endüstrisinde bir ilk olan Tata Nano, planlandığı gibi Mart 2009'da Hindistan pazarındaki yerini aldı. Nano, dünya otomobil pazarında bir ilke imza atarak, konfor ve güvenliği, binlerce ailenin sahip olabileceği koşullarla bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sundu. Tata Motors, Mayıs 2009'da tüm dünyaya hitap eden Prima isimli kamyonlarının lansmanını gerçekleştirdi ve Hindistan otomobil pazarında yeni bir çığır açtı. Prima kamyonları; gücü, hızı, taşıma kapasitesi, çalışma ekonomisi ve kabinleriyle, Hindistan pazarında yeni dönüm noktalarına imza atarken, kullanım ömrü boyunca düşük maliyetlerle en yüksek performansı sunmayı hedefliyor

Tata Motors; Haziran 2009'da, Jaguar ve Land Rover markalarının etkileyici süper lüks modellerini Hindistan pazarına sundu. Bu modeller Jaguar XF, XFR ve XKR ile Land Rover Discovery 3, Range Rover Sport ve Range Rover olarak sıralanabilir. İlerleyen yıllarda tümü müşteri ihtiyaçlarından kaynaklanan pek çok diğer yenilikçi aracın piyasaya çıkarılmasına tanık olunacaktır. Ar-Ge, ürün geliştirmenin yanında emisyon ve alternatif yakıtlar alanında çevre dostu teknolojiler geliştirme konusuna odaklanmıştır.

MUHAMMET ONUR ÖZÇELİKÇİ 130907029 4. Sınıf N.Ö KAYNAKÇA http://www.tata.com.tr/Page/Subpage/?CID=9