Defraggler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Advertisements

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Konu: Windows Sistem Araçları
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
Asama 1 • Bazı uyarlamak için ses gerekir. Neyse ki, bu ses ekli iki ses- sadece formatları ve video formatları ile çalışır. Burada transkripsiyonları.
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
PROSHOW KULLANIM.
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İŞLETİM SİSTEMİ.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Weebly Web Sitesi Kurmak
Windows 7 Bitlocker ile Sürücü Şifreleme
KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
WİNDOWS 7 KURULUM.
Bugün Piriform tarafından geliştirilen ve şu an dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı tarafından en çok kullanılan sistem bakım araçları arasında yer alan.
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
Bilgisayarda Ofis Programları
Başlat menüsü ve öğeleri
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Bilgisayarda Ofis Programları
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
Microsoft Office Access
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
MEB DYNED CDUSB AKTARMA USBBİLGİSAYAR KURULUM YAPMA
VLC MEDİA PLAYER.
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
WORD WORD UYGULAMA.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
WİNDOWS 2003 SERVER KURULUMU ENTERPRİSE EDİTİON. WİN – SET Abidin BAŞ – Cihad KAYALI Bu bölümde hangi sürümü yükleyeceğimizi belirliyoruz.
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
VERİ KURTARMA.
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
FAT VE NTFS DOSYA YAPISI
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Konu : WİNDOWSTA VERİ DEPOLAMA YÖNTEMLERİ Hazırlayan : Güray Mantar
DOSYA MENÜSÜ.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
(MalwareBytes Anti-Malware)
(Advanced SystemCare 8)
YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ TEAMSPEAK nedir?
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Dosya yüklemek için upload file sekmesine tıklayınız.
Sunum transkripti:

Defraggler

Defraggler Nedir ? Bilgisayardaki bölünmüş,dağılmış ve parçalanmış dosyaları birleştirmeye yarayan bir disk birleştirme programıdır.

Defraggler Ne İşe Yarar ? PC’deki bölünmüş,dağılmış,parçalanmış dosyaları birleştirmeye yarar. PC'nizi güvenli bir şekilde hızlandırmaya yarar. Defraggler, bir dosyanın tüm bölümlerini sabit sürücünün aynı bölümüne yerleştirerek bilgisayarınızı hızlandırır.

Sistem Gereksinimleri Windows 10 Windows 8 ve 8.1 Windows 7 Windows Vista Windows XP (Home, Professional, Media Center, Tablet Edition, 64-bit) Windows 2003 ve 2008 Server (tüm sürümler)

Defraggler’ın Aldığı Ödüller

KURULUM

Kurulumu açtığımızda dil İngilizce olarak karşımıza gelir Kurulumu açtığımızda dil İngilizce olarak karşımıza gelir.Değiştirmek istediğimizde istediğimiz dili seçip ’’İleri’’ butonuna tıklayınız.

Yükleme seçeneklerinde ek seçenekleri otomatik olarak seçer Yükleme seçeneklerinde ek seçenekleri otomatik olarak seçer.’’İleri’’ butonuna tıklayınız.

Yükleme Seçenklerinde Sol Alt tarafta Gelişmiş butonu vardır Yükleme Seçenklerinde Sol Alt tarafta Gelişmiş butonu vardır.Gelişmiş buttonuna tıkladığımızda Choose Users (Kullanıcıları Seç) bölümü karşımıda gelir. Burada ilk seçenek Bu bilgisayarı kullanan herkes için kur. İkinci Seçenek İse Sadece benim için yükle seçeneğidir. ’’İleri’’ butonuna tıklayınız.

Burada programımız nereye kuracağımızı belirliyoruz. Ayrıca bilgisayarımızda programı kurmak için gereken boş alanın boyutunu ve kullanılabilir boş alanı gösteriyor.

Programımız Kuruluyor.

Programımız Kurulduktan sonra ’’Bitir’’ buttonuna tıklayıp kurulumu sonlandırıyoruz.

PROGRAMIMIZIN TANITIMI

Programız açıldığında karşımıza çıkan genel pencere.

Sürücü C: Durum:Bilgisayarımızın durumunu kontrol eder.Sürücü Benchmark(benchmark:hız testi) buttonuna tıkladıgımızda Diskimizin Sağlığını ve analiz sonuçlarını gösterir.Asağıda sağ kısımdaki fotoğraf örnek bir taramadır. Özellikler:Bilgisayarımızın Dolu ve Boş alanlarını bir grafik ile gösterir.

Dosya Listesi: İncele butonuna tıkladığımızda Parçalanmış dosyaları karşımıza çıkarır ve burada istediklerimizi birleştirmek için başındaki kutucuklara tıklayıp Birleştir butonuna tıklamamız yeterlidir.

ARAMA: Bu kısımda Arama Parametreleri karşımıza çıkar. Burada Dosyamızın büyüklüğünü-küçüklüğünü Dosya adı veya dosyanın yolunu ve Parçalanmamış dosyalarımızıda istersek karşımıza çıkarır. İstediğimiz seçenekleri ayarlayıp aramayı başlattığımızda arama sonucunda karşımıza gelen dosyalardan istediklerimizi seçip birleştirebiliriz.

Sürücü Haritası: Sürücü haritasında Renk kısımları vardır.Bu kısımda renklerin neyi ifade ettiğini gösterir.Seçenekleri düzenle butonuna tıkladığımızda:

Karşımıza Görünüm ve Renkler adında 2 sekme gelir. Görünüm Sekmesi:Burada karşımıza 3 görünüm karşımıza çıkar. Modern Görünüm: Orijinal Görünüm: Özel Görünüm:Özel görünümde blokların genişliğini, yüksekliğini,stilini ve modunu ayarlayabiliriz.

Renkler Sekmesinde ise asağıdaki resimi inceleyebiliriz. MFT :Master File Table yani Yani Ana Dosya Tablosu demektir.

SAĞLIK: Sağlık sekmesinde bilgisayarımızın sağlığını,sıcaklığını kontrol eder.

İSTATİSTİKLER: Disk istatistikleri kısmında bilgisayarımızı istediğimiz zamanda taratabiliriz. Disk başarımında Tüm sürücülerimize hız testi yaptırabiliriz.

Hareket Sekmesi: Sürücüyü Analiz Et:Sürücümüzü denetler Hareket Sekmesi: Sürücüyü Analiz Et:Sürücümüzü denetler. Sürücüyü Birleştir: Seçilen sürücüyü birleştirir. Sürücüyü Çabuk Birleştir:Seçilen sürücüyü hızlı bir şekilde birleştirir. Klasörü Birleştir:Seçilen klasördeki tüm alt dosyaları birleştirir. Dosyayı Bileştir: Seçilen dosyaları birleştirir.

Advanced: 3 ’e ayrılır. Sürücü Hatalarına Bak:Sürücüdeki hatalara bakar. Boş Alanı Birleştir: Boş alanları birleştirir. Boş Alanı Birleştir(parçalanmalara izin ver): Boş alanları parçalanmalara izin vererek birleştirir. Çıkış: Programdan çıkar.

SEÇENEKLER SEKMESİ: Seçenekler sekmesi 7 ye ayrılır:

1-)Seçenekler Seçenekler sekmesine tıkladığımızda karşımıza gelen pencerede Genel-Birleştir-ÇabukBirleştir-Hariç ve Gelişmiş Sekmeleri bulunur. 1.1)Genel: Genel Sekmesinde programımızın dilini,sıcaklığını ayarlayabiliriz. Güncellemeleri otomatik kontrol ettirebiliriz. Sürücüleri gösterebiliriz.

1.2)Birleştir Bu sekmede dosyalarımızı sürücülere taşımak için dosya boyutunu,dosya türlerini ayarlayabiliyoruz. 1.3)Çabuk Birleştir Bu sekmede kullanıcı tanımlı kurallarda parçamızın boyutunu,istedğimiz miktardaki parçaları,dosyamızın mb’nın boyutunu ayarlayabiliriz yada varsayılan olarak kullanabiriz.

1.4)Hariç Hariç sekmesinde dosyaları ve klasörleri hariç tutar. 1.5)Gelişmiş

3)ZAMANLA Sürücümüzü birleştirmek için istediğimiz zaman devresine saatine ve tarihine ayarlayabiliriz.

Normal olarak yada Arka planda çalıştırabiliriz. 4)AÇILIŞTA BİRLEŞTİRME Bilgisayarı açarken birleştirir.İstersek Tek seferde istersek Her zaman çalıştırabiliriz yada Pasifleştirebiliriz. 5)Öncelik Normal olarak yada Arka planda çalıştırabiliriz. 6)Birleştirmeden sonra programı kapat Birleştirdikten sonra programı kapatır. 7)Birleştirmeden sonra bilgisayarı kapat Birleştirdikten sonra bilgisayarı kapatır.

YARDIM SEKMESİ 3’e ayrılır: 1) Hatüstü Yardım:Program hakkında sitede bilgi verir. 2)Sürücü Harita Göstergesi:Sürücü haritasını göterir.

3)Bilgi:Program ile ilgili bir şey oldumu bilgi verir.

HAZIRLAYAN: ANIL ÇELENLİ 261484511