Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları."— Sunum transkripti:

1

2  AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları kullanarak, kullanıcıların hangi uygulamaları kullanabileceğini ya da kullanamayacağını kolaylıkla belirleyebiliriz. AppLocker, kullanıcıların bilgisayarlarında kullanmış olduğu uygulamalar nedeniyle oluşabilecek hataların önüne geçmek için kullanılabilecek en iyi araçlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

3  -Sadece Word ve Excel uygulaması çalışsın, ancak Outlook çalışmasın,  -Msn uygulamasının sadece 9.0 sürümü kullanılabilsin,  -Yetkilendirmelerin Kullanıcı/Grup bazlı yapılandırılması, Msn uygulaması sadece Yönetici grubu kullanabilsin,  -Kullanıcılar sadece Microsoft uygulamalarını kullanabilsin,  -Kullanıcılar Macromedia uygulamalarını kullanamasın,  -Kullanıcılar sadece izin verilen uygulamaları çalıştırabilsin, diğer hiçbir uygulamayı çalıştıramasın,  ve dahada fazlası.

4  Lisansız uygulama kullanılmasının önüne geçmek,  Kullanılan uygulamalarda çıkan açıklara karşı önlem alabilmek,  İhtiyaçlara göre kullanıcılara uygulama kurma ve çalıştırma yetkilerinin verilmesi,  IT yöneticilerinin bu alanda kaybetmiş oldukları zamanı en aza indirgemek

5  Windows Server 2008 R2  Windows 7 Ultimate,Profesional,Enterprise

6  Şimdide App Locker Kullanımını resimlerle anlatalım..App locker uygulamasının çalışabilmesi için uygulama kimliği servisinin çalışır durumda olması lazım Hemen Çalıştır Satırına services.msc yazalım ve uygulama kimliğini çalışırı duruma getirelim….

7

8 Açılan konsolda uygulama kimliğini çift tıklatıyoruz çıkan ekranda başlangıç türünü otomatik yapıp uygula butonunu tıklıyoruz.eğer ki bu uygulamanın her zaman çalışır durumda olmasını istemiyorsak elle seçeneğini seçip tekrar uygula butonuna tıklatıp işlemimize devam ediyoruz…

9 Uygulama kimliğini çalışır hale getirdikten sonra Tekrar çalıştır Satırına gelerek secpol.msc yazıyoruz Çıkan yerel güvenlik ilkesi konsolunda işlemimize devam ediyoruz….

10 Yerel Güvenlik ilkesinde Uygulama denetim ilkeleri- AppLocker-Yürütülebilir kuralları tıklıyoruz.sağ penceredeki boş kısma sağ tıklayıp yeni kural oluştur diyoruz…

11 Karşımıza Çıkan konsolda Sonraki Butonun tıklatarak Devam ediyoruzz……

12 Bu ekranda oluşturulacak olan kuralda izin verme veya Reddetme işlemi gerçekleştirilmektedir. Buradaki seçim yapılmak istenen kural senaryosuna göre değişiklik gösterir

13 Bu kısımda ise kural tanımlacağımız uygulama klasör dosya veya yol belirleyebiliriz.Uygulama yayımcı tarafından imzalanmışsa mesela Internet Explorer bu durumda yayımcı kısmını işaretliyoruz.Yol belirleyerek bi klasör veya alt dosyaları için kuraloluşturabiliriz.

14 Başvuru dosyası için gözat sekmesi ile uygulamayı Seçiyoruz. Aşağı kısımda haraketli cetvelden ürün sadece yayımcı ürün adına göre Dosya adına veya dosya sürümüne göre seçim yapabiliriz. Burada Dosya Sürümümüz 8.0 aynı zamanda sağdaki sekmede 8.0 ve altı sürümü seçiyoruz ki explorer 6 ve 7 sürümlerinde kullanılsın son olarak oluştur butonuna tıklatıyoruz….

15

16 Ve son olarak engellediğimiz programı denemek için Internet Explorer Programını açıyoruz..sonuç negatif

17 Not:Hatalıysam mail at Rei-s6@hotmail.com


" AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları