Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı.
Advertisements

Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 28/06/07. Akrilik Elyaf Talebi (t/yıl) ,637, ,560, ,691, ,685, ,778,000.
Mobile Advertising Network Dünya’da mobil kullanımı Mobil penetrasyon Mobil reklam harcamaları Akıllı telefon penetrasyonu Mobil reklam gösterimleri.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
Dünya Ekonomik Buhranı, Amerika’da 1929’da New York Borsasının çöküşü ile başlayan ve etkileri on yıl boyunca dünyada devam eden ekonomik krizdir. Dünya.
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Abdullah Onur DURUK.
Walmart ? Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin.
TÜRKİYE’DE İLAÇ ETKİN MADDELERİ ÜRETİMİ
FULYA KARAYAZI.
Hazırlayan: Hasan ACAR
Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal.
WAL-MART.
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
FAHRİYE OBUT
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
TCHIBO FULYA KARAYAZI.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
Hazırlayan: Mehmet özdemirler
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ No:
Hazırlayan – Nur Ecem VARDAR N.Ö /
Hazırlayan :Mehmet Özdemirler
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Dünya’nın En Büyük Perakendecisi
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini.
WALTON’UN WALMART’I “Save Money, Live Better”  Hazırlayan ; Elif TEK.
Uluslararası Pazarlama Araştırması
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 2: Faiz Haddi ve Ödemeler Dengesi
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ
Ağahan Köse
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
SAP AP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılımşirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse.
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
GAZNELİLER
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
TUİ TUR OPERATÖRÜ.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
ABD İÇ GİYİM PAZARI Kaynak: statısta.
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
11. Hafta İngiltere Küresel Sisteminin Temel Yapıtaşları
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
ESRA ÖNDER İŞLETME 2.ÖĞRETİM
İÇİNDEKİLER FİNANSAL ANALİZ VE KONTROL, FİNANSAL YAPIYI GÜÇLENDİRİCİ ÖNLEMLER Finansal Tabloların Analizinin Önemi Oran (Rasyo) Analizi Finansal Oranların.
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Sosyal Bilgilerde Değer Eğitiminde Biyografi Kullanımı
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No: 130907002 Wal-Mart Stores, Inc. Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No: 130907002

Wal-Mart Stores Inc: Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok eyaletinde şubeleri vardır.

Wal-Mart, Amerika'nın önemli ekonomi dergisi Fortune'nun 2007 sayısında yer alan "Amerika'nın en büyük yatırımlarını yapan 500 şirket" (Fortune Global 500) raporunda "Dünya çapında yüksek ciro yapan şirket" olarak yer almıştır.

Wal Mart mağazalar zincirinde büyük çoğunluğu Amerika'da olmak üzere 2 Wal Mart mağazalar zincirinde büyük çoğunluğu Amerika'da olmak üzere 2.1 milyon insan çalışmaktadır. Wal-Mart'ın en önemli rakipleri Metro AG, Carrefour ve Tesco'dur.

Wal-Mart, adını kurucusu olan Sam Walton'un kısaltmasından alır Wal-Mart, adını kurucusu olan Sam Walton'un kısaltmasından alır. 1950 yılında Arkansas'a bağlı küçük bir kasaba olan Bentonville'de Dime & Nickle Store isimli minik bir dükkân sahibi olan Sam Walton, ilk büyük mağazası olan Wal Mart'ını 1962 yılında Arkansas'ın şehir merkezinde açtı. (Bugün bu mağaza, firmanın yeni yerinin yanında, müze olarak kalmıştır.)

10 yıl sonra 1972 yılında Wal-Mart, kendisine büyüyebilmesi için daha büyük paralar kazandıracak olan borsaya girdi. Asıl büyüme 1987 yılında Hypermarket adını verdiği, ilkinden 100 defa daha büyük olan dev süpermarkete taşınmasıyla başladı. 1991 yılında Meksika'nın başkenti Meksico'daki Polanco semtinde ilk şubesini açtı.

Rakibi olan Tesco İngiltere'de piyasayı ele geçirirken, Wal-Mart da Meksika'da perakende satış yapan mağazalar konusunda ekonomiye hakim oldu. Wal-Mart'ın 2006 yılında Almanya'ya yayılma çabaları sonuç vermedi ve şirketin binaları Metro Group’a satıldı.

Wal-Mart 374,5 milyar dolar (2007) ciro ile Amerikan perakende piyasasını elinde bulundururken, dünyanın en fazla ciro yapan şirketi ünvanını da aldı. 2009 yılı cirosu 404 milyar dolara , operasyonel karı 22,8 milyar dolara ve net karı da 13.4 milyar dolara ulaştı . Yine 2009 verilerine göre toplam varlıkları 163 milyar dolar ve şirket değeri ise 65,285 milyar dolardır.

Amerikan danışma ve araştırma şirketi Retail Forward'ın 2004 yılında yaptığı araştırmaya dayanarak yapılan hesaplamalara göre Wal- Mart 2010 yılına kadar 500 milyar dolar ciro yapacak. Şirket, 2 milyon işçisi ile Amerika'nın en büyük sivil işçi çalıştıran kurumu olarak kayıtlara geçti.

4263 şubesi 660.000 çalışanı ile Amerika dışında 15 ülkede faaliyet göstermektedir Wal Mart 2008 verilerine göre Amerika'da 3.702 şube olmak üzere, Meksika, İngiltere, Japonya (Seiyu), Kanada ve Çin'de birçok şube açtı. Almanya ve Güney Kore’de piyasadan çekildi.