TOPRAK ANA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT
Advertisements

B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK.
EKONOM İ VE SOSYAL YA Ş AM. TOPRAK ANA Toprak bütün canlılar için hayat kaynağıdır. Yeryüzündeki yaşam toprak sayesinde devam eder. İnsanlar topraktan.
DenizBank, Zorlu Holding bünyesine katıldı. Türkiye’de finans sektörünün en başarılı özelleştirmelerinden biri. Beyaz bir.
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Sosyal güvenlik Devletin; sosyal sigorta, sosyal yardım ve benzeri araçlarla halkın sosyal durumunu güvence altına almasıdır.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. 2 GLOBAL EKONOMİK GÖRÜNÜM.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Konu 18: TARIMSAL ÖRGÜTLENMEDE MEVZUAT. Örgütlenme nedir? Örgütlenme, ortak bir çabayı gerektiren bir amacın gerçekleştirilebilmesi için gerekli yapının.
MISIR UYGARLIĞI Mısır’da MÖ 3000 yıllarında Nil havzasında ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
DEVİR SONRASI SULAMA ŞEBEKELERİNİN PERFORMANSINA GENEL BİR BAKIŞ Prof.Dr. Hasan DEĞİRMENCİ Yrd.Doç.Dr. Çağatay TANRIVERDİAraş.Gör. Gülşah ÜĞLÜ Kahramanmaraş.
Konu: 12 Çiftçiyi Topraklandırma Yasası. İÇİNDEKİLER Yasanın Amacı Kamulaştırma Kamulaştırma Bedeli Toprak Dağıtımı Çiftçiyi Topraklandırma Yasasının.
CUMHURİYET DÖNEMİ TARIM Savaş Sonrası TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ.
Uluslararası Pazarlama Araştırması Metodolojisi
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
AHMET ARSLAN OSMANLI DEVLETİ’NDE TOPRAK YÖNETİMİ EKONOMİ TOPLUM YAPISI EKONOMİK HAYAT VE HUKUK SORU PROĞRAMI.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
Slovakya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Bratislava Önemli şehirleri :Kösice, Zilina Dili:Slovakça Dini:Hıristiyanlık.
 Düzenli ordunun kurulması sırasında Çerkez Ethem’in TBMM’ye karşı isyan etmesini fırsat bile Yunanlılar, İngilizlerin de desteğini alarak Bursa’dan.
 Timarlı Sipahi Timar sahibi süvari askeri. Osmanlı ordusunun Osmanlı ordusunun  esası ve en büyük kısmını timarlı sipahi denilen atlı ordusu teşkil.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
TUŞBA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
CUMHURİYET DÖNEMİ BOYUNCA KIRSAL KESİM, TARIM VE DEĞİŞİMLER
SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ (23AĞUSTOS-13EYLÜL1921)
TOPRAKTAN GELEN YAŞAM.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
MUSTAFA DOĞRU MALCILAR ANADOLU LİSESİ
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Türkiye'de Sosyal Politikanın Gelişimi Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
TOPRAK BİLİMİNE GİRİŞ Jeoloji Mühendisliği
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
YAĞ BİTKİLERİNDE DESTEKLEME POLİTİKALRININ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

TOPRAK ANA

Koyun verdi, kuzu verdi, süt verdi. Yemek verdi, ekmek verdi, et verdi. Kazma ile döğmeyince kıt verdi. Benim sadık yarim kara topraktır… Aşık Veysel

1.Doğrudan gelir desteği 2.Hayvancılık destekleri 3.Üreticilere doğrudan gelir, mazot ve tohumluk desteği 4.Hububat desteklemeleri 5.Prim uygulamaları 6.Çay desteklemeleri 7.Faiz indirimli tarımsal krediler 8.Kırsal kalkınma yatırım desteği 9.Tarım reformu uygulama projesi

Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Cumhuriyetin ilanından sonra, ülkemizde, tarıma destek vermiş kuruluşlar T.C. Ziraat Bankası Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Güneydoğu Anadolu Projesi İdaresi Başkanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarım Satış Kooperatifleri Ziraat Odaları ve Mesleki Örgütler

CUMHURİYETİN İLANINDAN SONRA TARIMSAL NÜFUSTAKİ DEĞİŞİMLER YIL TOPLAM NÜFUS TARIMSAL NÜFUS TARIMSAL NÜFUS ORANI % 1927 13.648.000 10.342.000 75,7 1960 27.755.000 18.895.000 68,1 1970 35.605.000 21.914.000 65,1 1980 44.736.000 25.092.000 56,1 1990 56.473.000 23.147.000 40.9 1997 62.606.000 21.870.000 34,9 2000 67.803.927 23.797.653 35,1 2006 72.974 22.641 26,2

Tarım Kredi Kooperatifleri T.C. Ziraat Bankası Tarım sektörünün en önemli problemlerinden biri yaz aylarında su miktarının azalmasına paralel olarak artan sulama ihtiyacıdır. Aşağıdaki kuruluşlardan hangisi ülkemizde sulama ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapar? Devlet Su İşleri Tarım Kredi Kooperatifleri T.C. Ziraat Bankası Tarım Satış Kooperatifleri

TARİHTE TOPRAK YÖNETİMİ

‘’ İlk Çağda MÖ 2000-1200 yılları arasında Anadolu’da yaşayan Hititlerde toprak devletindi. Kral bu toprakları ekilip üretim yapılmak üzere komutan ve valiler gibi görevlilere veriyordu. Savaş zamanlarında toprak verilmiş komutan ve valiler besledikleri askerlerle savaşa katılıyorlardı…’’ Behzat Taş, Hititler, s.27.

İkta Sisteminin Faydaları: Merkez ordusu güçlenmiştir. İkta topraklarındaki üretim, denetim altına girmiştir. Devletin önemli giderleri karşılanmıştır.

Tımar Sisteminin Faydaları Tımar sistemi, Osmanlı Devleti’nde toprak üretiminde devamlı bir verimlilik sağlamış ve hazineye yük olmadan güçlü ordulara sahip olmayı mümkün kılmıştır. Tımar sisteminin üretim ve güvenlik açısından önemli bir işlevi vardır. Sipahiler hem toprağı eken halktan devlet adına vergi toplarlar hem de asker yetiştirirlerdi. Savaş zamanlarında ise ordunun silahlı gücü haline gelirlerdi.

Sınırlarını genişletmek Çiftçi sayısını artırmak Osmanlı Devleti’nde toprağını boş bırakan ya da terk eden çiftçiden çiftbozan adı verilen bir vergi alınırdı. Buna göre Osmanlı Devleti’nin çiftbozan vergisi ile ulaşmak istediği temel hedef aşağıdakilerden hangisidir? Sınırlarını genişletmek Çiftçi sayısını artırmak Hazine gelirlerini artırmak Üretimin devamlılığını sağlamak