Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ

2 DOĞRU-YANLIŞ ETKİNLİĞİ
SORULAR D Y 1- İlk insanlar mağara ve ağaç kovuklarında yaşarlardı. 2-İnsanları bulup kullandığı ilk maden demirdir. 3-Yazı, MÖ 3500 yılında bulunmuştur. Buna göre yazı günümüzden yıl kadar önce kullanılmaya başlanmıştır. 4-Tarım faaliyetleri değirmen, saban, orak gibi aletlerin yapılmasında etkili olmuştur. 5- İnsanlar ilk olarak göl ve ırmak kenarlarındaki verimli topraklara yerleşmişlerdir. 6- İnsanların yaşadıkları yerin etrafını surlarla çevrilmesinin nedeni ticareti geliştirmektir. 7-İnsanların kullandığı ilk araç ve gereçler tunçtan yapılmıştır.

3 DOĞRU-YANLIŞ ETKİNLİĞİ
SORULAR D Y 8-İnsanların yerleşim yeri seçiminde etkili olan üç temel neden vardır. Bunlar güvenlik, barınma ve beslenmedir. 9-Hayvancılıkla uğraşan insanlar genellikle verimli ovalarda toplu yerleşim yerleri kurmuşlardır. 10- Çağ:Ay, yıl, yüzyıl gibi belli bir zaman dilimi ifade eden bir kavramdır. 11-Olayların oluş sırasını belirlememizi sağlayan çizelge takvim denir. 12-Miladi takvimde Hz. Muhammed’in doğumu «0» olarak kabul edilmiştir. 13-Çatalhöyük Konya’nın Çumra ilçesinin sınırları içindedir.

4 EŞLEŞTİRME ETKİNLİĞİ 1-Anadolu’da insan yaşam izine rastlanılan ilk yer. A- TRUVA 2-Çanakkale ilimizdeki eski bir yerleşim yeri B-SANAYİ İNKILABI 3-Dünyanın ilk şehir yerleşkesi olarak kabul edilir. C-ÇATALHÖYÜK 4-Üretimde insan ve hayvan gücü yerine makine gücü kullanılması sağlayan süreç D-KARAİN MAĞRASI 5-Olayların oluş sırasını belirlememizi sağlayan çizelge E-MİLAT 6-Güneş yılı esaslı bir takvim başlangıcı F-TAKVİM 1 2 3 4 5 6

5 Aşağıdaki boşluklara kutucuklardaki ilgili sözcükleri yazınız.
3.ETKİNLİK Aşağıdaki boşluklara kutucuklardaki ilgili sözcükleri yazınız.

6 göçebe taştan Çatalhöyük devlet İlk - Çağ güvenlik ekonomi iklim 1 Dünya’da ilk toplu yerleşim yeri Anadolu’da ………………………………………….te kurulmuştur. 2 İnsanlar ilk önce………………………………ve kemikten silahlar yapmışlardır. 3 İlk insanlar avcılık ve toplayıcılıkla geçindikleri için ………………………………….. Yaşam sürdürmüşlerdi. 4 …………… ……………..(M.Ö M.S 375) Yazının icadıyla başlayıp, Kavimler Göçü’yle sona eren dönemdir. 5 Güvenlik ve adalet sağlama ihtiyacı …………………………………………..düzeninin kurulmasını sağlamıştır. 6 ……………………… …………………………………..ve ……………………….insanların yerleşmek için bir bölgeye seçmelerinde etkili olan üç ana etkendir.

7 AŞAĞIDA VERİLEN BİLGİNİN KARŞISINA İLGİLİ SÖZCÜĞÜ YAZINIZ.
4.ETKİNLİK AŞAĞIDA VERİLEN BİLGİNİN KARŞISINA İLGİLİ SÖZCÜĞÜ YAZINIZ.

8 METROPOL UYGARLIK YAZI TARIM ÇUMRA ÇANAKKALE TARİH ÖNCESİ ANTALYA CİLALI TAŞ BAKIR 1- Karain ve Beldibi mağaralarının bulunduğu ilimizdir. 2 Avcılık ve toplayıcılık geçinen, göçebe bir yaşam süren insanların yerleşik hayata geçmelerime neden olmuştur. 3 Nüfusu 500 binden fazla olan yüksek binaların bulunduğu büyük şehirler için kullanılır. 4 İnsanların yerleşik hayata geçerek tarım ve hayvancılıkla uğraşma başladığı devirdir. 5 İnsanlığın bilim, teknik, sanat, düşünce ve kültür alanında ulaşmış olduğu düzeydir. 6 Bulunmasıyla tarih çağları başlamıştır 7 İnsanların günlük yaşamlarında kullandıkları ilk madendir.


"SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları