Devlet Hibe Destekleri Sunumu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
Advertisements

OEE ve KOBETSU KAIZEN EĞİTİMLERİ Yer : İzmir
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak.
Hollanda’da Düzensiz İş Akdi ve toplu iş sözleşmesi 7 ARALIK 2010 İSTANBUL Celil ÇOBAN, FNV Bondgenoten.
6. ADIM İşçinin Ücretini Zamanında ve Eksiksiz Öde.
Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANKGAP’TA Yunus ESMER.
2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı Proje Yönetimi 16 Mayıs 2016 Ankara.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 1 AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI HİBE SÖZLEŞMESİ VE EKLERİ 2-3.
Uluslararası Pazarlama Araştırması Metodolojisi
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu HİZMET İHRACAT DESTEKLERİ
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
KOSGEB BATUHAN ŞEN
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ENDÜSTRİYEL DANIŞMAN ASI SOYADI
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
BANKALARIN TANIMI, FAALİYETLERİ, TÜRLERİ
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
AŞAMALI PLAN MODELİ Tek Aşamalı Planlama Modeli
ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
MAL İHRACATINA YÖNELİK
Aşağıdaki sayılardan hangisi “Bin bir” diye okunur?
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
Erasmus+ Toplantısı.
GELECEK PİYASASI İŞLEMLERİ
E-DEVLET AŞKIN KAYA
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
AB MALİ YARDIMLARI KAPSAMINDA
KEP – Kayıtlı Elektronik Posta Sisteminden İhracatçı Birliklerine
Eczanede kullanılacak cihaz ve aletler
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Bilgisayar Yazılımları
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI SON BAŞVURU TARİHİ: 20 EKİM 2017
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
seyahat zeyno zeyno seyahat
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Genel Kurulu
Dağıtıcı veya Rafinerici lisansı var mı?
Bilgilendirme Toplantısı
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
5.6 İKS Dokümantasyonu Her çiftçi için belli dokümanlar ve İKS seviyesinde tutulmalıdır. ( İKS Rehberi 5.6’da belirtildiği gibi) Bu kayıtlar hem iç hem.
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Yurtiçi Fuar için devlet destekleri
HESAP KAVRAMI VE İŞLEYİŞİ
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

Devlet Hibe Destekleri Sunumu GLOBAL DANIŞMANLIK Devlet Hibe Destekleri Sunumu www.globaldanismanlik.net

Devletimiz; farklı Bakanlıklara bağlı çeşitli kurumları aracılığı ile zaman zaman HİBE PROGRAMLARI açıklar.

Şu an 20 kadar kurumun AÇIK 180 civarında HİBE PROGRAMI vardır Şu an 20 kadar kurumun AÇIK 180 civarında HİBE PROGRAMI vardır. (Kurumların bazıları: Kosgeb, Teydeb, Ttgv, Tübitak, Kalkınma Ajansları, AB Bakanlığı , Dtm,Tkdk,Maliye Bakanlığı, Tosyöv,Kgf ,Kültür Tur. Bakanlığı, Orman-Su işl.Bakanlığı, Gıda-Tarım-Hay.Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı vb.)

Her 1 program-hibe paketi içinde 5-25 arası kalem destek olur. 1’den fazla paket alma hakkınız bulunmaktadır.

Her programda, kalemler – hibe tutarları – koşulları farklı farklıdır. Programlar max. 3 yıllıktır. Yani program başvurunuz onaylandığında, program içinde bulunan hibe kalemleri-tutarlarını max. 3 yıl kullanabilirsiniz.

Kullanmadığınız tutar süre sonunda sıfırlanır ancak size bunun bir yaptırımı olmaz.

Devletten neler talep ediyorsanız bunları belirlemeli, firmanıza-yaptığınız işe-büyüklüğünüze-bulunduğunuz sektöre uygun AÇIK hibe programına başvurmanız gerekmektedir.

Başvuru ; DESTEĞE NEDEN İHTİYAÇ DUYUYORSUNUZ bunu mühendis-iktisatçı-akademisyen diliyle anlatan proje, firma evraklarınız, yapmayı düşündüğünüz harcamaların proforma faturaları ile yapılır.

Bu projeyi sizin hazırlayamayacağınızı bilen devlet, her HİBE PROGRAMI içine danışmanlık hibesi de koymuştur.(Danışmana ödenecek tutarında geri alınabileceği manasına gelir.) www.globaldanismanlik.net

KISACA SİSTEM Şeklinde izah edilebilir……… 3 YIL İÇİNDE YAPACAĞIN HARCAMALARINI KURUMLARA BİLDİR KURUM, HARCAMALARINIZI ONAYLASIN FATURA İBRAZ ET, HİBE AL (% 75’e kadar karşılıksız-geri ödemesiz) Şeklinde izah edilebilir………

Şimdi yapmanız gereken;

1-Gelecek 3 yıl için: Devletten talepleriniz nedir belirlemelisiniz 1-Gelecek 3 yıl için: Devletten talepleriniz nedir belirlemelisiniz. Bunu yapmak için şu formu kullanabilirsiniz. FORM www.globaldanismanlik.net

2-Formu bize ilettiğinizde sizin için ÜCRETSİZ olarak uygun HİBE PROGRAMLARINI tarayarak,istemiş olduğunuz destekleri alabilir misiniz?Ne kadarını alabilirsiniz?Hangi kurum-hangi HİBE PROGRAMI bunun için uygun vb. şeklinde düzenlenmiş raporumuzu size ÜCRETSİZ göndeririz. www.globaldanismanlik.net

3-Uygun bulmanız halinde alacağımız vekalet ile tüm işlemleri sizin adınıza yaparız.Sizin yapmanız gereken ise sadece; Bizim talep ettiğimiz bilgi-belgeleri sağlamak olacaktır. (Proforma fatura-şirket evrakları gibi.)

4-İşlemler HİBE PROGRAMINA göre 1-6 hafta sürer 4-İşlemler HİBE PROGRAMINA göre 1-6 hafta sürer. İşlemlerin birinci basamağında: HİBE PROGRAMINA başvuru yaptığımız kurum ön inceleme yapar ve DESTEKLERİMİ ALABİLİRSİNİZ onayı verir.

Ya da destek alamazsınız der Ya da destek alamazsınız der.( Biz ön inceleme yaptığımız için bu pek olası değildir.) İkinci basamakta: kurumun HİBE PROGRAMINA başvurma şartı olan PROJE + PROFORMA FATURALAR kuruma sunulur.

5-Verdiğimiz PROJE + PROFORMA FATURALARI inceleyen kurum, size bir sözleşme verir.Bu sözleşmede verdiğiniz PROJE + PROFORMA FATURALARDA yazan tutarları size, gerçek fatura verdiğiniz takdirde belirli bir oranda ( genelde % 75) ödeyeceğini ve bu paranın geri alınmayacağını yani HİBE olduğunu yazar. www.globaldanismanlik.net

HİBENİZ banka hesabınıza 2-4 hafta içinde yatırılır. 6-Bu sözleşmeyi elinize aldıktan sonra geriye kalan sadece harcamanızı ispat edici belgeyi kuruma sunmak kalmaktadır. HİBENİZ banka hesabınıza 2-4 hafta içinde yatırılır. 18

GLOBAL DANIŞMANLIK olarak misyonumuz ;tüm bürokratik işlemleri sizin adınıza yapmak, müracaat için gereken projeleri hazırlamaktır. Sizden bekletimiz ise sadece DEVLETTEN TALEBİNİZ NEDİR bunu bize bildirmeniz +PROFORMA FATURA TEMİNİDİR.Bunların haricinde sorularınızı ‘’ ÜCRETSİZ’’ olarak haftanın 5 günü uzmanlarımızı arayarak iletebilirsiniz. www.globaldanismanlik.net