Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;"— Sunum transkripti:

1 LABORATUVAR DESTEKLERİ

2 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla; Bu hizmetlerin yürütülmesinde, KOBİ’lere ücretlendirmede destek olunarak düşük ücret uygulaması yapılmaktadır. KOSGEB tarafından 11 Hizmet Merkezi Müdürlüğünde ;  Metal malzemelere yönelik (10)  Plastik ve kauçuk malzemelere yönelik (1) hizmet verilmektedir. 2. Esim A.Ş. Laboratuvarları KOSGEB iştiraki olan şirket elektrik ve elektronik sektörüne yönelik test (LVD, EMC) ve teknik danışmanlık hizmetleri vermektedir. KOSGEB’in şirketteki payı %46,88 olup diğer kuruluşların ise TTGV (%50,03), ESİM Vakfı (%1,75), Diğer (%1,34) şeklindedir.

3 Laboratuvar Destek ve Hizmetleri 3. KOSGEB-ASO Çevre Laboratuvarı KOSGEB desteği ve Ankara Sanayi Odası işbirliği ile oluşturulmuş bulunan ASO-KOSGEB Çevre Laboratuvarı (www.asokosgebcevrelab.org.tr ) ; çevre ölçümleri yapmakta, çevresel risklerin tespiti ve çözümünü teşvik edici hizmetler vermekte olup, bu laboratuvarlar TS EN ISO/IEC 17025:2005 standardına göre TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir.

4 Laboratuvar Destek ve Hizmetleri

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 8.12. TEST, ANALİZ VE KALİBRASYON DESTEĞİ 8.12.1. Destek Unsurları (1) İşletmelerin, kamu kurum/kuruluşları veya üniversitelerce kurulmuş laboratuarlardan alacakları test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon hizmetleri ile yurt içi ve yurt dışı laboratuarlarda akredite olunan test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon konularında alacakları hizmet giderlerine destek verilir. KOSGEB Laboratuarlarından alınan hizmetlere ilişkin giderler destek kapsamı dışındadır.

20 Laboratuvar Destek ve Hizmetleri (2) Test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon hizmetine tabi tutulacak ürün, malzeme, parça ve numunelerin; sevk, sigorta ve benzeri giderleri ve bu hizmetlerin işletme tesislerinde yapılması halinde hizmeti veren personelin; konaklama, ulaşım ve iaşe giderleri destek kapsamı dışındadır. (3) Program süresince desteğin üst limiti 20.000 (yirmi bin) TL’dir.

21 Laboratuvar Destek ve Hizmetleri 8.11. BELGELENDİRME DESTEĞİ 8.11.1. Destek Unsurları (1) İşletmelerin, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile TÜRKAK tarafından akredite edilmiş kurum/kuruluşlardan akredite oldukları konularda alacakları ürün, sistem, personel, laboratuar akreditasyon belgeleri ve TÜRKAK tarafından her hangi bir konuda akredite edilen belgelendirme kuruluşlarından alacakları İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) belgesine ilişkin giderlere destek verilir. Bu destek belge için ödenen ücreti (müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim, belge ücreti) kapsar.

22 Laboratuvar Destek ve Hizmetleri (2) Daha önce herhangi bir konuda sistem belgesi almış olan işletmelere aynı sistem belgesi konusunda destek sağlanmaz. Ayrıca belge yenilemeye destek verilmez. (3) Her bir belge için destek üst limiti 2.500 (iki bin beş yüz) TL’yi aşamaz. (4) Program süresince desteğin üst limiti 10.000 (on bin) TL’dir.

23 KOSGEB Bölgesel ve Yerel Kalkınma Müdürü nusret.ozgunaltay@kosgeb.gov.tr


"LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları