Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgilendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgilendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Bilgilendirme Toplantısı
2018 STAJ DÖNEMİ Bilgilendirme Toplantısı

2 Staja Başlama ve Bitiş Tarihleri
Toplantı Konuları Staja Başlama ve Bitiş Tarihleri Staj Süresi Son Evrak Teslim Tarihi Öğrencinin Yükümlülükleri Sorular

3 Staj Başlama ve BitişTarihleri
Staj Başlama Tarihleri Staj Bitiş Tarihleri

4 Staj Süresi 75 takvim günü olarak belirlenmiştir.

5 Son Evrak Teslim Tarihi
Staj dosyalarının son evrak teslim tarihi

6 Öğrenci Staja Başlamadan Önce
İşyeri yetkilisi tarafından onaylanmış olan Staj Başvuru Formunu ve Staj Sözleşmesini ilgili öğretim elemanına onaylatır.

7 Staj Defteri Her öğrenci, stajı süresince bir staj defteri tutmakla yükümlüdür. Staj defteri, öğrencinin staj süresince yaptığı işleri not aldığı bir dökümandır ve her bir staj günü için günlük olarak tutulur.

8 Staj Defteri Staj Defterinin her bir sayfası staj bitiminde işyeri yetkilisi tarafından mühürlenmiş veya kaşelenmiş olmalıdır.

9 Staj Bitiminde Öğrencinin, işyeri yetkilisi tarafından değerlendirilmesi yapılmış olan Staj Sicil Formunu ve Staj Defterini, kapalı bir zarf içinde ve ağzı mühürlenmiş olarak, belirlenen son teslim tarihinden önce, ilgili öğretim elemanına teslim etmekle yükümdür.

10 Özet Olarak Öğrenci İşyeri yetkilisi tarafından onaylanmış olanStaj Başvuru Formunu ve Staj Sözleşmesini ilgili öğretim elemanına onaylatır. 1 75 günlük staj süresinde her bir gün acentada yaptıklarını günübirlik staj defterine kaydeder ve defterin sayfalarını işyeri yetkilisine onaylatır. 2 Staj Sicil Formunu, kapalı bir zarf içinde ve ağzı mühürlenmiş olarak, belirlenen son teslim tarihinden önce, staj danışmanına teslim eder. 3

11 Öğrenciler Nerelerde Staj Yapabilirler
A grubu seyahat acentaları Rent A Car ofisleri Kapalı-açık müze ve ören yerleri Havaalanları Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimler (Turizm Danışma Büroları vb.) TUREB’e bağlı birimler Yat limanları ve liman işletmeleri Konaklama İşletmeleri Turizm Bakanlığı işletme belgeli restoranlar Bölüm kurulunun uygun göreceği diğer yerler İsteyen öğrenciler, staj kurulu onayı ile yurt dışında staj yapabilirler

12 Öğrencilerin dikkatine
Staj Sözleşmesi Fotoğraf İletişim İşyeri staj sözleşmesinin eksiksiz okunduğundan ve doldurulduğundan emin olun. Belgelerin doldurulması esnasında yanınızda en az 8 adet vesikalık fotoğraf bulundurun. Staj boyunca her konuda staj danışmanınızla iletişim içinde olun.

13 Dikkat edilmesi gereken hususlar
Öğrenciler ücret almadan staj yapamazlar, dolayısıyla stajyer ücreti ödemeyen işletmelerde yapılan stajların bir geçerliliği yoktur. Stajyer çalıştıran işletme, yasada belirtilmiş olan minimum staj ücretini öğrencinin banka hesabına yatırmalıdır. Ödeme dekontları staj bitiminde staj danışmanları tarafından talep edilecektir. Staj sözleşmesinin her sayfası işletme yetkilisi tarafından paraflanmalıdır. Sözleşmenin son sayfasında işletmenin kaşesi ya da mührü ile yetkili kişinin imzası olmalıdır. Staj Sözleşmeleri ve Staj Başvuru Formları üçer nüsha olarak doldurulmalı ve her kopyasında öğrenci işleri tarafından mühürlenmiş fotoğraf yer almalıdır. Staj sicil formu iki nüsha olarak düzenlenmeli ve iki nüshasına da fotoğraf yapıştırılarak, fotoğraflar öğrenci işlerine mühürletilmelidir.

14 Dikkat edilmesi gereken hususlar
Kamu işletmelerinde (kamu bünyesinde yer alan müzeler, ören yerleri, tourism information ofisleri vb. gibi) ve yurt dışında staj yapan öğrenciler ücretsiz çalışabilirler. Kamu kurumları ve yurt dışında bulunan işletmeler, staj sicil formunda yer alan IBAN ve ödeme bilgilerini boş bırakacaklardır. Bir işletmede staj yapan öğrenci başka bir işletmede yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışamaz. Hastalık, kaza ve özel izin gerektiren durumlarda; işyeri ile ilgili sorun yaşandığında öğrenci mutlaka staj danışmanı ile iletişime geçmelidir. Staj danışmanının onayı ve izni olmadan yapılan devamsızlıklar ve staj yeri değişimleri stajın geçersiz olmasına neden olacaktır.

15 Dikkat edilmesi gereken hususlar
Staj Sicil Formu staj süresi dolduğunda işyeri yetkilisi tarafından eksiksiz bir şekilde doldurularak imzalanmalı ve kaşelenmelidir. İmzalanan Staj Sicil Formu küçük bir belge zarfı içine konularak ağzı yapıştırılmalı ve yapıştırılmış kısım örnek görseldeki gibi kaşeyle mühürlenmelidir. Mühürsüz zarflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

16 Dikkat edilmesi gereken hususlar
Staj Sicil Formunun yer aldığı ağzı kaşeli zarf ile Staj Defteri daha büyük zarfa konularak elden veya iade taahhütlü olarak staj danışmanına son belge teslim tarihinden önce ulaştırılmalıdır. Posta ile gönderimlerde hem kargo gönderisinde hem de zarfın üzerinde mutlaka adres ve staj danışmanının ismi yer almalıdır.

17 Herhangi bir sorununuzda mutlaka staj danışmanınızla iletişime geçin
Herhangi bir sorununuzda mutlaka staj danışmanınızla iletişime geçin. Hepinize başarılı bir staj dönemi dileriz.


"Bilgilendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları