MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
Advertisements

ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Mobile Advertising Network Dünya’da mobil kullanımı Mobil penetrasyon Mobil reklam harcamaları Akıllı telefon penetrasyonu Mobil reklam gösterimleri.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
2016 -LYS ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Ahmet SARI Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi Rehberlik Öğretmen.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
  Dünyada meydana gelen hızlı değişim, birçok alanda olduğu gibi Eğitim-Öğretim sisteminde de kendini göstermiştir. Gelişmekte olan ülkelerin nitelikli.
ERASMUS+ Programı Giden Öğrenci Hareketliliği
Öğrenim Hareketliliği Nedir?
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Erasmus+ Toplantısı.
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
UZEM KULLANIM KILAVUZU
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
ERASMUS+ KOORDİNATÖRLERİ ORTAK ÜLKE HAREKETLİLİĞİ (KA 107)
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
YURT DIŞINDA HAZIRLIK PROGRAMI
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
KONU:ÜLKELER VE BAYRAKLARI
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
EKONOMİK GÖRÜNÜM Güncelleme Tarihi:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Sunum transkripti:

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

Gel ne olursan ol yine gel.. MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Gel ne olursan ol yine gel..

Mevlana Değişim Programının Amacı Mevlana Değişim Programı Amacı Yükseköğretimin uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunmak, Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmek, Yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitelerini artırmak, Türkiye’nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmak, Kültürlerarası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşmesini sağlamaktır.

Diğer Değişim Programlarından Farkı YÖK’ün üzerinde durduğu yükseköğretimin uluslararasılaşması yaklaşımına uygundur. Mevlana Değişim Programı ile yükseköğretimin giderek küreselleşen akademik ruhuna uygun bir şekilde, öğrenciler ve öğretim elemanları dünyanın herhangi bir yerinde arzu ettiği üniversitede eğitim alma fırsatını yakalamaktadır. Herhangi bir bölge, alan, coğrafya sınırı yok. Türkiye tarafından finanse edilen karşılıksız burs imkânı. Öğrenciler Mevlana Değişim Programı’na katıldıktan önce/sonra diğer değişim programlarından da faydalanabilir.

Başvuru Şartları Genel Şartlar: Akdeniz Üniversitesi’nin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması (bütün eğitim düzeylerindeki öğrencilere açık) Ön lisans ve lisans öğrencileri için genel akademik not ortalaması 2,5/4,00 Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için genel akademik not ortalaması 3/4,00 Özel Şartlar: Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler bu programdan yararlanamazlar. Hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar. Tıp Fakültesi 6. sınıf (intörn) öğrencileri bu programdan yararlanamazlar. Öğrencinin alttan dersinin olması diğer başvuru koşullarını sağlaması şartıyla başvurusuna engel değildir. Mevlana Değişim Programı kapsamına yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarına gidecek öğrenciler, kabul edildikleri ülkelerin vatandaşı olamazlar. Araştırma görevlileri programdan öğretim elemanı olarak faydalanamazlar.

Tez aşamasında olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri yönetmelikte belirtilen hususları taşıması kaydıyla tez döneminde de Mevlana Değişim Programı'ndan faydalanabilir. Öğrencinin gideceği yükseköğretim kurumunda ders alıp almaması, doktora tez araştırmasında bulunup bulunmaması gibi faktörler bölüm/ana bilim dalı başkanları ve koordinatörlerinin karar vereceği bir durumdur. YÖK'ün bu konuda bağlayıcı bir karar alması söz konusu değildir. Ancak öğrencinin ölçülebilir bir başarıya temel teşkil edecek bir faaliyette bulunması gerekir. Bu hem öğrencinin programdan faydalanıp faydalanmadığının (yani okula, derse, çalışmalara katılıp katılmadığının) tespit edilmesi hem de bursun ödenmesi ve dönem kaybı yaşanmaması için gerekli bir noktadır.

Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı Başvuru süreci Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı

Yabancı Dil Sınavı * Mevlana Değişim Programı Yabancı Dil Sınavı, 2017-2018 Akademik Yılı başvuruları için Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı olarak düzenlenecektir. * Öğrenciler sınav sonuç belgeleri ile Erasmus ve Mevlana Programlarına başvuru yapabileceklerdir. * Sınav İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde yapılacaktır. * Sınav Yazılı olacaktır. * Başvuracak öğrencilerin; 1.1.2014 tarihinden sonra alınan ve ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen yabancı dil belgesi ibraz edemeyen öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek olan yabancı dil sınavına girmesi zorunludur. * Web sayfamızda soru türleri ve açıklamaları ilan edilmektedir. NOT: Başvuruların değerlendirilmesinde %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması esas alınacaktır.

Başvuru süreci Başvuru Takvimi Mevlana Değişim Programı Başvuru Tarihleri 14 Şubat -3 Mart 2017 Başvuru Yeri Öğrenciler başvuruların ilan edildiği tarih aralığında gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak Uluslararası İlişkiler Ofisine başvurularını yaparlar. Sonuçların Açıklanması 2017 Mayıs-Haziran ayları

Başvuru süreci Nasıl Başvuru Yapılır? 2017/2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı öğrenci seçim süreci duyuruları ve başvuru linki Uluslararası İlişkiler Ofisi web sayfasından duyurulmaktadır. Ayrıca tüm birimlere başvuru afişleri asılmaktadır. Başvuracak öğrencilerimizin ilgili duyuruları takip ederek duyurularda yer alan iş akışındaki prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Başvuru Belgeleri: Aday Öğrenci Başvuru Formu Transkript Yabancı Dil Belgesi

Mevlana Değişim Programı Kapsamında Değişim Süreleri ÖĞRENCİ En az 1, En fazla 2 yarıyıl 1 Eğitim-öğretim yılını aşamaz

Öğrenci Değişim Belgeleri Değişimden Önce: Aday Öğrenci Başvuru Formu Öğrenci Başvuru Formu Öğrenci Beyannamesi Öğrenim Protokolü Kabul Belgesi Yükümlülük Sözleşmesi Birim Kurul Kararı T.C. Kimlik Fotokopisi Ziraat Bankası TL Hesabı *Not: Öğrencilerimize ofisimiz tarafından Pasaport Harç Muafiyet Yazısı ve Vize İşlemleri Belgesi verilmektedir. Değişimden Sonra: Katılım Belgesi Transkript Pasaport giriş-çıkış tarihleri Seyahat Belgeleri (uçak bileti, bilet faturası, uçuş kartları) Nihai Rapor Formu

Öğrenim Giderleri Öğrenciler Mevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları süre boyunca kendi yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırarak ödemekle yükümlü oldukları katkı payı/öğrenim ücretini kendi kurumlarına ödemeye devam ederler. Programdan faydalanan öğrenciler Mevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları süre zarfında gideceği yükseköğretim kurumuna eğitim öğretim ücreti ödemezler.

Akademik Tanınma ve Derslerin Denkliği Yükseköğretim kurumları, eğitim-öğretim faaliyetlerine tam tanınırlık sağlar. Öğrenim hareketliliği başlamadan önce tanımlanmış derslerle ilgili program, tüm taraflarca öğrenim protokolü imzalanması suretiyle yazılı olarak teyit edilir. Yükseköğretim kurumları değişim programı sonunda başarılı olunan tüm derslerin kredileri ile denkliklerini kabul etmek ve başarılı saymak zorundadır. Bu dersler diploma ekinde belirtilir. Öğrencilerin başarılı oldukları derslerin notlarının denkleştirilmesinde Mevlana Değişim Programı öğrencisi olarak öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumunda uygulanan ders geçme notu esas alınır. Denklikler ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından onaylanır. Mevlana Değişim Programından yararlanan öğrencilerin başarılı oldukları dersler ve kredileri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarının ders ve not çizelgelerinde yazılı olarak belirtilir. Değişimde ders sayısı değil, derslerin kredileri dikkate alınır. Öğrenciler, Mevlana Değişim Programı Öğrenim Protokolü çerçevesinde ders denkliklerinin açıkça belirlenmiş olması sebebiyle ülkesine döndüğünde herhangi bir dönem kaybı yaşamaz.

GİDEN ÖĞRENCİ AYLIK BURS MİKTARI Öğrenci Bursları BÖLGELER/KITALAR GİDEN ÖĞRENCİ AYLIK BURS MİKTARI Avrupa, Asya-Pasifik, Latin Amerika, Kuzey Amerika 1.200,00 TL Sahraaltı Afrika, Orta Asya 1.100,00 TL Güney Kafkasya, Güney Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika 1.000,00 TL

Mevlana Değişim Programı Protokollerimiz (2017 - 2018) 28 farklı ülke 79 Protokol

Bosna-Hersek ABD Arnavutluk Cibuti Çin Azerbaycan Filistin Bihac Üniversitesi Dzemal Bijedic Üniversitesi Tuzla Üniversitesi Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Doğu Saraybosna Üniversitesi Saraybosna Üniversitesi Rutgers Üniversitesi Louisiana Devlet Üniversitesi Washington Devlet Üniversitesi Arnavutluk Cibuti Aleksander Moisiu Üniversitesi Cibuti Üniversitesi Çin Azerbaycan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan Tıp Üniversitesi Azerbaycan Teknik Üniversitesi Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Bakü Avrasya Üniversitesi Nahçivan Devlet Üniversitesi Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi Azerbaycan Üniversitesi Wuhan Üniversitesi Filistin Gazze İslam Üniversitesi

Endonezya Hindistan Güney Kore Japonya Gürcistan Karadağ Negeri Malang Üniversitesi Vijayanagara Sri Krishnadevaraya Üniversitesi Güney Kore Japonya Kwangwoon Üniversitesi Chiba Üniversitesi J.F. Oberlin Üniversitesi Hirosaki Üniversitesi Gürcistan Karadağ Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Mediterranean Podgorica Üniversitesi

Rusya Sri Lanka Sırbistan Tayland Sudan Ukrayna Southern Federal University Ural Federal Üniversitesi Tomsk Devlet Üniversitesi Kelaniya Üniversitesi Sırbistan Tayland Niş Üniversitesi Rajamangala Technology Isan Üniversitesi Pibulsongram Üniversitesi Kasetsart Üniversitesi Buriram Rajhabat Üniversitesi Sudan Ukrayna Lviv Polytechnic National Üniversitesi Donetsk National Economics and Trade Üniversitesi Kharkiv Ulusal Tıp Üniversitesi Shendi Üniversitesi Uluslararası Africa Üniversitesi

Almanya Brezilya Fas Evangelische Hochschule University Parana Teknoloji Federal Üniversitesi Fas Soultan Moulay Slimane Üniversitesi

Anlaşma Yapılacak Ülke ve Alanlar ABD Fen ve Mühendislik Bilimleri+Sağlık Bilimleri Karadağ Fen ve Mühendislik Bilimleri+ Sosyal ve Beşeri Bilimler Afganistan Sosyal ve Beşeri Bilimler Katar Arnavutluk Kazakistan Avustralya Kırgızistan Azerbaycan Kuveyt Bangladeş Libya

Anlaşma Yapılacak Ülke ve Alanlar Belarus Fen ve Mühendislik Bilimleri Lübnan Sosyal ve Beşeri Bilimler Bosna-Hersek Makedonya Brezilya Malezya Cezayir Sosyal ve Beşeri bilimler Meksika Cibuti Mısır Çin Halk Cum. Fen ve Mühendislik Bilimleri+Sağlık Bilimleri Moğolistan

Anlaşma Yapılacak Ülke ve Alanlar Endonezya Fen ve Mühendislik Bilimleri Özbekistan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fas Pakistan Filipinler Romanya Filistin Rusya Fransa Fen ve Mühendislik Bilimleri+Sosyal ve Beşeri Bilimler+Sağlık Bilimleri Singapur Gambiya Sudan

Anlaşma Yapılacak Ülke ve Alanlar Güney Afrika Fen ve Mühendislik Bilimleri Suudi Arabistan Fen ve Mühendislik Bilimleri+ Sosyal ve Beşeri Bilimler Güney Kore Fen ve Mühendislik Bilimleri+ Sosyal ve Beşeri Bilimler+Sağlık Bilimleri Tacikistan Sosyal ve Beşeri Bilimler Gürcistan Tunus Hindistan Fen ve Mühendislik Bilimleri+Sağlık Bilimleri Türkmenistan Irak Uganda İngiltere Ukrayna

Anlaşma Yapılacak Ülke ve Alanlar İran Fen ve Mühendislik Bilimleri Umman Fen ve Mühendislik Bilimleri+ Sosyal ve Beşeri Bilimler İspanya Fen ve Mühendislik Bilimleri+Sosyal ve Beşeri Bilimler Ürdün Sosyal ve Beşeri Bilimler İtalya Fen ve Mühendislik Bilimleri+ Sosyal ve Beşeri Bilimler+Sağlık Bilimleri Yemen Japonya Yeni Zelanda Kanada Fen ve Mühendislik Bilimleri+Sağlık Bilimleri

Akdeniz Üniversitesi Mevlana Birincisi Üniversitemiz: Türkiye’den giden öğrenci, Türkiye’ye gelen öğrenci, Türkiye’ye gelen Öğretim Elemanı, Türkiye’den giden Öğretim Elemanı kapsamında 1. olmuştur.

WEB sayfası https://mevlana.akdeniz.edu.tr

Teşekkürler Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Rektörlük 6.Kat Tel: 310 15 75 / 21 95 Mevlana Kurum Kodu: (D07-MEVLANA-01) Ayrıntılı bilgi için: https://mevlana.akdeniz.edu.tr https://uio.akdeniz.edu.tr https://mevlana.yok.gov.tr