Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI"— Sunum transkripti:

1 ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI

2 ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI
Farklı ülkelerden binlerce öğrenci her yıl Uluslararası Cambridge Programları ile öncü üniversitelere kabul edilmektedir. TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerine, Cambridge Uluslararası Ortaöğretim Eğitimi Genel Sertifika Programı (IGCSE) Cambridge Uluslararası Tamamlayıcı İleri (AS) ve İleri (A) Seviye Programlarını sunmuştur.

3 NEDEN CAMBRIDGE? Cambridge Üniversitesi tarafından sağlanan Cambridge Programlarının dünyanın her yerinde üniversiteler ve işverenler tarafından belirgin bir akademik başarı olarak kabul edilmesi, Yurtdışındaki çoğu üniversitenin üniversite başvurularında öğrencilerin lise yıllarında göstermiş oldukları akademik performanslarını da değerlendirmesi, Genel lise diplomasının yanı sıra öğrencilere uluslararası yeterlilik belgeleri edinme fırsatı sağlaması

4 NEDEN CAMBRIDGE? Öğrencilerin yeni ve iyi bilmediği durumlarda edindiği bilgi ve kavramları kullanabilmesi, Yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencileri eğitim almayı hedefledikleri alan(lar) da güçlendirmesi ve uzmanlıklarına adım atmasını sağlaması, Öğrencilerimize kendilerini dünyadaki diğer akranlarıyla karşılaştırma imkanı tanıması,

5 NEDEN CAMBRIDGE? 50’den fazla konu alanı sunması ve ilgi alanlarına göre öğrencilere ders seçme olanağı tanıması, SAT, ACT, IELTS, TOEFL, CPE gibi uluslararası sınav türlerine hazırlaması, Türkiye’de üniversite giriş sisteminde beklenen değişikliğin gerçekleşmesi durumunda öğrencileri eğitim görmek istedikleri üniversite ve bölümlere kabul sürecinde kolaylık sağlaması

6 DÜNYA’DA CAMBRIDGE 160 ülke, okul

7 ÜNİVERSİTELER AÇISINDAN TANINIRLIK
Cambridge Uluslararası IGCSE, AS&A Level Dünya’nın çoğu üniversitesi tarafından tanınmaktadır. Bazı Üniversite kabullerinde ön ölçüt olarak dikkate alınırlar, bazılarında ise kabul şartlarını kısmen karşılarlar.

8 ÜNİVERSİTELER AÇISINDAN TANINIRLIK
Üniversite Kabul Birimleri; Cambridge Uluslararası Sınavlar Merkezi’nin öğrenciyi tarafsız olarak değerlendirdiğini, Cambridge Programlarını tamamlayan öğrenci portfolyolarının, referans mektuplarının üniversite başvurularına değer kattığını, Öğrenciler için uluslararası standartlarda bir sınav deneyimi olduğunu belirtmektedirler.

9 OKULUMZDA IGCSE DERSLERİ

10 OKULUMUZDA IGCSE DERSLERİ

11 OKULUMUZDA AS&A LEVEL DERSLERİ
( EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA AÇILMASI PLANLANMIŞTIR)

12 OKULUMUZDA AS&A LEVEL DERSLERİ
( EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA AÇILMASI PLANLANMIŞTIR)

13 CAMBRIDGE PROGRAMLARI ULUSLARARASI SINAVLARIN İŞLEYİŞİ
IGCSE PROGRAMI IGCSE derslerinin her biri, iki eğitim-öğretim yılı 9. ve 10.sınıflar boyunca okutulmaktadır. Öğrencilerimiz, süreç sonunda Uluslararası Cambridge Sınavlarına girebilmektedir. Öğrenciler, Cambridge Uluslararası Sınavlar takviminde yayınlanan tarihlere göre sınavlara kayıt yaptırabilirler ve sınavlara girebilirler. CIE/SAT koordinatörlüğü tarafından «Sınavlara Kayıt» ve «Sınav Tarihleri» öğrenciler ile paylaşılmaktadır.

14 CAMBRIDGE PROGRAMLARI ULUSLARARASI SINAVLARIN İŞLEYİŞİ
IGCSE PROGRAMI Sınava giren öğrenciler, sınav kayıt ücreti ödemektedirler. Sınav sonuçları, Ağustos ayının ortasında açıklanmaktadır. Sertifikalar, Cambridge İngiltere Merkez tarafından Ekim ayında okullara gönderilmektedir.

15 CAMBRIDGE PROGRAMLARI ULUSLARARASI SINAVLARIN İŞLEYİŞİ
AS&A LEVEL PROGRAMLARI AS Level dersleri 11. sınıfta; A Level dersleri 11 ve 12. sınıflarda okutulması planlanmıştır. Öğrencilerimiz süreç sonunda Uluslararası Cambridge Sınavlarına girebilirler.

16 CAMBRIDGE PROGRAMLARI ULUSLARARASI SINAVLARIN İŞLEYİŞİ
AS&A LEVEL PROGRAMLARI Öğrenciler, Cambridge Uluslararası Sınavlar takviminde yayınlanan tarihlere göre sınavlara kayıt yaptırabilir ve sınavlara girebilirler. CIE/SAT koordinatörlüğü tarafından «Sınavlara Kayıt» ve «Sınav Tarihleri» öğrenciler ile paylaşılmaktadır. Sınava giren öğrenciler, sınav kayıt ücreti ödemektedirler. Sınav sonuçları, Ağustos ayının ortasında açıklanmaktadır. Sertifikalar, Cambridge İngiltere Merkez tarafından Ekim ayında okullara gönderilmektedir.

17


"ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları