Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2 YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Birinci Oturum (TYT) İkinci Oturum (AYT)

3 ÖSYM'nin Sınav takvime göre,
Adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklardır. İlk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) olup, katılım tüm adaylar için zorunlu olacaktır. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) olup, 4 yıllık lisans bölümlerine girebilmek için ölçme ve yerleştirme sınavı olacaktır. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecekler, ikinci gün ise öğlenden sonra yapılacak dil testi oturumuna katılmaları yeterli olacaktır.

4 ÖSYM'nin Sınav takvime göre,
YKS başvuruları 12 Şubat-06 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. YKS için geç başvuru tarihi 19 Mart 2019 olarak belirlendi. YKS sonuçları ise 18 Temmuz 2019’da açıklanacaktır.

5 SINAV NE ZAMAN ? 15 HAZİRAN 2019 16 HAZİRAN 2019 SABAH 1. OTURUM (TYT)
2. OTURUM (AYT) ÖĞLEDEN SONRA YABANCI DİL SINAVI

6 BİRİNCİ OTURUMDAKİ TESTLERİN SORU DAĞILIMI

7 Türkçe Testinde; sözel yeterlilikler esaslı, Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerileri ölçülecektir. Temel Matematik Testinde ; sayısal yeterlilikler esaslı temel matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecektir.

8 Sosyal Bilimler Testinde, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih alanları;
Fen Bilimleri Testinde ise Biyoloji, Fizik ve Kimya alanları ile ilgili bilgi esaslı yeterlilikler ölçülecektir. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerindeki soru adetleri, derslerin ortaöğretim programlarındaki ders saatleri yoğunluğuna göre değil, öğrencilerin temel yetkinliklerinin oluşmasına katkı sağlayan bilim alanlarına göre biri diğerinden üstün tutulmadan mümkün olduğunca eşit olarak dağıtılmıştır

9 İKİNCİ OTURUMDAKİ TESTLERİN SORU DAĞILIMI

10 120 DAKİKA SÜRE VERİLECEKTİR.
YABANCI DİL OTURUMU İKİNCİ GÜN ÖĞLENDEN SONRA YAPILACAK OLAN YABANCI DİL TESTİNDE İSE ADAYLARA; 80 SORU SORULACAK VE 120 DAKİKA SÜRE VERİLECEKTİR.

11 İKİNCİ OTURUMDA HANGİ TEST GRUBUNU CEVAPLAMALIYIM?
Aday, yerleşmeyi hedeflediği programın puan türünü dikkate alarak; TESTLER Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1 Sosyal Bilimler-2 Matematik Fen Bilimleri Sözel Puan Sayısal Puan Eşit Ağırlık Puanı Sözel + Eşit Ağırlık Puanı Sayısal + Eşit Ağırlık Puanı Sözel + Sayısal + Eşit Ağırlık Puanı

12 Sözel Eşit Ağırlık Sayısal Dil
Yerleştirme puanlarının oluşumu Lisans programlarına yerleştirmeye esas teşkil edecek puan türleri sadece üç adet yani Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık olacaktır. Sözel Temel Yeterlilik Testi %40 Sözel Test %60 Ortaöğretim Başarı Puanı Eşit Ağırlık Eşit Ağırlık Test %60 Sayısal Sayısal Test %60 Dil Dil Test %60 ÖNLİSANS PROGRAMLARINDA : TYT PUANI ve ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI

13 Yerleştirme puanlarının oluşumu

14 YERLEŞTİRME PUANLARI VE TERCİHLER
Sınav sonunda öğrenciler yerleşmeyi hedefledikleri alanlara göre; TYT Puanı, Sayısal Puanı, Sözel Puanı, Eşit Ağırlık Puanı ve Dil Puanı olmak üzere 5 farklı puan türüne göre sıralanacaklardır. Sınav sonuçlarına göre bir öğrencinin 2 yıllık ön lisans programına katılımı için TYT sınavından en az 150 puan alması gerekmektedir. Lisans programlarından tercih yapabilmesi ve yerleşebilmesi için de TYT’de 150'yi geçmek kaydıyla öğrencinin TYT puanının yüzde 40'ı ile ikinci sınav puanının yüzde 60'ının herhangi bir puan türünde en az 180'i geçmesi gerekmektedir.

15 ÖZEL YETENEKLE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLAR
TEMEL YETERLİLİK TESTİNE GİREN VE EN AZ 150 PUAN ALAN ADAYLAR ÖZEL YETENEKLE ÖĞRENCİ ALAN LİSANS PROGRAMLARINI TERCİH EDEBİLECEKLERDİR.

16 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
Başarılar dileriz. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ


"ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları